הופיעו כמה ספרי היסטוריה פופולרית חדשים

הופיעו כמה ספרי היסטוריה פופולרית חדשים

מביקור השבוע בסטימצקי: ספר על הקרב על מוסקווה ב 1941 ספר על הפצצת דרזדן ספר על ג'ורג' וושינגטון ספר על המייפלאוואר ו 20 השנים הראשונות של המושבה. ספר המסכם את כל ההיסטוריה בקצרה מתקופת האבן ועד ימנו. ספר על מלחמת ששת הימים.
 

Y. Welis

New member
אגב ששת הימים, ביום שלישי אצל 'לונדון

וקירשנבאום' התראיינו איזבלה גינור ודויד רמז, מחבריו של ספר חדש ופרובוקטיבי למדי בנושא המלחמה הזו, בשם 'פוקסבאטים מעל דימונה' (http://muse.jhu.edu/login?uri=/journals/israel_studies/v011/11.2ginor.html ) בספר הם טוענים שאחת מהסיבות שישראל פתחה במלחמה היתה התגרות סובייטית ממאי 67', כאשר צמד מטוסי פוקסבאט (השם של נאטו ל-מיג 25) ממצריים ערכו טיסה מעל דימונה. לטענתם היה חשש אמיתי בארץ מנסיון סובייטי להפציץ את הכור, ועל כן הונחתה מכת המנע האווירית ב-5 ליוני. הם גם טוענים שהיו 10 צוללות גרעיניות מצי הים השחור מול חופי הארץ במהלך המלחמה, וכן שנעשה נסיון נחיתה של נחתים סובייטים באיזור צפון התעלה (חלק מהם נהרגו בהפצצה ישראלית). היו עוד כוחות אוויריים שרוכזו בארמניה, אבל התקשו להשיג אישור לטוס מעל עיראק. לדבריהם הם הסתמכו על מסמכים סובייטיים שנחשפו לאחרונה. לפי הספר, המלחמה היתה דבר שהסובייטים רצו, כדי שצה"ל יסתבך בקרבות וכך ישאיר את דימונה חשופה להתקפה, כי מטרתם היתה למנוע התחמשות גרעינית ישראלית. זה מעניין, כי ידוע שהמעורבות הסובייטית העמיקה יותר בעיקר בשנים שלאחר מכן, תקופת מלחמת ההתשה עד ליום הכיפורים (אחרי זה סאדאת החליט לעבור לצד האמריקאי). ידוע גם שבמלחמה ההיא הם איימו לשלוח יחידות מוטסות להגן על הבירות של סוריה ומצריים.
 

שינובי5

New member
אגב גינורורמז

אכן היו שתי טיסות מעל הכור בדימונה. שתיהן היו של מטוסי מיג 21 מצריים. ולא של מיג 25, עד כמה שידוע. המיג 25 בעצמו היה מטוס סודי ביותר ועד כמה שידוע לי הוא היה עוד על שולחן השרטוט. לא סביר שברה"מ תחשוף את אחד מיהלומי הכתר האווירי שלה, אפילו עבור מצרים.המטוס אכן הגיע ובצע גיחות באיזור אבל כמה שנים אחרי ששת הימים. אם אינני טועה - גינור טענה כי המטוס הגיע מפורק, היה אמור להיות מורכב במצרים,לבצע גיחה/ות, להיות מפורק שוב, ולחזור באונייה לברה"מ. דומני שמוסכם כי הגיונית, זאת דרך פעולה די ,איך נאמר, אקזוטית... באשר לצוללות - ידוע כי אכן היו צוללות חמושות בנשק גרעיני מול חופי ישראל, או לפחות בטווח לשיגור חימוש על ישראל.הדבר איננו חדש,באשר סגן מפקד צוללת כזאת חי היום ( או עדיין חי ) בחיפה...הוא יהודי שעלה בשנות ה-90. ולדבריו: הוא היה משגר ללא היסוס את החימוש אם וכאשר היתה מגיעה פקודה. לאור העובדה שהוא היה קצין בצי האדום, יהדותו לדבריו לא הפריעה לו. לדברי אותו קצין אכן היו הוראות להנחתת כוחות אבל על ישראל גופא. במקרה שלו הוא אמור היה להשתתף בקרב על חיפה לא פחות. לפי ספרו של דימה - יצא לאור בהוצאת מערכות - מעורבות צבאית סובייטית "אמיתית" החלה רק בשנת 70', כולל טייסים ואנשי נ"מ. היו במצרים גם כ-30 טייסי מיג 21 צפון קוראנים שלחמו מולנו. רק לסיבור האוזן - ד"ר גינור היא רופאת שיניים לפחות על סמך דברי ידיד שלי.
 

שינובי5

New member
לא סותר

עדיין. נמתין לספר/מאמר ונראה. אגב מאחר ויש לך מידע בנדון תוכל למסור פרטים נוספים על הספר/מאמר? תודה.
 

טשאפק

New member
הספר על דרזדו

הוא של ההיסטוריון הבריטי טיילור, שחולק על הטענה הרווחת שלעיר לא היתה חשיבות מלחמתית, ושהפצצתה היתה מעשה של נקם עיוור ולא צעד צבאי. הוא מתפלמס עם ההיסטוריון הגרמני (את שמו שכחתי) שעסק בנושא דרזדן וההפצצות על ערי גרמניה בכלל.
 

קוכולין

New member
חבל שאני לא יכול לקרוא אותם...

הספר על הקרב על מוסקבה נראה מעניין במיוחד. בנוגע להפצצת דרזדן, האם מדובר בספרו הביקורתי של ירג פרידריך? בזמן האחרון התפרסמו בואלה כמה מאמרים מעניינים על מלחמת ששת הימים. לצערי, יעבור זמן רב עד שאוכל לקרוא ספרים בעברית פעם נוספת... עכשיו אני קורא רק באנגלית ויפנית. דווקא יש ספר של ד"ר מירון מדזיני (מרצה שלי לשעבר) שהייתי מאד רוצה לקרוא, על "עלייתו ונפילתו של המיליטריזם היפני"... קראתי ביקורת מאד טובה של פרופ' בן עמי שילוני על הספר הזה. ההשקפה של ד"ר מדזיני על מדיניות יפן בשנות השלושים מעניינת במיוחד, משום שהוא (כדובר לשעבר של ממשלת גולדה מאיר) היה שותף בקבלת החלטות מדיניות, ויודע היטב כיצד מערכות בירוקרטיות עובדות (או יותר נכון, מקרטעות).
 

טשאפק

New member
הספר על דרזדן תוקף את פרידריך

נכתב ע"י פרדריק טיילור.
 
למעלה