הוצאת דרכון ישראלי לקטין שנולד בקנדה

Buffa11

New member
הוצאת דרכון ישראלי לקטין שנולד בקנדה

שלום, מי מדרי הפורום הוציא לבן או בת שנולד/ה בקנדה (או בכל מקרה אחר מחוץ לישראל) דרכון ישראלי ?
אני מבין שיש חובה מבחינת הכניסה ויציאה לישראל עם דרכון ישראלי אבל מה בנוגע לאם יום אחד אותו קטין ירצה לחזור לארץ? האם ייחשב כעולה חדש למרות היותו אזרח ישראל (בזכות ההורים)

תודה

lisi1818

New member
תשובה

עליך להוציא לבתך דרכון קנדי על מנת שתוכל לצאת ולהכנס חזרה לקנדה. כמו כן עליך להוציא דרכון ישראלי על מנת שתוכל להכנס לישראל ולצאת ממנה. צלם אותה לשני הדרכונים וגש למשרד הקנדי והישראלי במקום מגוריך. כל צלם חייב לדעת את גודל התמונות. ילדים צריכים לחדש דרכונים כל חמש שנים.

Tetrahedron

New member
למי אשכרה עשו בעיות בכניסה לארץ?

נסענו עם יורש העצר כבר 4 פעמים עם דרכון קנדי. בכל פעם שאלו אם יש לו דרכון ישראלי, אמרנו שלא, וזהו.
בפעם האחרונה הפקידה הבהירה לנו שהוא רשאי להישאר בארץ עד 90 יום ולא יותר...
אני יודע שאנחנו אמורים להוציא ת"ז ודרכון, אבל האם זה אי פעם נאכף?

lisi1818

New member
תשובה

לך היה מזל שלא עשו לכם ענין. בתי שנכנסה פעמים רבות והכל עבר בשלום ויום אחד פקידה החליטה שהיא לא תוכל לצאת מהארץ ללא דרכון ישראלי. כל אחד עם המזל שלו. אני לא ממציאה סיפורים אני כותבת מנסיון שלי.

Tetrahedron

New member
אוקיי, נטפל בזה.. תודה

CANADA101010

New member
פקידי הגירה שרק סיימו ו"עבד כי ימשול" אימת המטייל

פקידי ההגירה הם אנשים וככאלו שונים אחד מהשני. הבעייה הגדולה יותר היא עם חדשים שרק סיימו את " אימוני ההגירה" ועם "עבד כי ימשול" הסוג החדש עצר אותי מעל שעה פעם אחרונה מסיבה שבעל נסיון לעולם לא היה חוקר. ל"עבד" יש לו סופר כח ואם "פגעת" בכבודו או כבודה במבט או חלילה ב"מילה לא במקום" לדעתו (דיקטטורה) את\אתה בבעייה
אזרחי ישראל שנולד להם ילד בחוץ לארץ חייבים לרשום אותו תוך 30 יום על פי חוקי מדינת ישראל ואתם מסובבים את גלגל הרולטה ובידיעתך- אתה יודע שצריך דרכון. אתה עלול להיות זה שמופיע בעיתון או כאן כמקרה ראשון ודוגמא לעוזבים.
אני אישית שיניתי דיסקט עם הגעתי לקנדה ולא זז מילימטר מהחוק.
שבתי מיפן לאחרונה ובטופס שקיבלתי במטוס שאלו בין השאר באם יש לי כבודה שהיא לא איתי. אכן שלחתי 3 מזודות של קניות מיפן בדואר. שלחו אותי עם הנחיתה למשרד המכס הוא נתן לי טופס לשחרור המטען לכשיגיע (מותר,לאדם $800 ללא תשלום) לדעתי הכי טוב ושקט נפשי ללכת עם החוק. הכל רשום ברשת ואם לא ברור לפחות בקנדה מאד עוזרים בטלפון או אימייל

עטלפוני

New member
רק הערה לגבי הרישום

אזרחי ישראל שהם תושבי ישראל חייבים לרשום תוך 30 יום. תינוק שנולד לזוג אזרחי ישראל ששניהם אינם מוגדרים כתושבי המדינה אינו חייב להירשם. הוא כמובן זכאי לבקש אזרחות בהמשך הדרך, אבל אין חובה במעמד הלידה. אם אחד או שני ההורים כן מוגדרים תושבים - אז אכן חייבים לרשום את הילד/ה.

Sumsum30

New member
מבלי להתייחס לתוכן של הכתיבה שלך

קיבלתי סחרחורת רק מלקרוא אותך, אתה כותב על 16 נושאים בשלושה משפטים, בלי רווח/נקודה/פסיק.

למעלה