הוצאתי קילו דג בקלה קפוא מהפריזר...

silvey

New member
הוצאתי קילו דג בקלה קפוא מהפריזר...

היש יודע מה לעשות איתו, רק לא קציצות? האם למישהו יש מתכון עם רוטב, עגבניות, למשל? או רעיון אחר? למותר לציין שאני נמנעת ממאכלים מטוגנים, מיין, משמנת מתוקה, משוקולד
בקיצור, מרוב מנעמי החיים הטובים
 

נירהמ1

New member
דג בקלה ברוטב עגבניות!/נירהמ1../images/Emo140.gif

מתכון לבקלה / נירהמ1 אני מכינה אותו בדרך כלל מ"בייבי בקלה", הדג מגיע נקי ובלי עור ועצמות, והטעם שלו עדין הרבה יותר מאשר הדג הבוקר. מצוין גם לדגים אחרים כמו: מושט (וגם מושט אדום שהוא דג טעים להפליא), פורל, טונה, בייבי בקלה ודגי ים שונים. ברוטב זה אפשר להשתמש לדגים בגריל, לקציצות ועוף בגריל, אפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים (או רצועות חצילים, קישואים ופלפלים, אפויים במעט שמן זית ומלח סלעים [מלח ים גס] בתנור). לחתוך את הבקלה לפרוסות בינוניות, לשטוף היטב ולהשהות במקרר עד להכנת הרוטב. רוטב עגבניות: החומרים: 6-5 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים בצל שלם מגורר 2 שיני שום שבורות 7-6 שיני שום קצוצות דק-דק (בסכין חדה – לא במועך שום) קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה 1 פלפל חריף (אופציונאלי – אם אוהבים) פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן) כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח) שמן קנולה (או שמן אחר כמו תירס או חמניות) הכנה: לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים) לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה) להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף את רסק העגבניות, מדולל במעט מים, לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה, או הכוסברה. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך). להוסיף את פרוסות הבקלה ולבשל על אש בינונית לא יותר מ-20-15 דקות (הוא מתפורר מאוד מהר – צריך להשגיח). להגיש על מצע של אורז לבן. טיפ: אני מטגנת הרבה פעמים את הדג טובלה בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם להם אני מוסיפה פלפל שחור גרוס טרי ופפריקה מתוקה, ורק לאחר מכן שמה אותו ברוטב, ואז בישול קצר של כחמש דקות לספיגת טעמים, וזהו! בהצלחה!
 

silvey

New member
../images/Emo51.gifלנירה, ינוסה מיד, רק שאלה ...

לא צריך לנטרל ריח עם לימון קודם או שזה מיותר?
 
למעלה