הוצאת ויזת סטודנט

קרמי

New member
הוצאת ויזת סטודנט ../images/Emo53.gif

שלום רב לכם שוב ומזל טוב על הפורום החדש..
בתחילת ספטמבר אני אמור להתחיל ללמוד בוונקובר במשך שנה ומעוניין להוציא בקרוב ויזת סטודנט. אני כרגע נמצא בבירורים הראשוניים שלי, קראתי מה צריך להביא ויש לי כמה שאלות כלליות.. לאו דווקא בנוגע לויזה. האם יש אפשרות להתקשר לשגרירות בתל אביב כדי שיגידו לי בטלפון בדיוק מה אני צריך לעשות ולהביא?
ויזת סטודנט (או אישור סטודנט. מה ההבדל בעצם? קצת התבלבלתי בעניין הזה בנוגע למה שכתוב על ישראל שם) אני מבין שאני מקבל לתאריכים של הלימודים כפי שהם רשומים במכתב הקבלה. אני מעוניין להגיע כמובן חודש לפני כדי למצוא דירה, לפתוח חשבון בנק, להסתגל טיפה וכ"ו. במהלך החודש הזה אני נכנס כתייר ואז אחרי חודש ויזת הסטודנט נכנסת לתוקף? איך זה עובד בעצם?
אחרי הלימודים אני מעוניין למצוא עבודה.. כשויזת הסטודנט תיגמר כמה זמן בעצם אוכל להישאר כתייר שם ולחפש? הבנתי לפי אתר ההגירה שיש אפשרות לקבל ויזת עבודה מהירה (post-graduation work program) לתקופה מוגבלת אחרי שסיימתי ללמוד שם ויש לי הצעה ממעסיק. כנראה שאיני יכול לעשות זאת כי הביה"ס הוא פרטי אבל מוכר אגב: accredited by the Private Career Training Institutions Agency of British Columbia כיצד בעצם זה עוזר לי? האפשרות היחידה שלי היא עדיין למצוא מעסיק שירצה לקבל אותי ולבצע את כל הפעולות שצריך בשביל זה?
בנוגע לביטוח הבריאות. קראתי כל מיני דברים סותרים בעניין הזה ואשמח אם מישהו יבהיר לי בדיוק מה אני צריך לעשות ומתי כדי להסדיר את שהותי שם במשך שנה.

predoc

New member
תשובות

כן אתה יכול להתקשר לשגירות - באתר שלהם יש טלפון ושעות מענה טלפוני. אבל אתה גם יכול לקרוא את האתר שלהם והמדריכים שלכם והם יתנו לך כמעט את כל הידע שאתה צריך . לא יודע איפה ראית "אישור סטודנט " אתה צריך ויזת לימודים לצורך לימודים בקנדה. את הויזה תקבל שתגיע לקנדה. את האישור לקבל ויזה בהגעתך לקנדה תקבל מהשגרירות בישראל לאחר שתמציא להם אישור שהתקבלת ללימודים , תוכיח להם שלא תישאר פה לאחר תום הלימודים ויש לך מספיק כסף לממן את עצמך במהלך הלימודים ושאתה לא מסוכן לציבור. כמו שמופיע במדריכים שלהם . אם אני לא טועה אתה מקבל אישור לקבל את ויזת הלימודים כשבועיים או חודש לפני תחילת הלימודים בפועל לצורך התארגנות ראשונית - לא סגור על זה. גם לא יודע מה קורה אם אתה רוצה להגיע עוד קודם לתקופת האישור שלך. בטח מישהו פה יוכל לענות לך. בתוכניות של השתלבות בעבודה אתה יכול כמו שקראת לקבל אישור שנה או שנתיים . בדרך כלל מוצאים מעסיק ומגישים בקשה לתוכנית עוד לפני סיום הלימודים ומתחילים לעבוד מיד אחרי סיום הלימודים. חלק מהתוכניות כוללות גם שילוב של עבודה ולימודים בתוך התוכנית עצמה. אחרים אולי יוכלו לענות לך מניסיון על אפשרות של לסיים את הלימודים ולהישאר על ויזת תייר ולחפש עבודה. מבחינה פורמלית זה אסור. בנוגע לביטוח בריאות - אתה בעיקרון צריך לשלם MSP שנכנס לתוקף ב BC בתחילת החודש הרביעי להגעתך. כלומר אם הגעת בכל תאריך בחודש ינואר תחילת הביטוח של MSP הוא הראשון באפריל. עד לתחילת ה MSP אתה צריך ביטוח אחר. כדי לקבל MSP אתה מגיע ממלא טופס ושולח. תלוי באוניברסיטה שבה אתה לומד לפעמים האוניברסיטה מאלצת אותך לעשות ביטוח דרכה. ראה לינק של UBC - תוכל לקבל שם עוד מידע על להיות סטודנט בוונקובר. למרות שחלק מהדברים הם רק ל UBC. בצד שמאל תוכל למצוא מידע על הביטוח חובה של UBC ועל MSP לסטודנטים ועוד. מדריך דיי נחמד. בהצלחה

