הוצאת דיבה???

מנחם לב

New member
הוצאת דיבה???

עמית למקצוע באגודה מתחרה הורשע ע"י האיגוד במעשה מרמה וזיוף לפני כ-3 שנים. כיום הנושא הזה איכשהו עלה שוב, ואני פרסמתי בפייסבוק קישור לכתבה (שכמובן לא אני כתבתי) וקישור לפסק הדין של האיגוד שמסבירים על הפרשה. אותו עמית למקצוע מאיים בתביעה אם לא אסיר לגמרי את הקישורים. האם יש לו בכלל עילה? האם יש עורך-דין שילך עם דבר כזה לבית-משפט?? לא רק שמדובר סה"כ בקישור למקורות אחרים ולעובדות שקרו, גם הפירסום היה מוגבל לצפייה אך ורק בקרב חברים ולא ציבורי.

זה תלוי

קודם כל, הסיפור שלך לא ממש ברור, זיוף ומרמה הן עבירות פליליות ומי שמוסמך להרשיע בעבירות פליליות הוא אך ורק בית משפט. איני יודע מי זה "האיגוד" אך מי שלא יהיה, אני יכול להבטיח לך שהוא לא יכול לנהל משפטים פליליים ולהרשיע בהם נאשמים, אולי מדובר על איזושהי שפיטה משמעתית או אתית. השאלה הבאה היא האם מה שכתוב בכתבה עצמה, אליה אתה מקשר, הוא דיווח הוגן או לא. כי אם הדיווח בכתבה אינו אמת, או שהוא אינו הוגן, יכולה להיות לך בעיה ויכולה בהחלט להיות עילת תביעה נגדך. אחרי זה, עולה השאלה האם באותה כתבה פורסמו פרטים שאסור היה לפרסם (אתה בעצמך כותב "הפירסום היה מוגבל לצפייה". בקיצור, הודעתך לא ממש ברורה, העובדות מעוררות תמיהות, אם תכתוב עובדות יותר ברורות, אולי אפשר יהיה גם להבין במקום לנחש וגם לתת לך תשובה יותר ברורה.

מנחם לב

New member
אין בעיה

פשוט לא רציתי לכתוב סתם פרטים שאולי לא רלוונטיים. מדובר בהרשעה של בית הדין השמעתי של איגוד הכדורסל - המעשה הוא של שיתוף שחקן באופן לא חוקי והמעשה הוגדר בפסק-דין שפורסם כ"מעשה מרמה". הכתבה במקומון שפורסמה בעקבות המקרה מתארת בקצרה את מה שנאמר בפסק הדין הרשמי ומוסיפה תגובות של המעורבים. כאשר כתבתי שהפרסום הוגבל לצפייה, התכוונתי שרק קבוצת החברים בפייסבוק יכולה הייתה לקרוא את הסטטוס בו פורסמו הלינקים. לא יודע אם זה רלוונטי. בכתבה בכל אופן לא פורסמו שום פרטים אסורים.

עכשיו יותר ברור

ועל כך יש לי להעיר את ההערות הבאות: א. כפי שציינתי קודם, אותו אדם לא הורשע במרמה, הורשה בעבירת משמעת. אם כתבת שהורשע במרמה, עלולה להיות לך בעיה. ב. כפי שציינתי, אם הכתבה הוגנת, ואם אין איסור פרסום על פסק הדין המשמעתי, אתה חפשי לפרסם קישורים אליה. כלומר, אתה פועל במסגרת חרויות הפרט שלך, כגון חופש הביטוי ולא נראה שיש עילת תביעה נגדך. גם אם יש עילה (בגלל ההגדרה הרחבה מאד של המונח לשון הרע בחוק) ככל הנראה שאתה פועל תחת כנפי אחת ההגנות שבחוק.

למעלה