הוצאת צווי המעצר לנתניהו וגלנט ע"י בית הדין הפלילי בהאג בגין פשעי מלחמה , הם בעצם כרטיס אדום למערכת המשפט הישראלית .

Cranio

Well-known member
ההחלטה על הוצאת צווי המעצר מעידה שלשופטים שהוציאו את הצווים – כמו גם לתובע שהגיש את הבקשה – ספקות כבדים ביחס לתפקודה של מערכת המשפט הישראלית.
ספקות אלו מעידים שלדעת השופטים עקרון המשלימות אינו מתקיים במערכת המשפט הישראלית.

לפי עקרון המשלימות, בית הדין יתערב רק אם מערכת המשפט בישראל אינה יכולה או אינה מעוניינת לחקור פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות בצורה הולמת ואינה מעמידה לדין את הפושעים במקרים המתאימים.

להבין את בית הדין הפלילי הבינלאומי .

"אסור שהפשעים החמורים ביותר המדאיגים את הקהילה הבינלאומית ככלל, לא ייענשו ".
המבוא לחוקת רומא ש בית הדין הפלילי

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ההחלטה על הוצאת צווי המעצר מעידה שלשופטים שהוציאו את הצווים – כמו גם לתובע שהגיש את הבקשה – ספקות כבדים ביחס לתפקודה של מערכת המשפט הישראלית.
ספקות אלו מעידים שלדעת השופטים עקרון המשלימות אינו מתקיים במערכת המשפט הישראלית.

לפי עקרון המשלימות, בית הדין יתערב רק אם מערכת המשפט בישראל אינה יכולה או אינה מעוניינת לחקור פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות בצורה הולמת ואינה מעמידה לדין את הפושעים במקרים המתאימים.

להבין את בית הדין הפלילי הבינלאומי .

"אסור שהפשעים החמורים ביותר המדאיגים את הקהילה הבינלאומית ככלל, לא ייענשו ".
המבוא לחוקת רומא ש בית הדין הפלילי

עקרון המשלימות זה משהו שהומצא בעיקר בישראל, כתירוץ שהתקשורת מריצה להגנה על התנהלות בית המשפט שלנו. זה פחות (ולא בכלל לא) קיים בעולם המציאות או בשיקולי בית הדין בהאג. אבל מעבר לכך, הכרטיס האדום פה הוא לא למערכת המשפט הישראלית, אלא למדינת ישראל.

אכן, על אף שנתניהו וגלנט הם השמות על צווי המעצר, ההחלטה היא אנטי-ישראלית, אנטי מדינת ישראל כמדינה, כלאום. בית המשפט הוא חלק מהלאום הזה, אם כי חלק לא חשוב במיוחד כפי שלימד אותו ביה"ד בהאג בהחלטתו זו. אבל הכרטיס האדום כאמור, הוא למדינה כולה ולכל עם ישראל וחיילי צה"ל.

טוב יעשה כל ישראלי אם כך יתייחס להחלטה על הצווים.

lemner40

Well-known member
כבר נאמר מההתחלה
אם ישראל היתה מקימה ועדת חקירה ממלכתית לנושא המלחמה
לא היו קורים כל הדברים האלו
אבל נתניהו מעדיף להיות עם צו מעצר בהאג
מאשר צו מעצר בישראל על המעשים שלו

Cranio

Well-known member
כבר נאמר מההתחלה
לא נכון.
אתה טועה!
לא מדובר רק בועדת חקירה ממלכתית.

אלפיני

Well-known member
כבר נאמר מההתחלה
ועדת חקירה ממלכתית הייתה בעצם בודקת מדוע הותקפנו, לא כיצד הגבנו והאם האמצעים שלקחנו לספק סיוע לאוכלוסייה האזרחית היו סבירים. כן , שוב מבחן הסבירות הזה שביביסטים כל כך התאמצו למחוק מספר היכולות של מערכת המשפט הישראלית בנוגע לשרים וראשי ממשלות. אז נחש מה קרה, רשות חיצונית התערבה והראש קיבל כרטיס אדום.

