הוצאות משפחה בטורנטו ?

הוצאות משפחה בטורנטו ?

מהם ההוצאות מינימום למשפחה בת 3 נפשות באזור טורנטו ? ( כולל דירה שכורה ) כמובן שתרשמו כאן דעות שונות אבל מעניין לדעת כל אחד מנסיונו... תודה

elpincha

New member
מעריך קצת בגסות...

טל"ח, וקח אותי בע"מ כי הגענו בנסיבות קצת שונות מהרגיל שוטף: כל המספרים להלן בדולר קנדי לחודש: דיור, 1300 עד 2000 דולר, כולל שכ"ד, חשמל, גז, מים, ביטוח. בבית על הקרקע כל הנ"ל עליך אבל ארנונה משלם הבעל בית. ברוב הדירות השכורות התשלום כולל את רוב השרותים. (דירות: גש למושבניק אם תרצה יותר דיוק, הוא מכיר הרבה בניינים לעומק, עד לרמה של מצב ארונות המטבח.) ליסינג או תשלום רכב, 400 עד 1000 דולר. תוסיף ביטוח (שנה ראשונה יקרעו אותך בכ-300 לחודש, אח"כ זה קצת משתפר). דלק: 150 עד 300 לחודש תלוי בגודל האוטו ובמרחק שתיסע. תחבורה ציבורית וחניה, עד 150 נוספים אם תבקר הרבה במרכז טלפונים+אינטרנט+כבלים כ-200 דולר כולל הערוץ הישראלי ושני פלאפונים. אוכל: כ-300 דולר אם לא תתפרע על סטייקים (לאכול בריא יקר מאוד פה, לאכול זבל הרבה יותר זול. מחיר המלפפון פה יגרום לך הרהורי כפירה) רופא שיניים: אם אין לך ביטוח מהעבודה, הריני להזהירך כי יקר מאוד כאן... 100 דולר ביקור רגיל, כתר יכול לעלות גם 1000 דולר. בילויים/יציאות: הרבה החלטות שלך כמובן. ניתן להנות מהעיר די בזול אבל ישנם כל כך הרבה דברים טובים... גן ילדים עד גיל 3: כ-800 דולר עבור יום ארוך. המחיר יורד בהדרגה עד כיתה א' שהיא חינם (גן חובה אכן חינם אבל לא יום ארוך) חד-פעמיים: ביגוד: תתקצב איזה 150 עד 400 לראש לקראת חורף ראשון. שאר הפריטים, המחירים סבירים ואם תקפוץ לארה"ב אז שם זול מאוד מאוד. גם לשנה ראשונה, תתקצב כמה אלפי דולר לקנית ריהוט, טלויזיה, עלות רשיון נהיגה וכד'. לגבי ריהוט - יש יד שניה, יש איקאה, יש מבצעים די טובים אבל לא תמיד מפרסמים בזמן.

yoyoru

New member
אז כמה שני בני זוג צריכים

להרוויח ביחד בשביל לעמוד בזה? אני יכולה לעשות חשבון ולחבר את הסכומים שציינת, אבל אני לא בטוחה לגבי המסים.

elpincha

New member
ברוטו = נטו כפול 1.3 עד 1.5

הנטו לזוג קצת נמוך מהחישוב הקודם שלי, אבל מצד שני סביר שתצאו יותר. המקדם המדויק תלוי במדרגות מס, הטבות מהמעסיק וכמה הוצאות מוכרות יהיו לך לצרכי מס. כאן, בניגוד לישראל, כולם מגישים דו"ח שנתי. גם שכירים. ניתן לקבל החזר על כמה הוצאות כגון מנוי לתחבורה ציבורית, פעוטון מוכר, חוגי ספורט לילדים, ועוד. אין אין אין החזר על ריבית משכנתא. לבעלי בתים יש החזר על התקנות המיועדות לחסוך מים או אנרגיה.

yoyoru

New member
יצא לי בערך 100-120 אלף ברוטו

למשפחה בת 3 נפשות. זה די הרבה, לא? איך עומדים בזה, במיוחד אם אחד מבני זוג הוא סטודנט?

elpincha

New member
תורידו בכמה סעיפים...

למשל: לכו על אוטו קטן ומשומש, תחתכו בכבלים, סלולרי ויציאות... זוג יכול לחיות בהרבה פחות מ-100 אלף אבל רמת החיים בהתאם.

תלתל11

New member
זה המון

משהו בחישוב שלך לא נכון. אני יכולה לומר לך שחייתי בדאונטאון טורונטו, על משכורת של 55,000 ברוטו. חייתי טוב בלי להתחשבן יותר מדי ועדיין הצלחתי לשים קצת כסף בצד כל חודש. אז אפילו אם תוסיף לזה כ-7000 דולר הוצאות ביטוח רכב, דלק ותחזוקה (לי לא היה רכב) ועוד 10,000 למזון וביגוד לעוד שתי נפשות והוצאות גן/מטפלת, עדיין לא תגיע לסכומים שציינת.

yoyoru

New member
גם לי זה נראה המון

אני פשוט חיברתי את המספרים מהתשובה למעלה. אני שמחה לשמוע שאפשר לחיות נורמלי מפחות - אנו די נלחצנו מהסכום

elpincha

New member
איזה חיבור עשיתם?

