הוצאת דיבה

ahgadol

New member
הוצאת דיבה

שלום, יש לי כמה שאלות לגבי העניין. היתה שיחה באחת ההרצאות עם ראש המחלקה. הוא אמר בצעקות דברים שהם לא נכונים על מישהי שלא היתה נוכחת בכיתה. הוא לא אמר את שמה, אך הסביר בכל דרך אפשרית במי מדובר ואמר שזאת בחורה (ואין כמעט בנות בכיתה,בנות ספורות) הוא אמר עליה דברים בזלזול בציניות ובנוסף עוד הוסיף שקרים משלו ובצעקות. 1- האם ניתן לתבוע את המרצה על הוצאת דיבה? 2- השיחה במקרה הוקלטה מכיוון שזה היה חלק משיעור, האם מותר להתשמש בחומר המוקלט אם המרצה לא ידע על כך? (אך זה מוכיח את כל הנאמר)? ובכלל מהו התהליך? תודה רבה.
 
תשובות

1. אכן ניתן לתבוע את המרצה, גם אם הוא לא נקב בשם הבחורה אלא הביא לכך שכולם יבינו במי מדובר. 2. ניתן לעשות שימוש בהקלטה ללא קשר לשאלה האם המרצה ידע כי הוא מוקלט או לא ידע. ההליך עצמו מתחיל בבדיקה של המקרה ושל הראיות כאשר בשלב זה בוחנים האם המקרה אכן מקים עילה מכוח חוק איסור לשון הרע. לאחר מכן כמובן בכפוף לראיות הקיימות, ניתן להגיש תביעה לבית המשפט הרלוונטי. סכום התביעה נגזר או מהנזק שנגרם או בהתאם להגדרת החוק המאפשרת לתבוע עד 50,000 ש"ח ללא צורך בהוכחת נזק. בהצלחה.
 

Aplusbaby

New member
נושא אחר - שאלה לגבי התהליך של תביעה

ברצוני לתבוע ספק על הפרת חוזה. הספק מאיים כי יתבע אותי על הוצאת דיבה, דבר שבעיני הינו תביעת סרק. מתי הספק חייב להוכיח כי באמת קיים מקרה של הוצאת דיבה. השאלה באה כדי לתת האם עצם זה שרוצה לאיים עלי שיגיש אני כבר צריך לקחת עו"ד להתגונן או האם קודם הוא צריך להראות בסיס לבית משפט לפני שהתביעה בכלל נשלחת אלי?
 
תשובה

באופן עקרוני לא ניתן לטעון להוצאת דיבה או עבירה על חוק איסור לשון הרע עקב דברים שנכתבו או נאמרו בהליך משפטי, כלומר הספק לא יכול לטעון כי "הפרסום" שפגע בו נעשה במסגרת של כתב תביעה או בהליך משפטי. בנוגע לשאלת ההתגוננות המשפטית, התגובה צריכה להיות אם וכאשר תוגש נגדך תביעה, כאשר במסגרת פתיחת ההליך או הגשת התביעה בית המשפט לא בודק אם אכן יש עילה או יש הגנות כנגד התביעה זהו תפקידו של הנתבע. בהצלחה.
 
למעלה