הופ הופ טרללה. ביום שישי יפקדו את מעוני 25 איש

יוספה 51

New member
הופ הופ טרללה. ביום שישי יפקדו את מעוני 25 איש

שזה הרבה מעבר למה שאני אוהבת לארח (ככה שלושה ארבעה), ואני רוצה לא לעבוד הרבה ומצד שני להרשים. כמובן- פירות וירקות חתוכים בכמויות. חשבתי לעשות את לחמי הבית אבל זה יצריך ממרחים שיתכן ואעשה אחד או שניים, שניים שלושה סלטים- המלצות? בא לי לעשות את הבורקסים שאני מספרת עליהם כי זה מפיל כל קרניסט פחמימתי, עוגה שתיים (בתי עשתה טראפלס שוקולד מהממים טבעוניים. היא קונדיטורית, כבר קיטרתי על זה? כי הבעיה שהיא צמחונית ולא טבעונית). בקיצור, אשמח לרעיונות אירוח קלים יחסית, אני נלחצת מכזו כמות. אולי פשטידת בצל כלשהי?
 
בצק עלים ממולא

קונים מוכן וממלאים
בפטריות
חצילים קלויים
טופו מגורר מעורבב בשמרי בירה ובצל מטוגן

סלט חסה עצום מימדים מגובה בשלוש אפשרויות רוטב והמון קערות ערבובים נלווים- אגוזים למינהם כולל פקאנים מסוכרים ופקנים קלויים במלח, בצל ירוק, טבעות בצל סגול, עגבניות שרי, פרוסות פרי...
סלט של אפונה קפואה עדימה ותירס ששטפת במסננת ותיבלת , אפשר להוסיף חמוציות, צימוקים כהים קטנטנים...
מרק יוגורט טבעוני עם מלפפונים מגוררים גס- אפשר במעבד מזון, פרוסות שקדים שקונים מוכנות וצימוקים, הרבה נענע קצוצה ושמיר, מעט שמנת טבעונית ומיצלימון סחוטרי, מלח וסוכר להגעה לאיזון מהמם, מגישים עם קוביות קרח. שוס!
לזניה משבבי סויה ומלמעלה שמנת סויה מעורבבת בשבבי תפוחי אדמה ושמרי בירה.
אפשר מתכונים לפי הצורך.

דלעות ממולאות בכמה סוגי אורז וקטניות בצבע הפוך, שוס!
 

נטאשKה

New member
וגם תפו"א קטנים בתנור חצויים מתובלים

ותבנית אנטי פסטי, שהולכים נהדר עם הלחמים שיוספה מתכננת.
 

נטאשKה

New member
אגב אם זה סוג של בארנץ' ולא ממש ארוחת צהרים

אז אפשר להגיש שני סוגים שונים - אחד בתיבול היותר קלאסי של מלח פלפל פפריקה טימין וכדומה, השני מה שאני קוראת תפו"א של ארוחת בוקר שמקורמלים בסוכר חום - ממש טעים
 

יוספה 51

New member
מיקי יקרה- עוד קצת פרטים על הבצק עלים

קונים, מכינים מילוי ואז מה? ממלאים את כל הבצק? חלקו? . סלט אפונה קפואה יאומץ הרגע. מעניין מאד. יוגורט טבעוני- איך עושים? לזניה ודלעת ממולאת זו כבר השקעה מוגזמת מבחינתי בשביל החבר'ה. נהדר. אז כמה כמה לקנות בסופר מחר? להשרות היום משהו?
 
יוגורט אני עושה מחלב סויה לא ממותק

זה של אלפרו שקופסא האדומה ללא סוכר ומלח.
את מרתיחה אותו ואז שופכת לצנצנת מעוקרת וסוגרת עם מגבת שקשורה בגומיה. כשמתקרר מספיק כדי לשים את האצבע 10 דקות על הצד החיצוני של הצנצנת את מוסיפה יוגורט שלם סויה של תנובה במתיקות מעודנת או כף גדושה מיוגורט סויה שהכנת בעבר. אחרי 24 שעות יש יוגורט לתפארת. אם לא מספיק חמוץ לי אני מוסיפה לימון בלי שום בושה [לא לפני שאני מוציאה חלק החוצה לכלי נפרד לעשות ממנו עוד יוגורט]. אחרי יוגורט מדור רביעי זה אמור להיות מספיק חמוץ גם בלי שום תוספות.

