הופקדה תכנית רמ"י למערב ג'סר זרקא

ש מים

New member
הופקדה תכנית רמ"י למערב ג'סר זרקא

תכנית ל- 522 יח"ד, כפרי-נופש, מלונאות, מסחר וחדרי אירוח.
ובא לציון גואל?

ש מים

New member
קרדיט למתכננים: לייטסדורף-בן דיין

משרד טומי ליסדורף ואוהד בן-דיין (וזו הזדמנות לאחל לאוהד מז"ט על הצטרפותו כשותף למשרד הוותיק והמצויין של טומי
. האיכות רק עולה... )

לא כזאת סיבה למסיבה

אחרי כל המאבקים נגד בניית כפרי נופש אין סיבה להתלהב מתוכניות לכפר נופש בכפר מה גם שאולי אתרי נופש יספקו לכפר עבודות בתחום התיירות אבל לא משרתות את תושבי הכפר. אם לפחות היו מתנים למשל בניית כפר נופש שבריכת השחייה שלו תהיה ציבורית ותשמש את הכפר או בניית מתנ"ס, מרכז תרבות וכולי עוד היה סיבה לשבח את התוכניות.

ש מים

New member
נו באמת... :/

להפריח סיסמאות ואמירות סתם ככה באוויר זה ממש קל. אבל מחברי הפורום הזה אני מצפה ליותר רצינות.
  1. בריכת שחיה על שפת הים? למה זה טוב?
  2. אתה מכיר ישוב בארץ שמספק בריכת שחיה חינם לתושבים?
  3. כיצד אתה מסיק, למקרא הידיעה, שהתב"ע לא כוללת בריכת שחיה חינמית לתושבים??
  4. וכנ"ל לגבי מתנ"ס (מה-גם ש- "אתה מכיר תכנית כל שהיא, ועל אחת וכמה בהיקפים כאלה גדולים, שלא מספקת שטחים לצרכי ציבור?" ואגב, אני "מעט" מכיר את התכנית. אז לסבר את אזניך, אחוז ההפקעות בה, לצרכי ציבור, גדול בהרבה מהקבוע בחוק, ונועד - בין היתר - לתת מענה לחוסרים בשטחי הציבור הקיימים בתחומי התכניות המאושרות בישוב).
  5. מה עוד אתה יודע על התכנית שלא צויין בכתבה ושאנו לא יודעים?
בקיצור, אני רואה פה, בתגובה שלעיל, דוגמה מצויינת לתופעת הפופוליזם הנגטיבי.

ש מים

New member
לגבי שאר ההערות/ביקורות שלך

לא טרחתי להתייחס, כי לצערי הן מוטעות לחלוטין. בדיוק כמו אלה עליהן השבתי.
תחשוב שוב...

השאלה האמיתית היא מה היא תרומת התוכנית לג'יסר א-זרקא

יישוב זה ה"נמחץ" בין מעגן מיכאל ושמורת נחל תנינים מצפון; ע"י קיסריה בדרום; וכביש מס' 2 במזרח. משווע לפיתוח בתחום הבניה למגורים.
האם בתוכנית מעורבים גורמים מקומיים כיזמים ? או שהמקומיים מיועדים להיות אך ורק ספקי השרותים ?

ללא קשר לבעיה אתייחס לתגובתך: על בריכת גורדון שמעת ? שלא תבין שאני מצדד בבנית בריכה כאן ולבטח לא לבריכה חינמית לכל.
יש לברך על הקצאת שטחים לצרכי ציבור - השאלה מהו מקורם - לא הייתי "נוגש" בשטחי הכפר שהם מצומצמים ביותר. מה עם תוכנית הזזת כביש מס' 2 מזרחה ?
לידיעתך ג'יסר אל זרקא הוא אחד הכפרים בם התרכזו ערבים נוכחים נפקדים - שכל אדמותיהם הוחרמו ע"י המדינה ללא כל פצוי ראוי.