kesheral

New member
אנחנו מגיעים לונקובר על ויזת סטודנט

ל-ubc (לימודי תעודה). האם גם אנחנו (כל המשפחה) זכאים ל-MSP? מה היא מכסה? ומה מכסה ביטוח החובה של UBC (האם גם הוא רלוונטי לסטודנטים בלימודי תעודה? תודה מראש!

predoc

New member
אנסה לענות

תלוי בתקופה בלינק בהודעה שלי למעלה של הביתהבין לאומי של UBC יש המון פרטים והסברים מדוייקים גם על MSP וגם על iMad סטודנטים של עד חצי שנה האוניברסיטה מחזיקה באיזה סידור ביטוחי משלה שהיא קוראת לו iMad אז תלוי לכמה זמן אתם מגיעים אם זה ליותר מחצי שנה כדאי / חובה להצטרף ל MSP - כן אתם זכאים לשאלתך אם לא לתקופה של מעל חצי שנה לוודא שיש כיסוי ביטוחי אחד של האוניברסיטה. אם אתם לא סטודנטים רגילים לא יודע מה זה אומר - בבית הבין לאומי ישמחו לענות לכם בטלפון - אני חושב שזה לא משנה אבל לא סגור על זה. אם אתם לא זכאים ל iMad אתם צריכים ביטוח לשלושה חודשים הראשונים. חודש ההגעה ועוד שני חודשים עד ש MSP נכנס לתוקף. אתם מגישים MSP מיד עם הנחיתה. השאלה הישראלית הקלאסית - אבל איך הם יודעים מתי הגעתי למה אי אפשר לשלוח את הטופס שלושה חודשים קודם ולקבל כיסוי מהשניה שנוחתים בפעול בקנדה - תשובה: כי הם לוקחים בחשבון שאתה לא משקר אבל חסר לך ושיקרת והם יתפסו. והם תופסים. ( זאת המהות של קנדה) ה MSP מכנסה את כל החרום וכל הרוטינה - כלומר ללכת לרופא המשפחה לרופא הילדים ולגיניקולוג ולרופאים מקצועיים/מומחים אחרים על פי הפניה מהרופא משפחה. וכמו כן מקריי חרום - מיון , אישפוז ניתוחים וכו. מה הוא לא מכסה - תרופות , טיפול שיניים משקפיים ועדשות מגע , סיעוד לאחר מחלה וכו. - בשביל הדברים האלו עושים ביטוחים נוספים - ביטח שיניים , ביטוח תרופות , ביטוח משלים בהשווה לישראל - זה כמו ביטוח בריאות ממלכתי בארץ ומה שהוא מעניק, וצריך ביטוח משלים כדי לקבל יותר - חדר פרטי במקרה של אישפוז וכו , כיסוי על תרופות וכו. אם המעביד לא נותן לכם ערכת ביטוחים משלימים תצטרכו ( אם תרצו) לקנות אותה בעצמכם. סדר גודל של 200-300 דולר לחודש. לשלושה חודשים הראושנים ניתן לעשות ביטוח מישראל - ואז להגיע לפה ולראות אם אפשר לעבור לביטוח אחר מקומי. אם תרצה לנסות לעשות ביטוח משלים מקומי בעודך בישראל צור איתי קשר במסרים אנסה לחפש את הפרטים של החברה שאני ביטחתי בה - היו מעולים !!! עברנו אליהם וביטלנו את הביטח שהבאנו מהארץ ( פחות מחצי מחיר ) ונאלצנו לתבוע אותם בערך שלושה ימים לאחר שעברנו - בסכום שהיה מעבר לכל הביטוח ששילמנו ( מטיבעו של ביטוח ) והם כיסו הכל ללא בעיות בזמן סביר עם שרות נהדר ( מוזר לדבר ככה על חברת ביטוח) אם תרצו עזרה בכל מה שקשור להגעה ל UBC אשמח לעזור במסרים.