אם תעשי את זה מ-3 קרטוני חלב יצא לך המון המון המון יוגורט.

אפשר לעשות יוגורט גם מקשיו. לא ניסיתי אז אני לא יודעת אם זה טעים. זה בטוח יקר.
 
כמובן המגבת צריכה להישאר על הצנצנת במשך 24 השעות

חשבתי שזה מובן מאליו אבל בכל זאת רשמתי.
 
מה שיותר קנוי כדי לחסוך לך

מפשירים בצק לא עד הסוף מרדדים דק וממלאים לאורך וסוגרים נקניק מעבירים לתבנית על ניר אפיה חורצים בסכין באלכסונים ומפזרים מעל שומשום או קצח אופים עד להזהבה

יוגורט תקני מוכן של תנובה

דלעת זה קל מורידים לה את הראש וממלאים ואופים יחד
 
בהחלט! במילוי פירה ובצל מטוגן

נקרא קניש אם אני לא טועה. מושלם. עדיף לאפות לפני ההגשה, שישאר פריך.
מילויים נוספים: תרד ובצל וכרישה, בצל ופטריות, גבינת סויה עם זעתר וזיתים (עדיף כמו שבבלוג שלי, מחלב סויה)
&nbsp
מקווה שעדיין רלוונטי להציע רעיונות, כי כבר חמישי בערב, אבל הנה כמה:
- כמו שאמרו תבנית אנטיפסטי ענקית מלאת ירקות צלויים עם טימין שמן זית ומלח פלפל.
- לחם טוב שתקני במאפיה
- חומוס, טחינה, אבוקדו, פסטו קנוי או קנויים נוספים למניהם כמו צ'ימיצ'ורי או ממרח עגבניות מיובשות, מטבל מיונז ושום או שום שמיר (אפשר לקנות, עדיף להכין- זה בדיוק דקה..), אם יש לך גישה לקפה לואיז ממליצה לך בחום לקנות משם ממרח שום ואולי עוד ממרח או שניים כדי להגיש.
- לביבות בטטה אפויות, אפשר להכין גם מראש
- מגוון חמוצים, זיתים וסלטים טריים
- פשטידת בצל מהבלוג שלי, היא מאוד טעימה אבל לוקח הרבה זמן לטגן את הבצל, במיוחד אם תכפילי כמות (מה שתהיי חייבת לעשות כי לא יוצאת כמות גדולה מהמתכון)
- קיש עם בסיס פריך קנוי קפוא. למילוי אפשר פטריות ושמנת סויה וקמח ובצל, או כל מלית שבא לך- פשוט תניחי את הירק בתפזורת על בסיס הקיש (אם זה ירק שמצריך בישול מקדים אז כמובן לעשות את זה עם תיבול בסיסי), ועל זה לשפוך בלילה של שמנת סויה, קמח תופח, תבלינים, שמרי בירה וכו'.
&nbsp
גם חצי מהנ"ל יעשה את העבודה, רק נתתי רעיונות :)
 
אם יש לך סבלנות לטגן

אז קציצות - פלאפל מחומוס
קציצות משבבי סויה וטופו מגורר
לביבות ירק עם קמח חומוס
קציצות מפטריות חתוכות דק
 

יוספה 51

New member
נשמע לי שלא אספיק לטגן כדי שהכל יהיה מוכן בבוקר, אבל אולי בא

לכיוון של קציצות תנור. אולי מכרישה, שעשיתי בתנור ויצא די טעים.
 

