הוצאות לא צפויות

maybesure

New member
הוצאות לא צפויות

איך אתם מתמודדים עם תקלות שמצריכות הוצאות לא צפויות? כאלו ש"נוחתות"? בחודש האחרון הלך לי לוח אם במחשב, מיקרוגל בן 19 שנה, ופלאפון עתיק שמגמגם בקליטת שיחות. לפלאפון (שהוא חיוני להורי ולכן רכשנו אותו עבורם) מצאנו פתרון זמני בדמות מכשיר ישן נוסף שהיה בביתנו, החלפנו סוללה בעלות 100 ש"ח ובינתיים יש להם מכשיר. מיקרוגל קנינו במחסני חשמל, בעלות של 850 ש"ח פיזרנו ל 18 תש'. ככה אנו נוהגים ברכישות לטווח ארוך. את המחשב תיקנו בעלות של 640 ש"ח יכלתי לפרוש רק ל 2 תשלומים. אמנם איננו במינוס, ויש גם לא מעט חסכונות בצד, אבל עדיפות היא להתמודד עם כל הוצאה לא צפויה כזו בנפרד. כשזה נוחת יחד זה קצת כבד. בנוסף בחדשיים האחרונים היו 4 אירועי שמחות שבכל אחד מהם נפרדנו מצ'ק של 400 ש"ח. מה עושים חוץ מלפרוש לתשלומים בפרוייקטים ארוכי טווח?

dify

New member
תמיד יהיו הוצאות לא צפויות, בלתי נמנע

לגבי הטלפון- נייד של נוקיה, הכחול הקטן שיש לכולם :) עמיד באופן יוצא מין הכלל (מניסיון) אפשר לקנות ב300 שח כמעט בכל חנות לפחות באיזור המרכז. מעבירים סים וזה יעבוד שנים. (צירפתי קישור שתראי למה הכוונה אבל תכלס אני יכולה לתת לך לפחות שלושה מקומות שאת יכולה לקנות את המכשיר ב300 שח, אני מצרפת גם קישור לטלפון הזה, שאני בעצמי קניתי ב190 שח, היתרון שלו זה שהכתב בו ע-נ-ק וזה טוב למבוגרים.) יש הוצאות שאני מצפה להם (כמו הביטוח לקטנוע, 4000 שח כל שנה (!)) שאני חוסכת במיוחד בצד... ויש הוצאות שאני מתארת לעצמי שעלולים להגיע- טיפול לקטנוע, להחליף את המיקרו (דבר שברור לי שעומד לקרות אצלי בקרוב...) וכד'. לכן לדעתי אין דבר כזה הוצאות בלתי צפויות. מה עושים? אני לא מאמינה בתשלומים קדימה אלא תשלומים אחורה, במקום לקנות עכשיו ולשלם בעתיד אני חוסכת כל חודש בצד קצת בדיוק ל"הוצאות בלתי צפויות", שזה אומר שאני חוסכת בתשלומים מראש :) לשלם בתשלומים, מבחינתי, זה גם לשלם ריבית מיותרת וגם יותר קשה לעקוב בדיוק איפה עומדים, וגם, וזה הכי משמעותי, זה נותן לי כל חודש תחושה שאני משלמת וזה מעיק עלי הרבה יותר מאשר לחסוך בניחותא מראש ואז להוציא בתשלום אחד (כואב אבל רק פעם אחת :))

maybesure

New member
תודה דיפי

1. הנייד שרכשת לעצמך - הסמסונג הוא בדיוק הנייד שהתקלקל, כבר ניסינו לתקן בעלות של 50 ש"ח + החלפת סוללה עוד 100 ש"ח , חבל על הכסף. הנייד שארגנו להורי בינתיים הוא נוקיה אמין ביותר, עוד יותר עתיק מזה שקישרת. מזל שלא זורקים אצלנו כלום
2. גם כשחוסכים בצד ל"לא צפויות" הצפויות - ציינתי שהיו כמה כאלו בחודש אחד. כשזה מפוזר נניח להוצאה כזו בחודש של כמה מאות - אכן יש בצד. אבל כשזה נוחת בחודש אחד, התקלה הראשונה מסודרת אבל השאר מעיקות. וכן...לצערי בגלל גיל המוצרים אצלנו זה עכשיו כמעט כל חודש! שלא לדבר על האירועים כמה מכשירים יכלנו לתקן/לרכוש בהם
אבל שיהיה רק בשמחות! לגבי ביטוחים לרכב, טסט וכו' אלו הוצאות מאוד צפויות מבחינתי והן בתוך התקציב. תודה על הייעוץ
(כבר כתבתי לך באיזה מקום שאני אוהבת לקרוא אותך?
)