Cranio

Well-known member
ועדת חקירה ממלכתית הייתה בעצם בודקת מדוע הותקפנו, לא כיצד הגבנו והאם האמצעים שלקחנו לספק סיוע לאוכלוסייה האזרחית היו סבירים. כן , שוב מבחן הסבירות הזה שביביסטים כל כך התאמצו למחוק מספר היכולות של מערכת המשפט הישראלית בנוגע לשרים וראשי ממשלות. אז נחש מה קרה, רשות חיצונית התערבה והראש קיבל כרטיס אדום.
אתה בעצם סותר את מה שהוא כתב.

Harrington

Well-known member
מנהל
ועדת חקירה ממלכתית הייתה בעצם בודקת מדוע הותקפנו, לא כיצד הגבנו והאם האמצעים שלקחנו לספק סיוע לאוכלוסייה האזרחית היו סבירים.
ועדת חקירה, כל ועדת חקירה ולא משנה מאיזה סוג, בודקת את מה שהיא מקבלת מנדט כדי לבדוק. מה שכתבת יכול להיות נכון ובאותה מידה יכול להיות שגוי. זאת החלטת ממשלה שקובעת את מנדט הוועדה (קרי את מה היא תהיה מוסמכת לחקור ולבדוק).
רשות חיצונית התערבה והראש קיבל כרטיס אדום.
רק בעיני הרל"בים המשקרים ו/או הבורים בנושא. כל השאר מבינים שאין כל קשר בין הדברים.

אלפיני

Well-known member
ועדת חקירה, כל ועדת חקירה ולא משנה מאיזה סוג, בודקת את מה שהיא מקבלת מנדט כדי לבדוק. מה שכתבת יכול להיות נכון ובאותה מידה יכול להיות שגוי. זאת החלטת ממשלה שקובעת את מנדט הוועדה (קרי את מה היא תהיה מוסמכת לחקור ולבדוק).
עוד פאק במערכת השילטונית בישראל. במדינה נורמלית עם איזונים ובלמים הרשות המחוקקת הייתה צריכה להיות זו שתקים וועדה שכזו ותתן לה את המנדט כחלק מהבקרה שלה על הממשל. אבל אצלנו הכל הפוך , כולל חברי כנסת שחייהם הפוליטיים תלויים ישירות במפלגתם ולא בפתקים ישירים מהבוחר.

עם הממשלה הזו אכן אין לדעת דבר. בינתיים היא מנסה להמנע מכל וועדת חקירה כמו ממגפה.
רק בעיני הרל"בים המשקרים ו/או הבורים בנושא. כל השאר מבינים שאין כל קשר בין הדברים.
מה קשור רלב"ים? רק הגיון בריא. כשמדינה דמוקרטית מנטרלת מנגנון בקרה של ראשות אחרת, ראשות חיצונית עלולה להתערב עם הופעת הבעיות. ישראל הוציאה חוק המנטרל את הראשות השופטת בענייני סבירות כלפי הראשות המבצעת ברמת ממשלה, והעולם מיד קלט שהיא הורדה אמצעי לרסן עצמה. שביבי יאכל את אשר בישל.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
עוד פאק במערכת השילטונית בישראל. במדינה נורמלית עם איזונים ובלמים הרשות המחוקקת הייתה צריכה להיות זו שתקים וועדה שכזו ותתן לה את המנדט כחלק מהבקרה שלה על הממשל. אבל אצלנו הכל הפוך , כולל חברי כנסת שחייהם הפוליטיים תלויים ישירות במפלגתם ולא בפתקים ישירים מהבוחר.
זה חסר כל משמעות לעניין הדיון שלנו מי הגורם אשר קובע את מנדט הוועדה. אתה טענת שהיא מוסמכת לX ולא מוסמכת לY. אני רק ציינתי שמדובר במידע שכלל עוד לא קיים ולפיכך דבריך הללו שגויים פר הגדרה. לכשהגוף המוסמך לכך יחליט על הקמת הוועדה וייקבע את המנדט שלה אז ורק אז, לראשונה, נוכל לדעת מה המנדט של הוועדה.
עם הממשלה הזו אכן אין לדעת דבר.
והשמצה נוספת תעלים את העובדה שדיברת שטויות למעלה? קוראיך באמת עד כדי כך טיפשים בעיניך?
בינתיים היא מנסה להמנע מכל וועדת חקירה כמו ממגפה.
היא דווקא מנסה להקים אחת, אבל עזוב אותך מעובדות.
מה קשור רלב"ים?
מה לעשות. לא בכל יום שישי יש פנאי להרחיב ולכתוב: 'רק בעיני שקרנים בני שקרנים שממציאים ומנפיצים ומכניסים מידע שקרי לפוסטים שלהם, בנסיון פתטי להנדס כך את תודעת הציבור וליצור אווירה שקרית, על אף שהם יודעים היטב שאין כל קשר בין דבריהם לאמת העובדתית ולעולם המציאות.'. אז קיצרתי את כל זה ל"רל"בים". זה הכל. אם תעדיף שבפעם הבאה פשוט אציין את שמך במקום לכתוב רל"בים גם אין לי בעיה עם זה. אך לא אעשה זאת לא אישורך המפורש.
רק הגיון בריא. כשמדינה דמוקרטית מנטרלת מנגנון בקרה של ראשות אחרת, ראשות חיצונית עלולה להתערב עם הופעת הבעיות. ישראל הוציאה חוק המנטרל את הראשות השופטת בענייני סבירות כלפי הראשות המבצעת ברמת ממשלה, והעולם מיד קלט שהיא הורדה אמצעי לרסן עצמה. שביבי יאכל את אשר בישל.
הסתפקתי בקריאת חצי המשפט הראשון. מצטער, אבל שבת המלכה קרבה אלינו בקצב מסחרר ואני מגביל את ההתעסקות שלי בפנטזיות לה-לה-לנדיות בשעות כאלה. מבין לגמרי את הצורך, טוב, בעצם עזוב, אני לא מקבל את הצעתך להרחיב ולהאריך סתם אם אפשר בפשטות לסכם את הפיסקה הזאת ב: עוד המצאה רל"בית שאין לה כל קשר או אחיזה לאמת ולמציאות.

