הוצאת חוסה בהוסטל

הוצאת חוסה בהוסטל

שלום פנינו אליך בעבר והיינו מאוד מרוצים מתשובתך.נשמח אם תוכל לעזור לנו שוב. בתנו בת ה-28 שהתה כ-8 שנים בהוסטל בכ"ס.עקב התדרדרות במצבה הוחלט בהוסטל כי ב-1/6 הם מוציאים אותה מבלי ליידע אותנו (ההורים). קבוצתה מההוסטל טסה לחו"ל ובגלל שהם לא רצו לצרף אותה, היא יצאה לחופשה הביתה. במהלך החופשה הגיע התאריך והם העבירו את התיק לבריאות הנפש ללא ידיעתנו.יצאה הוראת אשפוז ב-3/6 והיא אושפזה בבי"ח לבריאות הנפש. שאלותנו הן: מה אנחנו יכולים לעשות כדי למצוא לה סידור אחר? מי צריך לטפל בזה? או להסביר לנו? האם יש סיכוי שהיא תחזור הביתה אחרי האשפוז? אנחנו לא אפטרוספוסים עליה. מבחינת התנהגות - לא ניתן להחזיק אותה בבית. מחכים לתשובה דחופה, המשפחה במצוקה קשה. תודה מראש.

עמיקםרז

New member
תשובה זועמת...

שלום רב, סליחה שבמצב הרגשי שבו אתם נתונים, אני מתחיל משאלות משפטיות יבשות, אבל קודם כל: אם אתם לא האפוטרופסים, מי כן האפוטרופוס שלה?! אם יש לה אפוטרופוס, מדוע אינו מתערב?! ואם אין לה אפוטרופוס, איך קורה שלאישה עם פיגור לא מונה עד גיל 28 אפוטרופוס?! מתפקידו/ה של העובד/ת הסוציאלי/ת שמטפל/ת במסגרת היה לדאוג לכך, ואם הוא/היא לא עשה/עשתה זאת, הרי שהוא/היא "פישל/ה" בגדול!! המצב שאתם מתארים הוא בלתי נסבל ובלתי מתקבל על הדעת: חובת המסגרת והרשויות הייתה לערב אתכם במה שקורה ובכוונות לגביה. זכותכם הייתה גם לערער על ההחלטות לגביה. אף אחד גם אינו יכול לכפות עליכם להחזיר אותה הביתה. אני ממליץ שתפנו לעובד/ת הסוציאלי/ת ברשות המקומית שבמקום מגוריכם ותתבעו בצורה אסרטיבית מעורבות מלאה בכל החלטה שנוגעת לביתכם!! זאת תשובת השליפה שלי מהבטן. על מנת לקבל תשובה מוסמכת יותר, הפניתי את שאלתכם לאנשי המקצוע באקים, ואני מקווה ומניח שתשובה תגיע בתחילת השבוע הקרוב. שבת-שלום, עמיקם

עמיקםרז

New member
התיחסות מאקים

שלום רב, מנהלת המחלקה לעבודה סוציאלית באקים, עו"ס כרמל סטינגר, חזרה אליי במהירות הבזק עם מידע, יחד עם מספר תהיות: 1. בעיר כפר סבא אין הוסטל לאנשים עם פיגור. האם ההוסטל שהזכרתם הוא מסגרת של אנשים עם בעיות בתחום בריאות הנפש? 2. אין כזה דבר באגף לטיפול באדם המפגר: באף מסגרת שנתונה לפיקוחו לא יתכן להעביר תיק לבריאות הנפש ולהוציא הוראת אשפוז... 3. בטח ובטח לא יתכן לאשפז ללא ידיעת המשפחה וכד'. 4. היא תוהה גם לגבי העובדה שאתם אינכם האפוטרופסים של ביתכם. על מנת שנוכל לנסות לסייע לכם ולהתייחס בצורה עניינית יותר, חשוב לנו לקבל הבהרות לגבי נקודות אלה. במידה שאתם מעדיפים לתת פרטים בצורה דיסקרטית יותר, אתם יכולים לשלוח לי הודעה במערכת המסרים האישיים של תפוז או לכתובת האי-מייל הפרטית שלי: [email protected] ב ב ר כ ה , עמיקם