dify

New member
תודה |אייקון תפוז מסמיק:)|

אני דווקא מסתכלת על זה מכיוון אחר. אם עכשיו יוצא שאתם עושים סבב החלפת מוצרים שהחזיקו אצלכם הרבה שנים, אז אני רואה בזה שני דברים טובים: 1. המון זמן לא הוצאתם כסף על מוצרים חשמל, שזה אומר שזה לגיטימי שפעם בכמה שנים ילך מוצר חשמלי, כפרה :) אצלי כל מוצרי החשמל נכנסים לשנתם התשיעית (קניתי הכל חדש כשיצאתי מבית הורי) ומבחינתי מעכשיו מותר להם להתקלקל
2. קניתם מוצרים חדשים וטובים? סביר להניח שההוצאה הלא צפויה הזו היא חד פעמית, לעשר שנים קדימה, כך שאם תחלקי את ההוצאה בראש לעשר שנים זה יוצא ממש פרוטות :) אז את יכולה להתנחם בזה שגם אם ההוצאה לרגע גדולה, בסך הכל את עכשיו יכולה לחיות בראש שקט לפחות חמש שנים בלי לצפות לבעיות :) דווקא הדבר היחיד ברשימה שלך שהיה עושה לי כבד זה 4 אירועים בבת אחת בעלות של 400 שח כל אחד... זה היה מרגיש לי ממש כבד... מצד שני... לי אין ילדים שיתחתנו בשנים הקרובות, אז גם זה סוג של השקעה
ועוד דבר. שלקח לי המון שנים להפנים. אמא שלי אומרת, שכל דבר שנגמר רק כסף, זה מזל. אז אני לא בטוחה שפורום ניהול הבית זה המקום להגיד משפט כזה, אבל לפעמים כשאין ברירה וחייבים לממן וזה מרגיש לי כבד על הכיס באותו חודש, אני מזכירה לעצמי שזה רק כסף ולא את זה צריך לקחת ללב אלא דברים הרבה יותר חשובים. (כל עוד כמובן זה לא מכניס את האדם למינוס...)

maybesure

New member
אירועים נקודה כואבת

היום התברר לי שהאישלי העלה את התקצוב ל 500 ש"ח לאירוע
מאחר ואלו קולגות שלו שעובדים איתו כבר שנים מחיתי בלחש יחסי. עם זאת - לבן חגגנו בר מצווה בלי אורחים ובלי אירוע ובלי כסף מאף אחד. טיול מהנה בחו"ל זמן איכות משפחתי. אני מקווה שגם חתונתם של ילדי לא תכביד על מוזמנים ולא תגרום להם להרגיש בעונש. אין לי שום כוונה לחשב כעת "החזרים" בעתיד. זה תלוי בעיקר בבחירות של ילדי לגבי סוג האירוע, הם יודעים מה דעתי על אירועים בכלל. קניית מוצרי חשמל בשני העשורים האחרונים, קשה לומר שלא היו כלל (טלויזיה שהתקלקלה, ומכשירי חשמל קטנים למטבח וגם תוספות של מכשירי חשמל שלא היו ומקלים על החיים) אבל לא כמה בחודש אז באמת לא נורא. יחסית באמת החזיקו מעמד יפה והיו בשימוש רצוף ומירבי. נוצלו עד תום. וגם אני, כמוך נתלית במשפט הזה - זה רק כסף. ושיהיה רק בשמחות - במיוחד שמצבנו מאפשר ואיננו במינוסים וגם חוסכים לא מעט.