p e b b l e

New member
רעיונות

שבלולי פיצה: בצק עלים או שמרים (ביתי), רוטב עגבניות זיתים קצוצים. מרדדים, ממלאים, מגלגלים, חותכים. ואז אפשר להקפיא ורק להכניס לתנור 30 דקות לפני שהאורחים מגיעים. כמובן שאפשר להכין עם מילויים שונים כמו: פסטו, ממרח עגביות מיובשות, סלט חצילים, או מילוי שאצלנו הולך חזק: טופוטי, בצל קצוץ ואבקת מרק בצל.
אני אוהבת להכין פלטת ירקות חתוכים (גזר גמדי, מלפפון, שרי, פרחי ברוקולי וכרובית, פלפלים, סלרי) ומסביב מטבלים וממרחים כמו חומוס, גוואקמולי, סלט חצילים, טחינה ירוקה, מטבל "גבינה" מחלב סויה בהכנה ביתית. זה יוצא צבעוני ומרשים, ואם יש ליד לחמים או לחמניות קשר קטנות מכמה סוגים, זה בכלל פנטסטי.
אני אוהבת להגיש מבחר קישים (בצל, פטריות, ברוקולי בטטות) מכינים מראש, מחממים וחותכים למשולשים דקים לפני שהאורחים באים. כדאי לשים שלטים קטנים ליד כל קיש שידעו מה יש בפנים.
פסטות משני סוגים: למשל עגבניות ושמנת פטריות או פסטו, אפשר גם להכין מק נו צ'יז אם יש ילדים. מכינים רטבים מראש, ואת הפסטות לפני שבאים האורחים ומערבבים.
בתחום המתוקים אני אוהבת להגיש שניים שלושה סוגים של מיני מאפינס (בננה פצפוצים, שוקולד, לימון ואוכמניות), שבלולי קינמון ואולי גם כדורי שוקולד לילדים. וכמובן גם פירות חתוכים.
אהבתי את הרעיות של "בר הסלטים" ותפוחי האדמה שהציעו כאן.
מה שאני אוהבת להקפיד עליו באירוח המוני זה שיהיה מגוון של דברים שקל להכין מראש, ושיהיה הכל חתוך או מוכן במנות קטנות כך שכל אחד יוכל לטעום מהכל, יהיה קל לקחת ולא ייזרק המון אוכל.
&nbsp
 

יוספה 51

New member
תודה. המון רעיונות. פלטת ירקות ענקית נפלא, מטבלים גם

השבלולםי מפחידים לפעם ראשונה, אולי בהמשך, אשמח למתכון מאפינס או שבלולי קינמון או משהו בסגנון של המתוק. תודה רבה.
 

p e b b l e

New member
מתכונים

מאפינס בננה ופצפוצי שוקולד
&nbsp
מצרכים:
½ 1 כוסות קמח רגיל (210)
½ 1 כוסות קמח מלא/קינואה (210)
2 שקיות או 2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס סוכר (200)
½ כפית מכל תבלין: קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי
½ כוס שמן קנולה
? כוס מים או חלב סויה
1 כפית תמצית וניל
3 בננות בשלות ומעוכות
1 כוס פצפוצי שוקולד
&nbsp
הכנה:
לחמם את התנור ל- 180 מעלות צלזיוס
לערבב את כל המצרכים היבשים (קמח, אבקת אפיה, סוכר, תבלינים) בקערה אחת.
לערבב את כל המצרכים הרטובים (שמן, מים, תמצית וניל, בננות) בקערה נפרדת.
לערבב את שתי התערובות ולהוסיף פצפוצי שוקולד.
למלא שקעים בתבניות מאפינס ולהכניס לתנור לכ-25 דקות עד שהמאפינס זהובים והקיסם יוצא יבש.
למיני מאפינס לאפות כ- 17 דקות.
&nbsp
שבלולי קינמון
בצק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים
50 גרם סוכר
½ כוס רסק תפוחים
1 כפית תמצית וניל
½ כוס שמן
½ כוס חלב סויה
&nbsp
מילוי קינמון:
100 גרם רסק תפוחים
½ כוס סוכר
2 כפות קינמון
&nbsp
ללוש במיקסר את כל מרכיבי הבצק כ- 10 דקות אחרי שהמרכיבים מתחילים להיראות כמו בצק.
להתפיח את הבצק עד שמכפיל נפח.
לערבב את מרכיבי המילוי.
לחצות את הבצק לחצי ולרדד כל אחד מהחצאים לעלה, למרוח מחצית מהמילוי על כל עלה, לגלגל ולחתוך לפרוסות.
להניח את הפרוסות על תבנית עם נייר אפייה במרווחים מספיקים כדי לתת לשבלולים מקום לתפוח.
להתפיח כשעה ולאפות כ-20 דקות בחום של 175 מעלות.
 
למעלה