זאת עם הניק הארוך
New member
הופעות בפריפרייה הן לא הופעות במרכז - חלק א'.
"אהובתי!!!!" צווחתי יום אחד לפני לא הרבה זמן לאהובתי הסובייטית בזמן שהיא שטפה כלים ואני גלשתי באינטרנט לצרכים לימודיים: "יש הופעה של רונה בגדרה! רוצה לנסוע?". כזו אני. תמיד הייתי הרפתקנית ונסיעה לפריפריה הדרומית לגמרי עושה לי את זה.
"מה???" היא צעקה לי בחזרה: "אני לא שומעת כלום עם המים כאן!!!"
"רונה, בגדרה, ניסע?"
"אני לא שומעת כלום! תבואי הנה אם את רוצה לדבר איתי!"
וכך הוסכם פה אחד שניסע להופעה בגדרה
. רק איפה זה בכלל גדרה? באופן אישי כל שלט שמגיע אחרי "קיבוץ גלויות" מסמל בעיני את בואה הפריפריה, והרי ידוע שכל הדברים המרגשים קורים בפריפריה: טילים, אזעקות, רעב, כיפת ברזל, חול, מדבר ציה וגמלים. וגדרה? גדרה אמורה להיות אי שם בין הגמלים לכיפת הברזל.
כעבור שבוע גיליתי שאני עובדת באותו היום, ולא סתם עובדת: עובדת עד הליל. "אין רונה בגדרה"
הודעתי לסובייטית שלי בקול נכאים. "דווקא רציתי להיות בגדרה פעם אחת בחיי, להריח את הפריפריה מקרוב, להתוודע לעם כמו שאומרים".
"אוי, תסתמי כבר, גם אנחנו גרות בפריפריה"
למה היא צריכה להזכיר לי את זה בכל פעם מחדש? השלט שאני נתקלת בו "לאשקלון" לא מזכיר לי את זה בכל יום? רעש האזעקות בישוב הסמוך לא מהווה תזכורת חזקה מספיק לפריפריליות שנכפתה עלינו? אז גדרה היא ממש במרחק יריקה מהבית שלנו, אז מה? בגלל זה לצחוק עלינו? בכל מקרה, אין רונה בגדרה וזה כבר ממש לא משנה כמה זה קרוב אלינו או לא. אין וזהו.
היום בבוקר הידסתי לעמל יומי מתוך ידיעה שאין גדרה ואין הופעה כי העמל יטביע אותי לאורך כל היום. אך מה אפשר לעשות אם באמצע היום תקפה אותי מחלה מיסתרית שלוותה במיחושי בטן קשים שלא איפשרו לי להישאר בעבודה עד סוף היום? הייתי מעדיפה להיות בריאה ולהפסיד את ההופעה של רונה, באמת, אבל לא. הייתי צריכה לחלות דווקא היום.
"אני חולה!!! אני חולה!!!" צהלתי בטלפון לאהובתי הסובייטית: "אני חולה! אני בדרך הביתה! יש רונה בגדרה!!!"
~שיעול סובייטי~ "אהובה שלי, אני חולה באמת... נשארתי בבית"
מה??? אבל למה???? למה???? ל-מ-ה??????
אין ברירה, נמצא לסבית חלופית ונלך להופעה בגדרה!
שני טלפונים אח"כ וכבר יש באמתחתי לסבית חלופית שנשלחה להזמין כרטיסים ולוודא את זמן פתיחת הדלתות, תחילת ההופעה ולגלות איפה זה גדרה.
"את לא תאמיני" חוזרת אלי החלופית: "אין כרטיסים! נגמרו! אזלו! Sold out!!!"
לא ייתכן...
דווקא כשהחלמתי באופן פתאומי ועכשיו אני יכולה ללכת להופעה? דווקא עכשיו פתאום כל אנשי הפריפריה מחליטים ללכת להופעה של רונה? מה נהיה איתם? אין להם איזה שדה לחרוש? איזה מגדל לבנות? איזה גראד להתחבא ממנו?
דעו לכן, שאין דבר שיעמוד בפני הרצון ובפני דברי חנופה ותחנונים! Sold out הן מילים גמישות, וה-sold בשביל אחד זה לא בהכרח out בשבילנו. מו"מ קצר והוסכם שנבוא וכבר נמצא מקום בעמידה. וכמה זה עולה לנו? 80 שקלים חדשים, ממש כאילו לא היה שלט "לבאר שבע" ממש בהמשך הכביש. גדרה – here we come!
"אהובתי!!!!" צווחתי יום אחד לפני לא הרבה זמן לאהובתי הסובייטית בזמן שהיא שטפה כלים ואני גלשתי באינטרנט לצרכים לימודיים: "יש הופעה של רונה בגדרה! רוצה לנסוע?". כזו אני. תמיד הייתי הרפתקנית ונסיעה לפריפריה הדרומית לגמרי עושה לי את זה.
"מה???" היא צעקה לי בחזרה: "אני לא שומעת כלום עם המים כאן!!!"
"רונה, בגדרה, ניסע?"
"אני לא שומעת כלום! תבואי הנה אם את רוצה לדבר איתי!"
וכך הוסכם פה אחד שניסע להופעה בגדרה