פרטים נוספים

עמיקם שלום תודה לך על תשובתך המהירה. הבת חוסה בהוסטל שיקומי בכ"ס. ההוסטל אינו מוסד לחולי נפש. הבת אינה שייכת לאקי"ם, סליחה אם היתה אי הבנה בנושא. עקב הדרדרות במצבה, ההוסטל החליט להוציא אותה מתחום אחריותו. ביום שני שעבר היתה לנו ועדה לסל שיקום, אך מכיוון שהחומר על הילדה לא הגיע בדואר מראש, הם קיבלו אותו רק ביום הועדה ולכן קיבלו החלטה "על רגל אחת" והחליטו לא להעבירה מההוסטל השיקומי. ההוסטל התנגד להחלטה ומכיוון שהם הוציאו מכתב כבר לפני חודש שהם ב- 1/6 מוציאים אותה, לא היתה להם בעיה והם העבירו את התיק למשרד הבריאות. למרות שהם הבטיחו שהם לא יוציאו אותה ללא מקום חלופי. ביום רביעי האחרון קיבלנו הודעה להגיע עם הבת בדחיפות לאגף בריאות הנפש ושם יצאה הוראת אשפוז. מה אנחנו צריכים לעשות כדי לעזור לילדה לקבל מקום הולם לצרכיה בקהילה, כי העובדת הסוצ' בקהילה אמרה שהיא לא יכולה לטפל בנו כי היא כבר לא שיקומית וגם העובדת הסוצ' בהוסטל לא יכולה לעזור כי הילדה לא שייכת אליהם. אנחנו במצוקה קשה מאוד, חסרי אונים - לא יודעים לאן לפנות ואת מי לשאול. מבחינת האפוטרופוסות, כל השנים פחדנו לקחת אפוטרופוסות עליה כי פחדנו שהאחריות תעבור אלינו אוטומטית והם יוכלו להעביר אותה לגור בבית בגלל זה. אנחנו לא יודעים מהו תחום האחריות של אפוטרופוס על ילדה בת 28? מה זה אומר? מבקשים את עזרתך והכוונתך בנושא.

עמיקםרז

New member
אני מעביר שוב את הודעתכם לאקים

שלום רב, אני מעביר שוב את הודעתכם לאנשי המקצוע באקים ומקווה לקבל תשובות בהקדם. שבוע טוב, עמיקם

עמיקםרז

New member
התיחסות מאקים

שלום רב, מנהלת המחלקה לעבודה סוציאלית באקים, עו"ס כרמל סטינגר, כותבת: הצעתי היא - כמובן מעבר להרבה אמפתיה למשפחה - נשמע לי שבכל מקרה יש כאן הליך מאד לא תקין. יתכן מאד שהבת אינה מתאימה להוסטל בו היא נמצאת וצוות ההוסטל מרגיש חסר אונים... אבל זה לא צריך לעניין אותנו כרגע, שכן יש פרוצדורה לפיה צריך לנהוג, ובכל מקרה לא נשמע לי הגיוני שאם ועדת סל שיקום קבעה לא להוציא מההוסטל ושהיתה התחייבות לא להוציא מההוסטל עד שיהיה מקום חלופי, שמסגרת כלשהי יכולה לעשות ככל העולה על רוחה... לכן, על המשפחה לברר מי המפקח על המסגרת ולפנות אליו, וכן לברר מי הגוף הממשלתי המממן מסגרת זו וגם אליו לפנות בתלונה. כמו כן נראה לי שהארגון שיוכל אולי לעזור למשפחה במקרה זה הוא... "בזכות".... העו"ס מהקהילה מגלה פורמליסטיות יתרה בעניין וגישה שהיא אינה "שיקומית", ולכן אינה יכולה לעזור, וגם כאן ניתן לפנות אליה שוב או למנהלת שלה... בעניין האפוטרופסות, אני לא יודעת מה לומר.. מידיעה לא מלאה שלי בעניין...... אין חובת מינוי אפוטרופוס לאנשים המשתייכים לאגף השיקום או למשרד הבריאות (בריאות נפש).. אבל בעניין הזה אני מאמינה שמנכ"ל אקים לאפוטרופסות, יזהר, יוכל להשיב תשובה שלמה ונכונה יותר. כרמל אני ממתין גם לתשובתו של מנהל "אקים לאפוטרופסות". עמיקם

עמיקםרז

New member
באשר לאפוטרופסות...

מנהל "אקים לאפוטרופסות" - עו"ס יזהר דמארי, מוסר: קיימת חובה למינוי אפוטרופסים לפסולי דין. לפי המצב שאתם מתארים, ביתכם אכן פסולת דין ויש למנות לה אפוטרופוס. על-מנת שתוכלו להיות מעורבים במידה המירבית בהחלטות הנוגעות לביתכם, רצוי שאתם תמונו לאפוטרופסים שלה. כדי לבצע את הפרוצדורה הדרושה למינוי, עליכם לפנות לעובד/ת הסוציאלי/ת, בין אם במסגרת שבו ביתכם מתגוררת, ובין אם במחלקה הסוציאלית של הרשות המקומית במקום מגוריכם. ב ב ר כ ה , עמיקם

למעלה