הופתעתי לגלות.. א י צ ט ר ו ב ל....

הופתעתי לגלות.. א י צ ט ר ו ב ל....

הפרי השכיח כל כך בארצנו, של יערות האורנים (עצי המחט), הוא קדוש לנוצרים קתולים, שעושים בו שימוש פגאני. קראתי את זה באתר בפורטוגזית ומאוד הופתעתי, כיוון שמעולם לא חשבתי שיערות הקק"ל ניטעו ממניעים דתיים. אז קודם כל אני מבקשת עוד מידע ממי שיודע יותר ובד בבד....אני יוצאת לי למרחבי האינטרנט לדוג עוד מידע דתי על עץ האורן.

מסמל חיי נצח....

pine cone כך נקרא האיצטרובל באנגלית, והוא מסמל את "ירוק העד", חיי הנצח, ובאנגלית evergreen- לא רק לנוצרים הקתולים הוא מקודש, אלא גם ל"עבודת השטן". אז גיליתי שהיה לי חור בהשכלה.

שוב את ותאוריות הקונספירציה שלך?

די, נמאס. את חופרת וחופרת ומנסה למצוא בכל מקום מניעים סודיים, וממציאה כאלו איפה שאת לא מוצאת. מה המניע הסודי שלך אם ככה? גם שלל הכינויים שלך בפורומים לא מעיד עליך טובות. מה יש לך להסתיר? ובקשר לאורן - האורן הוא צמח ירוק עד, כזה שעליו (ובעצם - מחטיו, שהרי עליו עברו טרנספורמציה במהלך האבולוציה) אינם נושרים בימי החורף. האורן הוא עץ נוח לתעשיה - כגון נגרות (ובכלל זה, בניה), יצור נייר ואף טרפנטין. מסוגל להתפתח יפה מאוד על הרים (ולא חסרים כאלה במדינה) ויחסית תחרותי לעומת זנים אחרים (ובשל כך, גם תפוצתו הטבעית רחבה מאוד). גם מסוגל יפה מאוד לשרוד באקלים הארץ הישראלי. ובקשר לתכונותיו כירוק עד - גם אסתטיקה אפשר להביא כאן בחשבון, מאחר ואז יערותינו נשארים ירוקים כל השנה. כך שיש סיבות רבות מאוד למה לשתול עצי אורן, ולמה יש כל כך הרבה אורנים בארץ שלנו. ומה מקורותייך לכך שהוא משמש ל"עבודת השטן" או לפולחן קתולי? ומה הקשר של שני הדברים האלה לפורום הזה? או שבמקרה בחרת בפורום שלא בקרת בו בכינוייך החדש?

RainBird

New member
הקיסרים הסינים שתו תה ממנו מתוך אמונה שזה יתן להם חיי אלמוות. מצד שני הם גם צרכו כספית בכמויות מסחריות אז אנחנו יודעים שלא הייתה בזה הרבה חכמה. יש אורן ארץ בארץ שגדל באופן טבעי. שום סיבה שלא ישתלו עצים שטבעיים לאקלים פה. ארדן.

שר הדתות צנוע ונחבא אל הכלים..

איש לא עידכן את הציבור על עידכונו של "נס החזירים" בכך שהוקם מבנה מרהיב מעט מעל המעבדות של מקורות, המאכלס נציגות מ 105 מדינות ו- 15000 קהילות נוצריות. בקרו ב כ ו ר ז י ם. יוזמה של kiko arguello

מוהר

New member
אמת, אורן ירושלים צמח כאן לפני הקקל

עוד קיימים פרטים טבעיים בודדים, בשמורת המסרק. אבל הסיבה שנטעו כאן אורנים לא היתה כי זה עץ טיבעי לאזור, בכלל לא. הסיבה היתה כלכלית ומסורתית. האורן הוא עץ שגדל מהר וישר, מועיל לעבודות עץ וכי חשוב, מה שרגילים לנטוע. הנוטעים הראשונים היו הבריטים ואנשי העליות הראשונות, וזה מה שנטעו בביתם, אז למה לא לנסות גם כאן? ולא, זה לא כל כך הצליח. אולי יש לנו יערות שלמים של אורנים, אבל הם ממש לא ממצים עצמם בארצנו הקטנה והשחונה. ממש לא יערות "כיפה אדומה" שתכננו לנו, וחבל. בשמורת טבע בקליפורניה יש אורן שגילו מוערך ב 4,770 שנה, והוא נחשב לעץ העתיק בעולם. אבל אצלנו יש שני עצי אורן בני יותר ממאה שנה, בכניסה למנזר הבנדיקטי – "התחייה", בפארק קנדה. וכאן בארץ זה גיל מפואר מאוד לעץ אורן. רוב עצי האורן בארץ מתים בתוך 40 שנה מנטיעתם. כך לפחות למדתי בקורסי ההדרכה של הקק"ל.

מוהר

New member
צפון הגולן

שריד ליערות הטבעים, מהבודדים שעוד קימים בארצנו. יער טבעי של אלון, לכל סוגיו, בשבילי זה אחד מהמקומות המרגשים והרוחנים ביותר שקימים כאן, חיבור לטבע הנושם. ביחוד בחורף.

Duke Tear

New member
כחי מגדיר צמחים או עצים

ותחפשי את העץ. או , שתצלמי אותו ושתלחי את התמונה לפורום גננות ,הם מבינים לא מעט בנושא.

למעלה