הוצאת ויזת הגירה לילד - דרך המשרד בשיקגו

יעל2805

New member
הוצאת ויזת הגירה לילד - דרך המשרד בשיקגו

קראתי קצת לגבי הוצאת ויזת הגירה (לילד שלי) באתר ה USCIS ורשום שלא ניתן לעשות זאת באמצעות בקונסוליה/שגרירות בישראל (לפני 12 שנים הוצאתי לילדי הגדולים באמצעות הקונסוליה בירושלים). האם נכון? מישהו עבר את התליך מול המשרד בשיקגו ? לוקח הרבה זמן?

I-130 Petitions
Petitioners residing outside the United States are no longer able to routinely file Forms I-130, Petition for Alien Relative, with U.S. Embassies and Consulates. Petitioners residing overseas in countries where USCIS does not have a public counter presence are required to file their Forms I-130 by mail with the USCIS Chicago Lockbox. U.S. embassies and consulates can only accept and process Forms I-130 in exceptional circumstances, as explained below.

המשרד הראשי מרכז את הפניות בנושא הגירה

הזמנים משתנים, לאחרונה כותבים שונים מדווחים על עיכובים.
אם המטרה היא לקבל אזרחות ולא להגר בפועל, אז ייתכן שהתהליך היום יהיה מסובך יותר מזה שחוויתם לפני 12 שנה, בעיקר בנושא הוכחת הכוונה להגירה.

יעל2805

New member
אכן המטרה היא לקבל אזרחות

מה יהיה צריך להוכיח בכוונה להגירה? עבודה שם?
כלומר כל התהליך כבר לא מתבצע בארץ? יש עם מי להתייעץ בקונסוליה לגבי זה? בזמנו לא ממש עניין אותם שאני רק רוצה אזרחות, ולא זוכרת ששאלו משהו לגבי ההגירה עצמה.

logico1

New member
אזרחות

שלום יעל, המטרה היא רק לשלוח את הטפסים לשיקגו וכל הניירת כוללת i-130, את גם יכולה לבחור את משרד ה uscis שבו יטפלו בתיק - רצוי משרד במדינה לא מרכזית .
את לא צריכה להגר לשם אלא רק לשלוח הוכחות .
תצטרכי לשלוח צילומי הוכחות כפי שמתבקש בטפסים שכוללים את אישור האזרחות על פיו יקבלו הילדים את האזרחותֿ , במידה ומדובר על חוק הסבא אז הוכחות לנושא הנ״ל גם, רצוי להכין הכול מראש ומסודר, זמן המתנה נע בין שנה וחצי ל 4 חודשים תלוי במשרד שתבחרי.

יעל2805

New member
הסבא כבר נפטר..

לא חושבת שיהיו לי את כל ההוכחות לגביו, הוא חי שם 20 שנה, עלה לארץ ב 1970 אני חושבת.
לשני ילדי הבוגרים עשיתי אזרחות לפני 12 שנה באמצעות הוצאת ויזת הגירה (שוב-מבלי כוונה להגר, אבל אז לא ממש שאלו שאלות) - הכל נעשה דרך הקונוסוליה בירושלים (יעצו לי בזמנו לגשת לשם ולא לשגרירות בת"א כי הם מבינים בזה יותר - לא יודעת למה הכוונה בדיוק, אבל התהליך עבר טוב).
אני תוהה מה לעשות עם בן הזקונים (עכשיו בן 7 ) - אם אגיש שוב בקשה לויזת הגירה, לא יגידו לי כלום? לא ישאלו - רגע.. כבר ביקשת ויזת הגירה בעבר לילדיך הבוגרים.. לא היגרת כבר? למה את לא גרה בארהב (ויבינו שמעולם לא גרתי.. גם אחרי שהוצאתי ויזה שמטרתה הגירה עם ילדי.)

logico1

New member
רגע שלא נתבלבל

את הגשת בעבר בקשה ל לgc עבור הילדים, לא אזרחות?, את או בעלך אינם אזרחים אמריקנים ? ובעצם הבקשה מאז היתה עבור ילדכם דרך הסבא שלהם ועבורך בתור הבת..
דברים השתנו מאז, הקונסוליה רק במקרים מיוחדים כיום עוזרת בנושא הgc , כל השאר פונים להליך הרגיל דרך חו״ל שכבר מסובך יותר ומצריך הוכחות על הכוונה שלך להגר.
&nbsp

יעל2805

New member
הבהרות

אני אזרחית, בזכות אבא שלי . נולדתי בישראל ולא גרתי בארה"ב מעולם.
יש שני ילדים גדולים יותר שעבורם כאמור עברתי את התהליך לפני 12 שנה והם אזרחים (התהליך אז לא היה דרך הסבא, אלא בהוצאת ויזת הגירה).
עכשיו יש עוד ילד - הוא בן 7 . תוהה מה לעשות לגביו..

logico1

New member
במקרה כזה

ההליך הכי "פשוט" במרכאות הוא להשתמש בחוק הסבא כדי לאפשר לבן שלך לקבל אזרחות, במקרה כזה את צריכה לאסוף את כל המסמכים שמראים שאביך היה אזרח אמריקני בארה"ב על ידי הוספת צילומים של אישורי מס, תעודות מבית ספר תיכון וכו וכו.. אישורים על כך שאת אזרחית אמריקנית, מילוי כל הטפסים (צילום בלבד ) ושליחה של הטפסים לשיקגו וציון הסניף בו את מעוניינת שיטפל בתיק.
כמובן גם התשלום מבקשים מראש שאם אני לא טועה עלה מ600 דולר ל 1200 דולר.
לאחר אישור הטפסים תצטרכי לטוס לארה"ב לסניף בו ביקשת שיטפלו בנושא כדי לקבל עבור הילד את האזרחות, כמובן את בעלך והילד יצטרכו לטוס לשם .

רצוי כמובן לבדוק טוב טוב באתר של USCIS אם אתם זכאים לקבל , אפילו שווה להרים טלפון למרכז לברר. אבל על פניו נראה שאתם זכאים אבל שוב שווה לבדוק.

יעל2805

New member
עוד שאלה

הסבא חי שם משנת 1950 ועד 1970 בערך, לא חושבת שנמצא אישורי מס מהשנים הללו (כאמור, הוא גם לא בחיים בשביל לשאול אותו..). יש לנו כל מיני אישורים אחרים שלו - SSN ואחרים. ואמא שלי גם מקבלת פנסיית שארים מהאמריקאים (כלומר הוא שילם מיסים כל השנים , אחרת לא היה מקבל מהם פנסיה..)
יש מצב שהמאגרים הממוחשבים יכילו מסמכים מהשנים הללו? אישורי מס ואחרים?

logico1

New member
כל אישור

כל אישור כולל SSN יכול לשמש אישור לכך שאביך היה תושב, כל אישור שיש לך ולא משנה איזה אישור יכול לעזור, כרטיס SSN, תלוש פנסיה וכו... ככל שיהיו יותר מסמכים להוכחה ככה יהיה קל יותר לעבור את השלב הזה.

למעלה