הוצאות בלתי צפויות ב 90% זה צפוי

שכל אחד ישאל את עצמו איזה מכשיר חשמלי "חיי לעד" כל המכשירים החשמליים בבית יום אחד יפסיקו לעבוד ויהיה צורך להחליפם. העיניין הוא רק העיתוי . לכל מכשיר יש אורך חיים כזה ממוצע אחרת היינו קונים מכונת כביסה אחת לכל החיים ומיקרוגל אחד לכל החיים וסלולר אחד וכו'. בשימוש ממוצע ונכון יש להערך להחלפת מכשירים (מכונת כביסה, טלויזיה,דוד חשמלי) כל 5-6 שנים,(מקרר, תנור ,מייבש,מיקרו) כל 10 שנים. לפיכך תכננו והפרישו לחיסכון זה כל חודש, כי זה יבוא. 5% מההכנסה נטו לחודש זה הסכום שנידרש לחסוך למטרות אחזקה אלו.

goldy

New member
שום דבר לא נוחת

הכל תפוי: 1) לקנות קודם איכותי, לא קודם זול. לא חייבים הכי איכותי אבל מיצד שני לא להיסתכל רק על המחיר. 2) בעיות קטנות שלא ניפתרות מיצטברות לכדי בעיה אחת גדולה שאין ליברוח מימנה. הבנתי מימך שכל עוד הבעיה לא חוסמת את דרכך את מיתעלמת מימנה ואני חושב שזו בדיוק ה-סיבה מדוע 'נוחתות' עלייך בעיות - הן לא נוחתות אלא מיצטברות. אני ממליץ לך לטפל בבעיות כשהן קטנות גם אים זה 'סתם' ו-שטויות.

maybesure

New member
מה הכוונה "הבעיות קטנות"?

הסבר נמק פרט: 1. מהו מוצר איכותי לדעתך? קראת מה שכתבתי? מיקרוגל שהחזיק 20 שנה בערך נשמע לי יותר איכותי ממה שמוכרים היום. 2. איך אפשר לפתור בעיה קטנה? מה הכוונה בעיה קטנה? הרי אילו ידעתי שיש תקלה שניתן לתקן בעלות משתלמת לא הייתי מאפשרת לה להתדרדר. המיקרו שבק במכה אחת. 3. איפה ראית התעלמות שלי מבעיות? להיפך.. אני חושבת שמיד כשהן רק מנצנצות אני נלחצת לתקן או לקנות ולא להתקע בלי. העובדה שהן קרו יחד לא מצביעה בשום אופן שהן הצטברו וידעתי על התקלות והזנחתי. זו פרשנות שלך. לגבי מה שהוצע פה לחסוך מהשכר להוצאות כאלו - אנחנו חוסכים הרבה הרבה יותר מ 5% מהשכר בחודש, ובכל זאת אני מעדיפה להשאיר חסכונות כחסכונות למקרי חירום ממשיים שבהם מדובר חלילה על בריאות (וכן........יש לנו גם ביטוחי בריאות ממשלתיים ופרטיים שחלקם חסכונות), ואת הרכישות ה"פתאומיות" שסיבתם קילקולי מכשירי חשמל - לממן בתשלומים ללא ריבית. מה שהפריע לי בעיקר היה הסמיכות של ההוצאות והאירועים.

goldy

New member
אכן פרשנות שלי

" תקלות... ש"נוחתות"? בחודש האחרון הלך לי לוח אם במחשב, מיקרוגל בן 19 שנה, ופלאפון עתיק ש*מגמגם* בקליטת שיחות. לפלאפון... מצאנו פתרון *זמני* בדמות מכשיר *ישן* נוסף שהיה בביתנו, החלפנו סוללה בעלות 100 ש"ח ו*בינתיים* יש להם מכשיר. " האים גם המיקרוגל גימגם? האים כל הלוח-אם מת או שאפשר היה לעקוף את הרכיב הבעייתי באמצעות כרטיס הרחבה? שמחתי על הסעיף השלישי
.