ש מים

New member
נכון

מטרתה העיקרית של התכנית היא מגורים (יש חולק על הצורך הזה??).
מטרה שניה - ולא פחות חשובה - היא יעוד קרקע מכניס למועצה ("ארנונת עסקים"). יש חולק על הצורך הזה??
בריכת גורדון היא דוגמא? אתה מכיר עוד בריכות ציבוריות לאורך חופי ישראל? לא חסרות בריכות שחיה (בתשלום!) בבתי-מלון, לאורך חופים. מעבר לכך, דומני שהבנאדם דיבר על בריכה ציבורית, בחינם...
תכנית מערב ג'סר עומדת בפני עצמה ואינה קשורה להסטה (המטומטמת) של כביש 2. ההסטה, שאין יודע מתי תבוצע, אמורה לייצר שטחי ציבור נוספים, ואילו התכנית הנוכחית אמורה לייצר שטחים בזמינות גבוהה יותר.
"ללא פיצוי ראוי"? שוב אתה מכניס פוליטיקה לפורום??? אבל אם הכנסת: מה מקור הידע? על מה אתה מתבסס בטענה זו (שלמיטב ידיעתי מצוצה מהאצבע. מפני שכל המופקעים זכאים - בעבר ובהווה - לפיצוי לפי החוק. אם בקרקע, שקיבלו רובם אם לא כולם, או בכסף. אלה שלא קיבלו פיצוי הם אלה שסירבו לכך עד כה, או כאלה שלא הצליחו להציג הוכחת בעלות).

ש מים

New member
בעניין "החרמת קרקעות ע"י המדינה"

ראשית, מדובר ב-"הפקעה". נא לדייק.
שנית - וחשוב יותר - יש לי המון מה להגיד בנושא (חלק גדול מהדברים כבר כתבתי בעבר, וחלק מקבל חיזוק ומשנה תוקף בימים אלה - מצד מנהיגי וראשי הרשויות והציבור הערבי...!), אבל זה נושא בפני עצמו ואין זה נכון להכניסו לשרשור זה.

לא מבין מה התגובה השלילית הזאת שלך ולצערי אתה הפופוליסט

סליחה אם הניסוח לא היה ברור. בריכה על חוף הים לא היה ניסוח שלי ועזוב בריכה חינמית נדבר על בריכה ציבורית מסובסדת (ויש דבר כזה) וציינתי גם פרוייקטים אפשריים אחרים. הנקודה היא שג'סר זרקא הוא יישוב מוזנח ובשונה מישובים מבוססים יותר (ויהודיים) לא מספיק לדבר על הקצעת קרקעות לצורכי ציבור אלא על צורך לקדם בנייה בפועל (לצורכי ציבור) על היזמים ולא לצפות שהמועצה המקומית תיקח זאת על עצמה כיוון שהיא פשוט לא תבצע זאת. אפשר לדבר על מתקני ספורט ציבוריים (כמו בריכה ומגרש כדורגל), על מתנ"ס על היכל תרבות על מרכז מסחרי ועל שלל דברים נוספים שחסרים בכפר (אפילו אם הדרישה תהיה למבנה בית ספר חדש או מסגד). ובכלל לא התייחסת לדיסוננס הזה שבעוד שברוב המדינה מתנגדים לכפרי נופש פתאום הקמת כפר נופש ביישוב הערבי מקובלת עליך. אני משתדל לכבד אותך אז תכבד חזרה גם אם סבור אחרת.
&nbsp
והנה סתם רעיון שראיתי בעבר כפרוייקט גמר של סטודנטית לאדריכלות שמציעה לקדם מבני ציבור על חומת העפר בין ג'סר זרקא לקיסריה. http://xnet.ynet.co.il/architecture/articles/0,14710,L-3096595,00.html

ש מים

New member
מפאת כבוד המקום וכבודך לא אגיד מה אני באמת חושב

אבל - בעדינות ובקצרה - "חוסר חיבור למציאות". ו-"אי הכרת העובדות" (בוא נתחיל - ונגמור - בכך שאתה מאשים ומפריח אמירות בלי להכיר עובדות. למשל שהמדינה מממנת, ולא מהיום, מבני ציבור בישובים רבים. בינם גם ישובים ערביים. ואם לדייק: כל מבני הציבור בישובי המיעוטים מוקמים בבמימון של המדינה/האוצר/מפעל הפיס).
ואב, אני אמרתי שכפר הנופש בג'סר מקובל עלי?? איפה שמעת דבר כזה??

למעלה