הוצאתי היום מתיבת הדואר סנונית ראשונה מיום הרווקים הסיני

trilliane

Well-known member
מנהל
הוצאתי היום מתיבת הדואר סנונית ראשונה מיום הרווקים הסיני

מוצר קטן שהזמנתי לפני עשרה ימים בדיוק בעלי אקספרס, וכבר היום הוא אצלי, מי היה מאמין... (נשלח בדואר רגיל, ללא מעקב).

אני ממש שמחה כי זה אביזר שרציתי להשתמש בו לאירוע בעוד שבועיים וידעתי שזה גבולי, חששתי שלא יגיע בזמן. שקלתי לחרוג ממנהגי ולשדרג את משלוח החינם, אבל התבאסתי להכפיל את מחיר המוצר (אף שהוא זול) ובכל מקרה זה לא בהכרח עוזר... ולפעמים מעקב דווקא מעכב. במקום זה הכפלתי את המחיר ע"י הזמנה כפולה (הזמנתי פעמיים, בצבעים שונים ממוכרים שונים) כדי להגדיל את הסיכויים. הפעם ההימור הצליח...

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, זה היה תקתוק מהיר הן של הסינים והן של דואר ישראל

כי אם החבילה הגיעה אליי לתיבה תוך עשרה ימים קלנדריים מיום ההזמנה(!) המשמעות היא שהכול תקתק במהירות רבה ואף אחד לא התעכב. למעשה אולי בישראל היא הצליחה לעבור מהר כי המבול הגדול של יום הרווקים עוד לא כאן; בדיוק קיבלתי עדכון מעקב* על חבילות (רשומות) שנשלחו כבר לפני שבוע עדיין מתקשקשות במרכזי מיון בסין...
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
והיום הוצאתי עוד שלוש חבילות קטנות (ללא מעקב).

חשבתי שאולי היה לי מזל, אבל נכון לעכשיו עוד לא עברו שבועיים, וכבר הגיעו 4 מתוך 13... (לחלקן ייקח יותר זמן כי הן לא נשלחו מיד).
&nbsp
רק לשם השוואה, הזמנה שעשיתי מחנות בגרמניה ב-1/11 (לפנות בוקר) נשלחה (בדואר רשום) ב-3/11 והגיעה לסניף רק ב-20/11.
&nbsp
כלומר סינים הצליחו לשלוח אליי תוך עשרה ימים מרגע ההזמנה ולגרמנים זה לקח עשרים. הסינים מנצחים את הגרמנים בזמנים, מי היה מאמין? (וזה לא כי הם יותר קרובים או דייקנים...).

trilliane

Well-known member
מנהל
גם, אבל לא רק; מעולם לא היה לי "מזל" כזה בעבר עם סין

לפני שנים רבות קרה פעם-פעמיים שקיבלתי הזמנות מדואר הונג קונג (זה לא דואר סין) תוך שבוע, אבל זה היה "עולם אחר" (לא ביום הרווקים הסיני, לא בתקופת החגים, ולא בשנים האחרונות שבהן כ-ו-ל-ם מזמינים).
&nbsp
כדי שחבילות יגיעו כ"כ מהר צריך גם שיוציאו אותן מהר (שם) ושימיינו אותן מהר (כאן) והן גם צריכות להגיע לדוור (לא מדובר בחבילות שהגעתי לאסוף בסניף, כלומר הן גם עברו מיון מקומי בעיר). זה טווח זמנים מאוד מרשים ואני חושבת שהוא מוכיח את הבטחות מנכ"ל דואר ישראל.

trilliane

Well-known member
מנהל
והיום קיבלתי מסרון על חבילה רשומה גדולה שעושה את דרכה לסניף

מניחה שמחר יגיע המסרון עם מספר המדף.
&nbsp
מוצר נוסף כבר הגיע לארץ ועבר במכס, לפי העדכון מהמעקב.
הם ממש מתקתקים השנה, אני מורשמת מאוד.
&nbsp
בשנה שעברה הזמנתי פי שניים וחיכיתי פי כמה וכמה... המוצר הראשון הגיע רק אחרי 3–4 שבועות, את רוב המוצרים קיבלתי אחרי חודש-חודשיים ואת מיעוטם גם אחרי שלושה... (אבל כ-ו-ל-ם הגיעו, וגם זה היה די מרשים).
&nbsp
מצאתי עכשיו את השרשור משנה שעברה:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1748/1815140384
בשנה שעברה החבילה הראשונה שקיבלתי מסין (אותו הדבר, הוזמנה ב-11/11 מעלי אקספרס) הגיעה אליי לתיבה רק ב-7/12. השנה כבר ב-21/11, אף שהכמויות השנה שברו את השיא מהשנה שעברה (לפי הפרסומים בתקשורת). אם זה לא שיפור מדהים, אני לא יודעת מה כן.

למעלה