הופעה בצוותא בת"א -כמה התגעגעתי

איף

New member
הופעה בצוותא בת"א -כמה התגעגעתי ../images/Emo9.gif

אז אחרי די הרבה זמן שלא הייתי בהופעה של מאיר - אתמול סוף סוף הגיע הערב המיוחל. זה היה ערב שבו כל הלחצים היום יומיים נשכחו ובמקומם הגיעה התרגשות ושמחה שקשה לתאר במילים. אבל אני אנסה בכל זאת .
אז זה הזמן להתוודות - מעולם לא הייתי בהופעה אקוסטית של מאיר - רק הוא , הגיטרה והפסנתר. ידעתי שיהיה מעולה, אבל אני מודה שבאיזשהו מקום קצת חששתי שהלהקה קצת תחסר לי. בשיר הראשון והשני "לך אלי" ו"שלום לך דודי"- אני מודה, היה לי קצת קשה. ונראה היה שגם הקהל (גם עליו נדבר, אני מבטיחה) לא ממש יודע להתמודד זה. אבל לאט לאט הקהל התעורר...וזה היה בדיוק בשיר השלישי בהופעה - "שער הרחמים" - פתאום שמעתי קולות מרוצים מצד הקהל, ואז הם גם התחילו לשיר ולרגע היה נשמע שמתחרים עם מאיר , מי שר יותר חזק
. מאיר מבחינתו נהנה מהמחווה ונתן לקהל לבטא את עצמו בשיר , וגם אח"כ במהשך ההופעה. השירים הבאים בהופעה גרמו לי לצמרמורות ולתחושה שההופעה הזו "נתפרה" ממש עבורי
"אליה" - שכבר ציינתי לא פעם ולא פעמיים כמה אני אוהבת את השיר הזה וכמה הוא מרגש אותי. "ירושלים" - וואו, כמה זמן רציתי לראות/ לשמוע את השיר הזה בהופעה. חברים, זה היה מאד, אבל מאד מרגש. מאיר ניגן את השיר על הפסנתר ושר כמו שרק הוא יודע ויכול לשיר ולגרום לקהל להתרגש ככה. "גשם" -נראה לי שכולם כבר יודעים איזו עוצמה יש לשיר הזה בהופעות, לא?
והשיר הבא - שימו לב ! " הצבעים משתנים עכשיו" - כן כן, הוא שר את השיר הזה בהופעה , על הפסנתר, וגרם לבטן שלי להתהפך מרוב העוצמה של המילים. בהמשך הוא שר את "כמה אהבה" , "אהבה קצרה", "אל תלכי מכאן", "חלומות אחרים"....והקהל שר איתו בכיף ובאהבה. אני חושבת שרגע השיא של ההופעה היה , איך לא, ב"שירו של שפשף". ויש לי רק דבר אחד להגיד לכל מי שטוען שאפשר לוותר על השיר הזה כי הוא נדוש או חרוש או כל דבר אחר : אין מצב!!!!!!!!!!!!!!
השיר הזה בבת אחת העיר את כל מי שעוד לא התעורר בקהל, ולדעתי גם כמה שכנים מהבניינים הסמוכים
. כ-ו-ל-ם שרו בכל הכוח ומחאו כפיים . אני חייבת להגיד שהרגע הזה בהופעה גרם לי לאושר פנימי עילאי
. ואני לא אגזים אם אני אומר שהשיר הזה מרגש אותי יותר מההמנון הלאומי שלנו. כפי שזה היה נראה אפילו מאיר בעצמו לא הצליח להישאר אדיש למחזה הזה שאולם שלם שר את השיר בהרמוניה מושלמת...רוב השיר הוא פשוט לא ניגן, הוא נתן לקהל לשיר. רק לקראת הסוף הוא נכנס עם הגיטרה וקיבלנו אותו במחיאות כפיים ובאהבה גדולה. אח"כ "בשם האהבה" על הפסנתר. הביצוע שלו היה קצת מהיר מהרגיל... אני אישית מעדיפה אותו בקצב קצת יותר איטי.
ואח"כ "וביניהם" ו"מנגינת הנדודים" בעיבודים שונים מהמקור. ביצועים מעניינים. "אצלך בעולם" על הפסנתר, שנשמע לי קצת שונה מתמיד ולא יודעת להגיד למה...אבל מרגש ביותר!!! "שמע קולי" בביצוע אנרגטי ועוצמתי במיוחד על הגיטרה. "דומינו" ו"מקהלות עם" - סגרו את ההופעה (אל דאגה, תיכף הדרן). מאיר ירד מהבמה על רקע מחיאות כפיים סוערות של הקהל שלא הותירו לו ברירה אלא לחזור (נו, אז מה אם זה מתוכנן
) ולשיר לנו את "איילת חן", "הלילה של אתי" - שלא ידעתי שכל כך הרבה אנשים אוהבים...אבל הופתעתי לטובה. וכמובן, שיר הנושא של ההופעה , שכבר התחלתי לחשוש שהוא לא יהיה...למרות שזה לא הגיוני - "כמו אגם רוגע" .
ביצוע מעלף!!!!! אז כמה דברים שרציתי להגיד בקשר להופעה:
הופעה אקוסטית של מאיר היא חוויה רוחנית מרגשת מאד ואני ממליצה לכל מי שלא היה - ללכת!!!!!
הגעתי אתמול למסקנה שאין איש שלא אוהב את "שירו של שפשף" . ואם אתם מכירים אחד כזה, אני מבקשת שתיידעו אותי לגביו כי אני אישית אקח אותו להופעה
היה שווה לחכות לראות את "ירושלים" בהופעה!
מאיר היה במצב רוח פטפטני, ואנחנו מאד אוהבים אותו ככה. הוא בעיקר כל הזמן דיבר על זה שיש סדר מסוים שצריכים להיעשות בו הדברים - לשיר שיר אחרי שיר מסוים, לעבור מהגיטרה לפסנתר ובחזרה ...ושהכל צריך להיות מסודר. לא יודעת מה עם שאר הקהל , אבל אותי הוא שיכנע
. יותר מזה, אני חושבת שהוא צריך להקים מפלגה - "סדר". אני בטוחה שיהיו תומכים.
גיליתי שמאד קשה לי לשבת ולא לזוז בהופעות של מאיר ...אז אני חושבת שמעתה והלאה אני אלך להופעות שיש בהן מקום לעמוד ולרקוד
תודה לדויד וטל שסבלו אותי ואת כישורי השירה שלי כל ההופעה (עוד מעט גם הם יכתבו סיקור)
.
תודה למאיר ולהפקה שקשובים לקהל ומתחשבים ברצונותיו.
תודה ע-נ-ק-י-ת לשל"ג המקסימה - מנהלת ההפקה האישית של מאיר , שאתם בוודאי מכירים אותה מהפורום (כותבת תחת השם "המון ווליום"). תודה על כך שאת מעורבת בפורום בצורה כל כך פעילה ומעדכנת אותנו בהתרחשויות. תודה על הכרטיסים להופעות. אני יכולה להמשיך - אבל פשוט תודה !
מצטערת על החפירה - הייתי צריכה להוציא את הכל. סביר להניח שיהיה המשך מתישהו.