ILCA

New member
PREDOC שלחתי לך מסר לגבי הביטוח

הרפואי הפרטי. אשמח לשמוע...תודה!

predoc

New member
הנה המידע פה

מצטער לא מצאתי את הכרטיס ביקור שלהם בבית ...בכל זאת עברה שנה ומשהו מאז אבל הינה הלינק בתוך נבכי האתר של UBC שמדבר על ביטוח רפואי פרטי במהלך התקופה שלפני ה MSP תבדוק אם הם יכולים לבטח אותך מעבר לזה ( לדעתי ישמחו) אם יש צורך. השרות שלהם מעולה יש לינקים לאתר החברה ואיך ליצור קשר ושאלות ותשובת רלוונטיות לעובדים של UBC איך מגישים תביעה מה מכוסה ומה לא איך מצטרפים כמה משלמים וכו וכו מאוד מסודר ומופרט איך מגישים את הבקשה ל MSP אם דרך האוניברסיטה ואם באופן פרטי בלינק קודם פה בשירשור היה מידע לגבי סטודנטים As of July 1, 2005 the total cost of coverage for the MSP waiting period (up to three months) is $120 for single and $360 for couple or family. הנה המחירים ועוד לינק לחברה עצמה לא זוכר למה אתם מגיעים לפה אבל אני מניח שתוכלו לבטח את עצמכם בחברה הזאת גם אם אין לכם קשר ל UBC ...אולי המחירים יהיו קצת שונים

קרמי

New member
מה זה MSP בדיוק?

ראשי תיבות של מה? BC אני מניח זה בריטיש קולומביה.. ניתן לעשות אותו רק ברגע שאני נוחת? איפ בדרך כלל זה נמצא? אז בארץ כל מה שאני צריך להסדיר זה את הביטוח לשלושת החודשים הראשונים אני מבין.. בנוגע לתוכניות ההשתלבות אחרי הלימודים.. כתבתי שאני לא יכול להיכנס אליהן כי כתוב שזה כולל רק אונברסיטאות שיכולות להעניק תארים או מוסד פרטי שממומן על ידי הממשלה ויש רק 2 כאלה בקוויבק. הביה"ס בו אני אמור ללמוד כפי שציינתי הוא פרטי אך מוכר על ידי הארגון: PCTIA והלימודים הם לימודי תעודה (DIPLOMA) תודה אגב על התשובות..
אשמח באמת אם מישהו יסביר לי בנוגע להגעה מוקדם יותר בשביל להסדיר את כל העניינים ואיך זה מסתדר עם קבלת האישור לויזה ומתי.

predoc

New member
כל מה שרצית לדעת על MSP

בלינק הזה יש מידע מפורט ועמוס מאוד בלינק שהשארתי קודם יש יותר מידע שבני אדם רגילים יכולים לקרוא העלות תלויה בגודל המשפחה יחיד זוג או משפחה - למשפחה זה 108 דולר לחודש.

predoc

New member
לא ממש

אם ההכנסה שלך ממש ממש ממש נמוכה את יכול לבקש וגם אולי לקבל השתתפות מלאה או חלקית בתשלום הפרמיה של MSP התשלום ל MSP אינו אחוז מהמשכורת שלך או משהו כזה המחירים הם לבודד 54 זוג 96 או משפחה/ חמולה 108 אפילו עם 90 נפשות כל עוד זה הורים וילדים ( כל המחירים בדולרים ק נדים , אין על זה מיסים GST או PST ועדיף לשלם במזומן בשטרות לא מסומנים- סתם, הכי נוח לשלם מהמשכורת כל חודש...אחת משלמים כל שלושה חודשים / חצי שנה או שנה בוכטה )

predoc

New member
למי שמגיע ל UBC ומידע רלוונטי גם

לאלו שלא מגיעים דווקא ל UBC אלא ל BC בכלל כסטודנטים / לימודים וכו נעלמו לי הלינקים שהוספתי קודם אז הנה הם מתוך האתר של UBC "הבית הבין לאומי "

למעלה