הופעות של שלמה הוידאו - קיים ?

LifeAfterDeath

New member
הופעות של שלמה הוידאו - קיים ?

היי...יש כמה דברים שאני תוהה לגביהם..

לפחות על פי Youtube, יש הרבה הופעות של שלמה מתחילת שנות ה 90 שצולמו בווידאו כגון מצדה 90..

השאלה שלי היא היכן ניתן להשיג להורדה/קנייה את ההופעות האלו ? אני יכול להניח שהם מוגדרות כבוטלגים..למה שלמה לא מוציא גירסאות DVD להופעות האלו ?

לפחות ע"פ הקישור הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=6hfmRL-nPyk

שלמה מציג קטעים בתכנית של יצפאן של צילומי PRO VIDEO של ההופעות שלו בקיסריה 1999,1998,1997.. אלו קטעים מאוד נדירים..אני מניח שע"פ הקטעים כל ההופעה הוקלטה ולא רק קטעים ספיצים.

היכן כל קטעי הוידאו האלו כהופעה מלאה ? אני כבר לא מדבר על הורדה..להוריד תמיד אפשר מ YOUTUBE אבל זה לא אותו הדבר.

אם יש למישהו מושג בעניין אשמח לתגובות.

חן אדיב

New member
המצדה הגיעה מקלטת וידאו רשמית

את הקלטת מצאתי באוזן השלישית, העברתי אותה לדיגיטל לפני שנתיים למען החבר'ה הקבועים בהופעות. כשעלה הערוץ הרשמי של שלמה אז ההקלטות מצאו דרכם למנהלים של הערוץ.

רובה ככולה של ההופעה כבר נמצא בערוץ הרשמי של שלמה.

ישנה בפורטל שלמה ארצי תמונה של קלטת הוידאו ממצדה.

מספר רב של קטעים מגיעים מהופעות ששודרו בטלוויזיה, אך לא יצאו בתור קלטת או די.וי.די. רוב הקטעים כבר עלו לערוץ הרשמי של שלמה.

ישנם קטעים המגיעים מהקלטות של ההפקה בהופעות, שלא בהכרח נעשה בהם שימוש מעבר לתכניות מיוחדות מדי פעם. ישנם כמה קטעים יפים שעלו לערוץ הרשמי, כמו טלפני טלפני אקוסטי מ-1988.

LifeAfterDeath

New member
אוקיי..

מצדה 90 הייתה רק דוגמה להופעה, ועדיין..איכות של YouTube זה לא אותו הדבר..ראיתי את כל הקטעים ביוטיוב.

הייתי יותר ממעוניין להשיג את אותם הופעות גנוזות ונדירות של תחילת שנות ה 90..קטעי וידאו לא באים מעצמן, לכן כתבתי שאני מניח שההופעות קיימות במלואן איפשהו..בתור בוטלגים לדוגמא..

תודה על המידע בכל אופן =]

חן אדיב

New member
במקרה של מצדה היוטיוב באותה איכות כמו הוידאו

קלטות וידאו אינן באיכות גבוהה, והמעבר לדיגיטל יותר ממכיל את איכות הוידאו, כך יוצא שהמצדה ביוטיוב היא באותה איכות כמו קלטת הוידאו.

לדעתי, כל דבר מהטלויזיה המוקדמת יהיה באותה איכות ביוטיוב: הרי דברים כאלה יהיו רק על קלטות וידאו, וכל המרה דיגיטלית תכיל את האיכות הזו במלואה. אפשר לומר בבטחה שלא מפסידים איכות אם מורידים את קטעי היוטיוב.

המצדה היא לא רק דוגמה, היא בעצם הדוגמה היחידה. בוטלג מעצם טבעו הוא הקלטה לא רשמית. המצדה היא במקרה ההופעה הרשמית היחידה שיצאה בזמנו. הקטעים הנדירים שעלו ליוטיוב אינם בוטלגים, אלא כאמור הקלטות רשמיות ששוחררו.

אם ל"בוטלג" של הקלטה רשמית כיוונת, כמו למשל שמישהו הקליט את ההופעה ללא קהל מערוץ 2 (לדעתי ההופעה הכי טובה של שלמה, ובישראל בכלל, שהוקלטה בוידאו), אני בטוח שיש כמה הקלטות של זה מסתובבות.

בקשר לשאר הדברים (למי שחושב, האם יש הופעה מלאה מאחורי הקליפ של טלפני טלפני למשל), רק לאנשים שיש קלירנס של שב"כ ויכולים להיכנס לארכיון של הרדיו והטלויזיה, או להקלטות שההפקה שומרת, יש גישה לדברים כאלה. לא נראה לי שזה משהו שמסתובב (לצערינו!).

LifeAfterDeath

New member
הקטעים ביוטיוב לא חייבים להיות הקלטה רשמית

בנוגע למצדה, אם אתה אומר.. למרות שקשה לי להאמין שעל מסך הטלוויזיה זה ייראה נורמאלי.

ובנוגע לשאר הקטעים ביוטיוב..הם יכולים להיות בוטלגים, כל עוד שלמה לא שיחרר באופן רשמי את אותן הופעות וידאו/אודיו באופן רשמי על דיסק אפשר להגדיר אותן כבוטלגים, לא כל הופעת Pro Shot מוגדרת כרשמית..רק אם היא באמת יוצאת כ Official, אחרת, ערוץ 2 לצורך העניין יכול להדליף לבנאדם מסוים את ההופעה על קלטת, הוא ימיר אותה לדיגיטל ומשם למרבה במחיר.

גם לגבי ההופעה במצדה, אם היא הייתה קיימת על וידאו (אצל אחד הסאונדמנים בהופעה או משהו) לפני שהיא יצאה כדיסק רשמי, היא נקראה בוטלג.

האמת שאני די פסימי לגבי וידאו...אודיו זה עוד משהו שהוא קצת פחות נדיר, דוגמת הגרסא של "קצת משונה שלא נשארת" מ 1993..אני מניח שההופעה המלאה (כמובן ב אודיו) קיימת אצל כמה אנשים..

למעלה