הוצאת דיבה בעמוד בניהולי

ilgri3

New member
הוצאת דיבה בעמוד בניהולי

שלום רב!

אני וצוות המדריכים שלי עובדים עם קהילה של עולים חדשים הלומדת במוסד להשכלה גבוהה. העבודה מתבצעת מטעם גוף ממשלתי.
לשימוש הקהילה פתחנו קבוצת פייסבוק. העמוד נמצא בניהול של מדריכי הצוות ונושא את שם המוסד האקדמי + שנת המחזור הלומד בו. העמוד נפתח ביוזמת המדריכים וללא אישור רשמי של המוסד או הגוף הממשלתי בו אנחנו עובדים. עם זאת, שני הגורמים מודעים לקיום העמוד. יש לציין שבעמוד לא פרסמו "הוראות שימוש" או כללי התנהגות.

לאחרונה, בתגובה לפרסום של אחד האירועים שלנו התפתח שירשור בו התנהלה מריבה בין סטודנטים מבוגרת, אם במשפחה לבין מספר סטודנטיות צעירות (מעל גיך 18) אחרות. המריבה גלשה לפסים אישיים פוגעניים מאוד, גם כנגד משפחתה של הסטודנטית המבוגרת. האש לובתה ע"י 2 הצדדים.
השרשור נוהל בלועזית. מיד כשהבחנתי בתוכן, הוריתי למדריכה המפעילה למחוק את ההודעות הפוגעיוניות ולפרסם. ההודעות בתוך השרשור הפוגעני נמחקו ופורסמה הודעה בדבר התנהלות תקינה בעמוד (ברוח "זו לא מטרה של העמוד, הודעות פוגעניות יימחקו").
מסתבר שהסטודנטית הבוגרת, אחת הצדדים בריב, הספיקה לצלם את השרשור טרם מחקנו אותו. היא איימה בתביעה על הוצאת דיבה.
כעת נודה לי שהאישה רצינית - היא פנתה לעורך הדין ולמוסד האקדמי בטענה שללא פרסום התנצלות פומבית , היא תתבע.

המטרה שלי זה למנוע את הסכסוך ומעבר להכל להגן על הבנות הצעירות שמאויימות עכשיו בתביעה.
האם הגיוני שבסיפור כזה יש עילה לתביעה?

לשון הרע בעמוד פייסבוק

1. מה לא הגיוני בזה? בכל מקרה, תחום העיסוק שלי הוא משפט, לא לוגיקה. אני יכול לנסות לענות לך על שאלות של משפט האינטרנט, לא של היגיון.
2. לפי מה שאני מבין מדברייך, בכוונת אותה סטודנטית (המבוגרת) לנהל הליכים משפטיים נגד הסטודנטיות הצעירות, לא נגדך, או נגד הגוף הממשלתי בו אתה עובד ולא נגד המוסד להשכלה גבוהה.
3. לא הסברת אבל אני מנחש שאתה עוסק בהדרכה חברתית ושאתה מבין את השפה בה הן כתבו בעמוד.
4. היות ולא כתבת מה בדיוק הצעירות כתבו, איני יכול להעריך אם זה נופל בגדר פירסום לשון הרע ואם יש להן הגנה לפי חוק (כי לפעמים יש עילת תביעה אבל יש גם הגנה חוקית).
5. אמנם אני לא רק עו"ד אלא גם מגשר ואני יכול להציע לך לנסות לשכנע את הצדדים לפנות לגישור, אבל אי אפשר לחייב.
6. לפי שאתה בעצמך מסביר, אם הצעירות יתנצלו, היא לא תתבע, אז תנסה להביא אותם להסכם לפיו הן מתנצלות והיא מוותרת על כל טענה ותביעה בנושא.
7. כפי שכתבת, הסטודנטיות האלה בגירות ואתה בוודאי לא האפוטרופוס שלהן, אז אם ייתבעו, יצטרכו להתכבד ולפנות לעורכי דין שיגנו עליהן. אולי בדרך ילמדו גם איזה לקח על איך מתנהגים ואיך לא מתנהגים.
8. לא הבנתי מה בדיוק היא או עוה,ד שלה רוצים מהמוסד האקדמי. הוא בוודאי לא אחראי להתבטאויות של הסטודנטיות.

למעלה