הופ הופ!

הופ הופ!

אם כבר אני, האתאיסט-דאיסט-אגנוסטי-מה-שאתם-לא-רוצים, או בקיצור, הכופר, כבר קפצתי לפה, אז שאלה לי אליכם. יש איזשהו קשר בין פגאניזם לפנתאיזם? מעבר לעובדה שהראשון זאת אמונה והשני זאת כפירה, אני מצאתי לא מעט דמיון. הפנתיאזם טוען שאלוהים נמצא בכל מקום, בכל דבר, בכל אחד, ושאין ישות עילית בשמים שהיא אלוהים, אלא פשוט שהוא בכל מקום. האם זה משתלב עם האמונה הפגאנית בכוחו של הטבע? אשמח אם מישהו שמכיר את הנושא יגיב.

moon dancer

New member
אממממ...

אני יודעת ממש קצת על פנתאיזם...הזכרתי את זה ממש בשתי שורות בהודעה על הבאהיים בעמוד 5...תסתכל אולי תבין מזה משהו... בכל מקרה יש לי עוד ממש מעט חומר...אם אתה רוצה אני אכתוב לך עוד כמה שורות על זה בתיבת דואר אישי או איך שקוראים לזה... בכל מקרה רוב המורים למזה"ת/איסלאם צריכים לדעת על זה קצת...לומדים על הפנתאיזם (ואבן על-ערבי) בפרק "מיסטיקה באסלאם", איפשהו באחד משלבי התפתחות תנועת התצוף...אז אם יש לך מורים לאסלאם בבי"ס תשאל אותם...

איסלאם? מיסטיקה?

יש לי הרגשה שאנחנו ממש לא מדברים על אותו דבר... אני מדבר על פנתאיזם= הגישה של ראיית העולם כהשתקפות אלוהית, שבכל דבר יש אלוהים. וזה בכלל התחיל משפינוזה, שהיה כופר יהודי... אז נראה לי שאנחנו מדברים על שני דברים שונים.

moon dancer

New member
האמת שאנחנו כן...../images/Emo13.gif

עד כמה שזה אולי ישמע מוזר לאנשים בפורום ובכלל יש זרם מיסטי די רציני, ואפילו רציני, באסלאם... וגם יש השפעה פנתאיסטית באסלאם...לדוגמא על השיעים, על הזרמים שמהם התפתחו הבאהיים ועוד... ובאמת כדאי לך לשאול מורה למזה"ת כי הוא/היא יכול/ה לעזור לך בנושא...

לא מוזר לי...

הרי העין על החמסה היא עינה של פטמה, ביתו של מוחמד. ואממ... זה יהיה קצת קשה, אני לומד צרפתית

moon dancer

New member
חחחח..

וממש לא ידעתי שזאת העין של פאטמה...מפחיד...מוזר...אבל מעניין...

למעלה