מהמספרים שלי... נניח זוג (ללא גן ילדים), נלך על יחסית זול: דיור 1300 תשלום רכב פלוס ביטוח, 700 דלק: 150 תחבורה ציבורית 50 טלפונים+אינטרנט+כבלים 150 אוכל: כ-650 (שבעתם?) זה 3000 נטו לחודש

EB2

New member
עשית חישוב נכון מלבד אוכל

שהגזמת. זוג לא אוכל בסכום כזה אלא אם כן הם קונים אוכל מוכן ומחממים. בישול יותר זול. מה עם יציאה לקולנוע הצגה מסעדות? מה עם קניית בגדים? לא כללת את כל זה. האמת זוג צעיר ללא ילדים ושניהם משתכרים בין 70 ל-80 אלף ברוטו לשנה אפילו עם משכנתא מסתדרים טוב עם סכום זה.

elpincha

New member
אמאל'ה איזה רגישים לאוכל

יידישע מאמעס כולכם. או אנורקטים או פזרנים. מה שכנראה ניסיתי להעביר זה שלחיות ברמה של מעמד בינוני פה זה די הרבה כסף, במיוחד אם צריך לשלם מהשוטף על דיור ורכב. מסכים לגמרי עם הקביעה האחרונה שלך.

yoyoru

New member
אז מה עושה זוג עם ילד,

שרק בן זוג אחד מהם עובד והשני סטודנט לדוקטורט (18K ברוטו לשנה)? אי-אפשר לשמור על רמת החיים ככה? ככל הנראה נצטרך לוותר על הדוקטורט וחבל... אגב, יש מיסוי מלגות?

ומה בישראל אפשר?

ללמוד לדוקטורט בלי מילגת מחקר ושבן הזוג לא יעבוד? אם אין בעברך הצטיינות ותוכנית מחקר שתאפשר מילגה של 30,000 דולר לשנה, וכן מגורים על חשבון האוניברסיטה בלי בן זוג עובד ומפרנס אין דוקטורט. אם היית קנדי היית יכול לקחת הלוואות בריבית מסובסדת או בלי ריבית, ולהחזיר אותן אחרי גמר הלימודים בפריסה ארוכה. מכיון שאתה אזרח זר לא תוכל לההנות מההקלה הזו. אם תוכל להתקבל לדוקטורט בישראל או בארה"ב, לבוא לפוסט דוק כאן זו כבר אופרה אחרת, אבל האחריות להשיג גרנט היא עליך ועל השגיך ופירסומיך.

yoyoru

New member
בטח שבן זוג מתכוון לעבוד,

השאלה היא כמה הוא אמור להרוויח בשביל לפרנס את המשפחה, והאם זה אפשרי להשיג משכורת כזו.

predoc

New member
כן אפשר

בישראל בזמנים הטובים עם מלגה ומשכורת שהגיעו בממוצע לכ 6000 שח לחודש אפשר לקיים זוג ואפילו זוג עם ילד. נכון בלי כבלים , וסלולארי שמדברים רק מינימום ועוד כמה מותרות שמוותרים עליהם אבל יש משפחות בישראל שגם חיות עם פחות הכנסה מזה. בואו לא נשכח שהשכר הממוצע במשק הוא אי שם באיזור ה 7500 פלוס מינוס ומדובר בברוטו. הנטו מזה הוא לא יותר מ 5000. ולא תמיד שני בני הזוג עובדים.

predoc

New member
מצמצמים

לוקחים מטפלת הביתה ...אבל מתחלקים בהוצאות עם עוד משפחה או שתיים בזמן הזה בן הזוג יוצא לעבוד מה 18 שמקבלים יורד קצת ..ואז מקבלים הכל חזרה עם תוספת ככה שזה מתקרב ל 20K עקב משהו כמו מיסוי שלילי. מוותרים על התענוג שנקרא רכב ונוסעים בתחבורה ציבורית עלות הרכב הרבה יותר גבוה ממה שהוצג אם לוקחים בחשבון גם את המימון הראשוני גם פחת וגם מימון / הפסד רווחים. זה אפשרי.

ILCA

New member
הייתי שמח לשמוע כיצד משפחה בת שלוש

נפשות מסתדרת עם $300 לחודש לאוכל. נשמע קצת תמוה, אלא אם כן מדובר על משפחה אנורקסית.

predoc

New member
אכן

אומנם אנחנו בחוץ המערבי...ואולי המחירים פה שונים אבל אם היינו מוציאים רק 300 דולר לחודש לאוכל..... מאוד מהר הייתי יכול לשקול להחליף את המקצוע לדוגמנות אצלנו זה אי שם בן פי 2 ל פי 3 ולא לא רצים אצליינו סטקים , וגם לא אוכל אורגני במחיר מופקע.

ZS CA

New member
יש בשאלות הנפוצות השוואות בין ערים

בקנדה לגבי יוקר מחיה.(עמוד 2) http://www.mangoplex.com/forums/forum/7/2/

למעלה