כעבור שבוע גיליתי שאני עובדת באותו היום, ולא סתם עובדת: עובדת עד הליל. "אין רונה בגדרה"

"אוי, תסתמי כבר, גם אנחנו גרות בפריפריה"
למה היא צריכה להזכיר לי את זה בכל פעם מחדש? השלט שאני נתקלת בו "לאשקלון" לא מזכיר לי את זה בכל יום? רעש האזעקות בישוב הסמוך לא מהווה תזכורת חזקה מספיק לפריפריליות שנכפתה עלינו? אז גדרה היא ממש במרחק יריקה מהבית שלנו, אז מה? בגלל זה לצחוק עלינו? בכל מקרה, אין רונה בגדרה וזה כבר ממש לא משנה כמה זה קרוב אלינו או לא. אין וזהו.
היום בבוקר הידסתי לעמל יומי מתוך ידיעה שאין גדרה ואין הופעה כי העמל יטביע אותי לאורך כל היום. אך מה אפשר לעשות אם באמצע היום תקפה אותי מחלה מיסתרית שלוותה במיחושי בטן קשים שלא איפשרו לי להישאר בעבודה עד סוף היום? הייתי מעדיפה להיות בריאה ולהפסיד את ההופעה של רונה, באמת, אבל לא. הייתי צריכה לחלות דווקא היום.
"אני חולה!!! אני חולה!!!" צהלתי בטלפון לאהובתי הסובייטית: "אני חולה! אני בדרך הביתה! יש רונה בגדרה!!!"
~שיעול סובייטי~ "אהובה שלי, אני חולה באמת... נשארתי בבית"
מה??? אבל למה???? למה???? ל-מ-ה??????
אין ברירה, נמצא לסבית חלופית ונלך להופעה בגדרה!
שני טלפונים אח"כ וכבר יש באמתחתי לסבית חלופית שנשלחה להזמין כרטיסים ולוודא את זמן פתיחת הדלתות, תחילת ההופעה ולגלות איפה זה גדרה.
"את לא תאמיני" חוזרת אלי החלופית: "אין כרטיסים! נגמרו! אזלו! Sold out!!!"
לא ייתכן...

דעו לכן, שאין דבר שיעמוד בפני הרצון ובפני דברי חנופה ותחנונים! Sold out הן מילים גמישות, וה-sold בשביל אחד זה לא בהכרח out בשבילנו. מו"מ קצר והוסכם שנבוא וכבר נמצא מקום בעמידה. וכמה זה עולה לנו? 80 שקלים חדשים, ממש כאילו לא היה שלט "לבאר שבע" ממש בהמשך הכביש. גדרה – here we come!