הוצאת ויזת "בן זוג של סטודנט" בזמן המתנה לגרין קארד

יאיא35

New member
הוצאת ויזת "בן זוג של סטודנט" בזמן המתנה לגרין קארד

היי, שבת שלום לכולם,
שאלה מייאוש -
אישתי אזרחית אמריקאית, והגשנו את טפסי ה i-130 לפני מספר חודשים.
כפי שבוודאי ידוע, זמני הטיפול רק מתארכים (בחודש האחרון בנברסקה התקדמו 11 ימים בלבד!!).
אישתי התקבלה לפוסט-דוקטורט בארצות-הברית, יכולה להתחיל בינואר, ותכננו לעבור לשם כשלי כבר יהיה הגרין קארד, אבל זה ככל הנראה לא יקרה.
ידוע לי שקיימת אפשרות להוציא וויזת "בן זוג של סטודנט" שמאפשרת לי לעבוד שם. (יש לי כבר וויזת תייר ככה שלהכנס אני אוכל, אבל לא לעבוד).
השאלה שלי - האם אני יכול להוציא ויזה כזו בזמן התהליך לגרין קארד?
חשוב לציין שלאישתי לא תהיה וויזת סטודנט כלשהי כי כאמור היא אזרחית אמריקאית. כל שאוכל להציג בבקשה לוויזת "בן זוג של סטודנט" יהיה ככל הנראה אישור קבלתה למוסד האקדמי.

תודה מראש!

zuki3

New member
לא

אישתך האזרחית יכולה לעזור לך לקבל רק גרין קארד.

יאיא35

New member
אבל היא גם סטודנטית

וסטודנטים יכולים לדאוג לבני זוגם לוויזת עבודה (לא גרין קארד). מה שאני מחפש זה שנוכל לעבור בינואר ושאני אוכל לעבוד.

zuki3

New member
ויזת J-2 מיועדת לבני זוג של בעלי ויזת J-1

ולאישתך אין ויזת J-1
ולכן אתה לא עונה על ההגדרות של קבלת הויזה,
במצב שאתה נמצא בו,
אתם צריך לחכות לקבל את הגרין קארד,
אתה כן יכול להגיע עם ויזת תייר ולחכות איתה כמה חודשים, וזה בתנאי שאתה תייר, ולא עובד או עושה משהו אחר.
ותחור לישראל לעבור את הריאיון וקבלת הויזה.
זה המצב גם אם הוא לא הגיוני.

לכאורה יש אפשרות בעיתית, וזה לבטל את בקשת הגרין קארד, לטוס בתור תייר, לחכות מעל חודשיים, להגיש בקשה לשינוי סטטוס, ולקבל בסוף גרין קארד, אבל זה לא יעזור לך, מ2 סיבות
1. לא תוכל לעבוד חצי שנה, וזה כנראה הבעיה שלך.
2. אתם עלולים להתקל בבעיה שיגידו ששיקרת, קודם הגשת בקשת הגירה, ואז עברת עם ויזת תייר, כשאשתך כבר רשומה ללמודים, ואז (פתאום) שינית את דעתך, זה יותר מדי מסוכן, עלולים לבטל את הבקשה שלך.

תשאר במצב במסלול הנוכחי, זאת ההמלצה שלי, ותבקר את אישתך בתור תייר.

יאיא35

New member
אכן בעייתי :(

אם זה אכן המצב יש שתי אופציות -
1. כמו שרשמת - לא לעבוד חצי שנה (ואז לחזור לראיון). (אגב - האם רק אני צריך להיות נוכח בראיון? או גם אישתי?)
2. לנסות לעקב את תחילת הלימודים כדי למזער את הזמן של חוסר עבודה שם.

לבקר את אישתי מידי פעם בתור תייר לא כל כך בא בחשבון כי יש לנו ילדה קטנה :) לא נראה לי סביר שנתפצל לחצי שנה (או מי יודע כמה זמן זה עוד עלול לקחת....)

בכל מקרה תודה!
ואם למישהו יש עוד ידע שיכול לצמצם נזקים אשמח לשמוע.

אבל אין לה ויזת סטודנט

כדי שיהיה לך J2 אתה צריך שיהיה מישהו בעל J1 ואת זה אין כי אין לה ויזת סטודנט.

יאיא35

New member
חשבתי שסטטוס "סטודנטית" יכול להספיק

ההיגיון (הישראלי) אומר שאזרחות "יותר חזקה" מוויזת סטודנט :)
אני אמנם שם "סמיילי" בסוף המשפט, אבל אנחנו ממש מיואשים מקצב התהליך :(
מנסה לשמור על אופטימיות...

zuki3

New member
אזרח הוא לא יותר (גם לא בישראל)

אתה אזרח ישראלי, אם אתה הולך למלון בישראל \ שוכר רכב \ קונה רכב , אתה תשלם מעמ ושאר המיסים, אזרח זר לא ישלם מיסים.
אתה אזרח ישראלי אז לוקחים אותך לצבא למילואים, לא לוקחיים סטודנטים זרים בישראל למילואים.
אותו הדבר גם בעניין הזה הספציפי של ויזות, הוא אותו הדבר בישראל.

זה המצב ולדעתי מה שאתם צריכים לעשות זה שאישתך תעבור לבד למספר חודשים ואתה תשאר עם הבת שלכם בישראל, בסיוע הסבאים והסבתות.

למעלה