maybesure

New member
אני שמחה לדעת

או לפרש שאתה בוודאי לוקח את כל מכשירי החשמל והתקשורת שלך ובוודאי עוד פריטים ביתיים ורכב וכו' לצ'ק אפ חודשי/שנתי בקופת חולים של מכשירים. לעקוף רכיב בלוח אם לא בהכרח יחזיק מעמד יותר מרכישת לוח חדש. ולא. לא ניתן היה, במקרה גם זה נבדק. המיקרוגל לא גמגם, תלמד לקרוא. שבק במכה אחת. לגבי הנייד - בדיוק כפי שיעצת לגבי לוח האם "בינתיים" ההחלטות והעצות שלך לא שונות ממה שפעלתי, רק השוני במכשירים. וגם כשהקודם "גמגם" בקליטה תיקנו ולא הזנחנו. אז..איפה בדיוק ההזנחה לדבריך? בקניית סוללה חדשה למכשיר מדגם טיפה יותר ישן שעובד נפלא ואמינותו מעל ומעבר לכל המוטציות החדשות עם מצלמות ואם פי 3 שלהורי לא רק שאין צורך בהם אלא גם יסבכו אותם בתפעול? בחודש של הוצאות כזה סדר העדיפויות שבחרתי - אני לוקחת עליו עליו אחריות, לא צריכה שתסדר לי מחדש. ובקיצור: לא הועלת כלל ועצות אחיתופל לא ביקשתי פה.

ארנון76

New member
הפתרון המועדף עליי

הוא לא להשתמש אף פעם בתשלומים למה ? כי תמיד משלמים יותר כשזה בתשלומים ותמיד נמצאים חנוקים תשלומים נותנים לך אשליה שיש לך אפשרות לרכוש למרות שלמעשה אין לך ומעודדים צריכת יתר צריך תמיד שיהייו חסכונות בצד אני תמיד מבקש הנחה על תשלום במזומן שטרות כך אני מקבל הנחה של עד 10% בהוצאה של 4000 ש"ח זה חסכון של 400 שקל! לעומת בתשלומים תשלמי אולי 4200 ש"ח או יותר - ההפרש הוא 600 ש"ח לטובתי בכלל כדאי לעבוד עם מעטפות של מזומנים ואז רואים בעיניים איך הכסף פשוט מתאדה וזה גורם לך לעשות בקרה הרבה יותר טובה של הוצאות למידע נוסף וחינם על הדברים החשובים באמת בעניין כסף http://www.hakesef.org

maybesure

New member
ארנון תודה

מבקשת הסבר: איך מוצר של 4000 ש"ח בתשלומים ללא ריבית יעלה לי 4200 ש"ח? במקרה של המיקרו לא הייתה אפשרות לקבל הנחה על מזומן. חייבת לציין שאנחנו מאוד מודעים לתשלומים שאנו קובעים כשמחליטים על רכישה בתשלומים, ועושים זאת רק כשיש כמה רכישות כבדות כאלו . אך ורק עבור פרוייקטים שאורך חייהם שנים. בשום אופן לא קונה בסופר בתשלומים אבל גם רכשיות במזומן לא תמיד מעניקות הנחות. אנחנו רוכשים אמנם בכרטיסי אשראי ולא בסטיפות של מזומנים - אבל מודעים לכל רכישה ובשום אופן לא "מאדים" את הכסף.

ק א סי

New member
אם זה תשלומים בויזה רגיל ולא קרדיט

הריבית היא חצי שקל לכל תשלום. זניח.

goldy

New member
הזניח הזה אוהב להיצטבר

כמה תשלומים רגילים יש סה"כ בחודש? אני הבנתי שחברת האשראי מוסיפה את הריבית במשק + 1% לכל עיסקה. מאיפה הבאת את החצי שקל?

ק א סי

New member
מדף הויזה

ויזה קרדיט זה אכן שחיטה ולעולם אינני משתמשת בזה. תשלומים רגילים שלא בקרדיט אין עליהם ריבית חוץ מחצי שקל עמלה. אני לא מדברת על המוכר שעושה בד"כ הנחה על תשלום במזומן לעומת תשלומים. אני מדברת על חיוב חברת האשראי. ומצטבר? תלוי כמה אתה עושה תשלומים. כשקונים מקרר פעם בכמה שנים אז עוד 2-3 ש"ח זה בהחלט זניח. אני כמו מייבי לא קונה בתשלומים אלא אם כן זו הוצאה גדולה ולא שוטפת. למשל קניתי מיקסר שעלה 2000 ב-7 תשלומים. ירד לי סכום סביר כל חודש והעמלה היתה 3.5 ש"ח לכל התקופה. שווה. קניות בסופר לעולם לא בתשלומים.

useless00

New member
כמה מדעותי..

