הוצאת התקן של עכבר אלחוטי

1Shir

New member
הוצאת התקן של עכבר אלחוטי

אם אני רוצה להכניס / להוציא לעיתים קרובות (כדי להכניס משהו אחר כי קדימה יש רק 2 שקעים) צריך גם ללחוץ על משהו? או שרק פלאג אין פלאג אאוט?

נ.ב. מחשב נייח ווינדוס 10

100W

Member
מספיק הוצא/הכנס. אבל אולי עדיף מפצל או מאריך USB מאחור

או פשוט להכניס את ההתקן בכניסת USB אחורית וזהו?

1Shir

New member
יש שני עכברים מחוברים

אז יותר קל לי להכניס / להוציא את השני אם אני מעדיפה אותו מאשר לזחול לשם... :)

100W

Member
טוב, אם זה שני עכברים צריך אולי לא מפצל אלא... כלוב

...

1Shir

New member
אל תתחיל אפילו (גם ככה אני בפוביה מדברים כאלה)

לפני כמה ימים עברתי בב"ב ונחרדתי כמה כאלה רצים שם

100W

Member
מעניין, רצים שם גם דוסים, או שגם שם עברו כבר לווינדוס?

אבל בכל הרצינות: בשביל מה שני עכברים?
ואם יש סיבה, למה לא עם מפצל ונפתרה הבעיה?

arseny92

Well-known member
מנהל
רצים שם מערכות מחשוב של שנות השבעים

אם יש צורך מדי פעם להיכנס להגדרות UEFI והוא מהסוג שתומך גם בעכבר (ולא רק מקלדת),
בסביבה זו בד"כ אין תמיכה למפצלים, ולפעמים גם יש הגבלות של "עכבר/מקלדת יזוהה רק כאשר מחוברים לכניסות USB אחוריות ספציפיות" או אף "עכבר/מקלדת אלחוטיים לא יזהו" (עדיין זוכר שבעידן Windows 3.x/95 היה צריך כל פעם לקנפג מספרי IRQ בביוס בעת חיבור כל חומרה, אז לא היה לא USB וגם לא plug and play)
&nbsp
ועניין של העדפות, אם העכבר הראשי מאחור אינו נוח מספיק לשימוש יום-יום ואין ממש רצון כאמור מעלה, לזחול אל מתחת לשולחן, להזיז רהיטים וכו' כדי להגיע לאחורית המחשב איפה שהוא לא יהיה... יותר פשוט לחבר מקדימה
&nbsp
&nbsp
לעניין של רק שני שקעים מקדימה
פותחים את ההוראות של לוח האם, בודקים כמה יש לה כניסות מאריך USB2 ו-USB3 לקדימה (usb extension to front panel)
אחר כך קונים מאריך פנימי להכנסת אל המיקום של כונני "5.25
https://www.google.com/search?q=usb+front+panel&tbm=isch
לגלול קצת למטה ואם ניתן, לא לקחת רק את אלו עם שני שקעים (לבדוק בהוראות לוח האם לכמה שקעי קצה ההארכה יכולה להתפצל! ייתכן יש תמיכה לפיצול ל-4 או ל-8 ואם כן אז לקחת מאריך מתאים)
ובעת חיבור פנימי בלוח יש לתת חשיבות לסוג המחבר הנתמך על ידי הכניסה בלוח (ולכמה שקעים יש תמיכה לפיצול), כי תמיכה לאחור של מכשירי USB2 בשקעי USB3 יש רק בשקעים הרגילים למשתמש מבחוץ, כלומר לא לחבר כבל פנימי המוביל לשקעי USB2 במאריך אל כניסה בלוח האם שנועדה לשקעי ההארכה ל-USB3 הכחולים וכן גם הפוך

1Shir

New member
המון דוסים

יש 1 שיותר נוח לי בסיטואציות מסוימות למשל אם אני עומדת
נראה לי הרבה יותר קל להוציא ולהכניס אם צריך, זה לוקח שניה וזה רק לעיתים רחוקות אם אני רוצה לחבר נגן או טלפון

100W

Member
מכניקה זה הצד החלש של מחשבים. לכן במקום לשלוף ולהחזיר מתקן

תוך אפשרות לשחוק את הכניסה בלוח האם, לדעתי עדיף לשחוק מפצל שאפשר בקלות להחליפו בחדש אם הוא מתקלקל. זו דעתי לפחות

1Shir

New member
את זה לא ידעתי או על זה לא חשבתי

אז אם ככה עדיף שאני פשוט אעביר את אחד משני העכברים לצד השני ואז יהיה לי מקום פנוי
אם כבר אני מגיעה לשם אז אולי אפילו את שני העכברים אם יש מקום (לא זוכרת מה עוד מחובר, בטח הראוטר, הרמקולים?)
&nbsp

arseny92

Well-known member
מנהל
הרשת והרמקולים ודאי לא מחוברים ל-USB

ותשקלי את ההצעה למעלה למאריך USB על מנת להוסיף כניסות מקדימה

1Shir

New member
עכשיו ראיתי שיש לי מאחור ארבע כניסות

רוצה כבר עכשיו להעביר את התקני העכברים
מה הסיבה לא לעשות זאת?
אני לא צריכה יותר משתי כניסות מקדימה
מקסימום עוד התקן קבוע אחד
פלוס התקן נוסף מזדמן אם רוצים לחבר את הטלפון או נגן מוזיקה או איזה התקן עם קבצים

100W

Member
יש כרטיסי רשת המתחברים USB. הייתי ממליץ לך

יש כרטיסי רשת שמתחברים USB משתי קבוצות: כאלו שמחוברים ישירות לכניסת USB וכאלה שמחוברים דרך כבל.
אולי פחות מומלץ כרטיס רשת שנתקע ישירות לחבר לכניסה אחורית, כי הוא עלול להימצא ב"צל" של מארז המחשב מבחינת קליטה.
לכן אם מחברים לכניסה אחורית מומלץ אולי כרטיס המתחבר באמצעות כבל USB כך שאפשר להניח את הכרטיס עצמו (כעין אנטנה) במקום גלוי ובולט אפילו שהחיבור הוא לכניסה אחורית. דגם כמו למשל
כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN822N
או
כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN8200ND USB

1Shir

New member
העברתי אחד אחורה ועכשיו יש לי אחד פנוי קדימה לטלפון!

למעלה