X PRINCE X

New member
בהחלט חוויה רוחנית

כמה הערות.. לא הסתדר לי כל כך לשמוע את אצלך בעולם, וביניהם ומנגינת הנדודים על הפסנתר. הם מהשירים הקלאסים של מאיר והייתי שמח לשמוע אותם גם בביצועים הקלאסים על הגיטרה. מאיר כמו תמיד משתדל לגוון, אולי במיוחד לקהל התל אביבי, ובדרך כלל הוא משחק אותה עם השינויים לשירים. הפעם פחות התחברתי, אולי זה רק אני. רציתי שיהו יותר שירים מכל הזמנים.. היו חסרים לי אל המנוחה, תגידי אש תגידי מים, לב סדוק, איימי, ברחוב הזה. והיו הרבה שירים מהאלבום האחרון אז אולי היה אפשר לוותר על מקהלות עם ושלום לך דודי. היתה מישהי מבורכת שביקשה את אל המנוחה כשמאיר חזר להדרן אבל הוא לא נענה. למרות הכל מאיר עם גיטרה זו חוויה רוחנית שאני מרגיש שפשוט זכיתי לראות. זה משכיח את הצרות היומיומיות ומאפשר להפליג עם מאיר לעולם אחר. מאוד אהבתי את ההומור שלו המשלב צניעות וציניות שבהחלט הוסיף המון להופעה.

איף

New member
וואי, לב סדוק לא היה

האמת? שלא שמתי לב. אולי כי הייתי קצת באופוריה. אבל בוא נגיד שהייתי שמחה להמיר את "מקהלות עם" בשיר אחר...אולי עם "עננו" שגם לא היה.

חמדמדת1

New member
יופי!יופי!יופי!

איזה כייף שנהנית, שהיית ו..שדיווחת לנו. תודה ענקית על הסיקור

Growler

New member
בקשר לאצלך בעולם

כתבת: "אצלך בעולם" על הפסנתר, שנשמע לי קצת שונה מתמיד ולא יודעת להגיד למה...אבל מרגש ביותר!!! ואני מגיב: זה רק אני, או שהוא התחיל את השיר מאוד מאוד דומה לעיבוד של היהודים? (נכון שמעצבן איך כל הזמן אנחנו חוזרים לאותו נושא?
)

איף

New member
הממ,

לא יודעת אם זה דומה. יש משהו... אבל זה יותר הזכיר לי את הביצוע המקורי שלו למען האמת. אולי פשוט שני הביצועים די דומים.

Talos10

New member
גם אני הייתי שם ../images/Emo13.gif

הוא עומד שם בביטחון מרגיע, בלבוש אמן מגניב אבל צנוע לראשו כובע המחמיא לשערו האפרפר כל מילה בשיר שלו נוגעת בקהל. מאיר יוצא למסע על הבמה מפיג את הדממה בצלילים שחודרים לנשמה בין שיר לשיר נכנס לו חוש הומור וחיוך שמבצבץ תחת מצחיה קטנה. באווירה אינטימית וטובה הוא יוצר סביבו תזמורת דמיונית אוחז מיתר, חובק פסנתר ושר על עבר, הווה, עתיד. את שירו של שפשף כל איש שר באהבה והוא מפרגן, שותק ומחייך בערגה. כמו אגם רוגע

למעלה