הוצאת חשבוניות מס קבלה

IsItAvailable

New member
הוצאת חשבוניות מס קבלה

שלום רב לחברי הפורום,

ברשותי עסק אשר לקוחותיו הינם מחו"ל. עד היום הוצאתי חשבונית מס קבלה (בשיעור מעמ 0) לכל קנייה בנפרד. כעת אני משתמש בשירות תשלומים שמהווה כמתווך ביני לבין הלקוחות והחשבוניות מופקות ללקוחות על ידי חברת התשלומים. שאלתי היא האם אני בכל זאת צריך להפיק חשבונית מס קבלה לכל קנייה על אף שהתשלום לא מועבר אליי ישירות אלא לחברת התשלומים או האם אני יכול להפיק חשבונית מס קבלה אחת לחברת התשלומים על תשלום חודשי שמועבר לחשבון הבנק שלי ובזה לסגור את העניין?

תודה רבה ושבוע טוב.

איך להוציא חשבונית מול לקוחות חו"ל כשיש שירות תשלומים בתווך?

כדי לתת לך תשובה טובה - אני רוצה להבין - חברת התשלומים היא בעצם זו שעושה את העיסקה מול הלקוחות? לך אין קשר תשלום ישיר מול הלקוחות?

IsItAvailable

New member
תשובה

שלום אפרת,
&nbsp
חברת התשלומים היא זו שעושה את העסקה מול הלקוחות. הלקוחות משלים באמצעות האשראי לחברת התשלומים, חברת התשלומים מעבירה את פרטי העיסקה אלי וכך הלקוחות מקבלים את המוצר. לי אין קשר תשלום ישיר מול הלקוחות. כלומר אני מקבל את התשלום בסוף החודש מחברת הלקוחות בלבד.

מזמינה את רו"ח אריה רותם לענות על השאלה

זו נשמעת לי כמו נקודה מאוד ספציפית שחשוב להכיר את האותיות הקטנות של החוק ולכן אני מזמינה את רו"ח אריה רותם לתת תשובה.

חברת תשלומים

בוקר טוב,
נקודה חשובה/נקודת המפתח בשאלה היא האם:
1.הלקוחות הם שלך וחברת התשלומים מבצעת עבורך למעשה רק את הגביה.
שאז יש להוציא חשבונית על מלוא הסכום ללקוח.ההפרש בין מה שהלקוח שילם למה שהתקבל אצלך בחשבון מהווה עמלת גביה.בגין עמלת הגביה חברת התשלומים מוציאה לך חשבונית על סכום העמלה שנרשמת אצלך כהוצאה.

או
2.אתה לא מכיר את הלקוחות וחברת התשלומים היא הלקוחה שלך.
במקרה זה אתה מוציא לחברה חשבונית על הסכום נטו שהתקבל.

איך צריך לנהוג במידה וגם מרכז השילוח נמצא בחו"ל?

אריה תודה על תשובה מצויינת. המצב שמתהווה היום הולך ונעשה מורכב. עסקים וירטואלים לגמרי שקיימים ברשת. מוצרים שנשלחים ישירות מהספק לצרכן כשכל מה שבעל העסק עשה זה לשווק אותם.

חברות שעושות אספקת מוצרים בשבילך. חברות שעושות את הגביה בשבילך. אפילו חברות שעושות שירות לקוחות בשבילך. מערכת שעובדת "ללא מגע יד אדם". מרתק להקים. פותח הרבה אפשרויות מצד אחד ויוצר מצבים מאוד מעניינים בנושאי מיסוי ובנושאים חוקיים.

עסקים חדשים, עולם חדש, שאלות חדשות.

למעלה