1. יד שניה. לגבי המיקרו והפלאפון. 2. ללמוד לתקן דברים לבד. בקשר למחשב לדעתי היית יכול לצאת מזה בחצי המחיר.. לוח אם פשוט לא עולה 600 שקל.. יכול להיות שאת המיקרו גם היה אפשר לסדר אבל בזהאני פחות מבינה.. סבא שלי אף פעם לא מתקן דברים ולא תמיד קונה חדש. תמיד הוא בודק בספרים מתיעץ עם אנשים , מחפש באינטרנט, ומתקן דברים לבד. הוא גם מוצא בדרכים הרבה דברים שאנשים זורקים.. כמו מנורות, מאווררים, טלויזיות, מתקן אם צריך ושומר למקרה הצורך. זה חוסך המון ואם לא אז יש לו מה לתת לנכדה שלו לדירה :) 3. משהו אחרון שלמדתי מסבא- לשמור על הדברים. אם משגיחים ושומרים על הרכוש טוב ולא מזניחים, סביר להניח שיחזיק מעמד הרבה זמן.. אבל זה אני לא בטוחה שקשור אליכם :)

maybesure

New member
כמה מתגובותי

1. אין לי סלידה מיד2, אבל לשלם על משהו שאינך בטוחה ב 100% שהוא תקין, אמור לשרת משפחה ואורך חייו מוטל בספק - אני מעדיפה לקנות חדש ובאחריות. ביגוד, ספרים, דיסקים - אין לי בעיה לקנות יד 2. ריהוט ומכשירי חשמל ותקשורת - משקיעה רק בחדש ורק כשחייבים בשום אופן לא בגלל אופנה מתחלפת או דגם חדיש. במקרה הנדון הפלאפון היה משומש שלנו, ידענו כי הוא תקין וחסרה לו רק סוללה בתוקף. 2. האישלי מתחום האלק' וחשמלאי בהכשרתו הקודמת - בדק את המכשיר ומה לעשות? כל פונקציות המיקרו ז"ל. ייתכן שניתן היה לתקן בתשלום - אבל זה היה הופך את כל העסק ללא כדאי במיוחד שלא מייצרים כבר את הדגם - חלקי החילוף שלו משומשים ברובם ולפעמים אף רק תואמים ולא מקוריים. ויתרנו על הבזבוז הזה מנסיון עבר - לא משתלם יותר מלקנות חדש. 3. גם אבא שלי חשמלאי בהכשרתו וגם הוא מתקן פריטים כתחביב - שוב: במקרה של המיקרו - היה אבוד לגמרי. אופציית התיעקון הביתי נבדקה. 4. ממש לא קשור אלינו כי אנחנו מאוד שומרים על ציודים, מקפידים על ניקוי ותחזוקה ושימוש נכונים. כמו שכתבתי - המיקרו החזיק 19 שנים, זה לא מעט, ושירת אותנו נאמנה בשימוש יומיומי! 5. לוח האם של המחשה לא לוח פשוט - נדרשה התאמה לסוג החומרה האחרת שבמחשב. ועכשיו חייבת שאלה: מה הכוונה "מזניחים" רכוש? סתם מעניין אותי לדעת מה זה נקרא "לשמור על הדברים" באיזה אופן? למשל כיום יש לי מתקן מים, אבל כשהיה קומקום חשמלי הקפדנו לנקות אותו מאבנית באופן שגרתי שלא יחמם מים שעות סתם. טוסטר משולשים - תמיד מנתקים מהשקע בגמר ההכנה, מנקים משאריות. נעזרים בנייר אפיה. את המירקו הקפדנו לייבש מאדים. סתם מנסה לחשוב מה הכוונה שלך "הזנחה".

למעלה