מיצינו. שבת שלום.

אלפיני

Well-known member
זה חסר כל משמעות לעניין הדיון שלנו מי הגורם אשר קובע את מנדט הוועדה. אתה טענת שהיא מוסמכת לX ולא מוסמכת לY. אני רק ציינתי שמדובר במידע שכלל עוד לא קיים ולפיכך דבריך הללו שגויים פר הגדרה. לכשהגוף המוסמך לכך יחליט על הקמת הוועדה וייקבע את המנדט שלה אז ורק אז, לראשונה, נוכל לדעת מה המנדט של הוועדה.
לא! אני אינני מעוניין להיות עבד שילטוני כמוך.

יש משמעות לעצם הקמת הוועדה.
ישנה משמעות לפרמטרים שלה .
וישנה משמעות מי יקבע אותם בעתיד ותחת אילו תנאים.

טקטיקה של מחדל עד סוף הדורות על מנת לכסות על המחדל הגדול בהיסטוריה של מדינת ישראל לא עובד עלי. חלק ממה שאמרתי הוא למנוע את הליקוי לפעמים הבאות. צריך לשנות סדרי עולם על מנת שנוכל להמשיך לשרוד. שהמערך פישל, תוך חודש מסיום המלחמה הוקמה וועדת אגרנט. להם עוד היה מצפון שבממשלה הנוכחית מזמן לא קיים.
והשמצה נוספת תעלים את העובדה שדיברת שטויות למעלה? קוראיך באמת עד כדי כך טיפשים בעיניך?
יש פרוטוקול. בינתיים הממשלה הזו אינה מחוייבת לדבר. קוראי מבינים זאת. אתה או שלא , או שכדרכך קודש רק מוסיף מנגנוני השהיה.

מה לעשות. לא בכל יום שישי יש פנאי להרחיב ולכתוב: 'רק בעיני שקרנים בני שקרנים שממציאים ומנפיצים ומכניסים מידע שקרי לפוסטים שלהם, בנסיון פתטי להנדס כך את תודעת הציבור וליצור אווירה שקרית, על אף שהם יודעים היטב שאין כל קשר בין דבריהם לאמת העובדתית ולעולם המציאות.'. אז קיצרתי את כל זה ל"רל"בים". זה הכל. אם תעדיף שבפעם הבאה פשוט אציין את שמך במקום לכתוב רל"בים גם אין לי בעיה עם זה. אך לא אעשה זאת לא אישורך המפורש.
לא אמרת כלום, ולא התייחסת למכלול.

הסתפקתי בקריאת חצי המשפט הראשון. מצטער, אבל שבת המלכה קרבה אלינו בקצב מסחרר ואני מגביל את ההתעסקות שלי בפנטזיות לה-לה-לנדיות בשעות כאלה. מבין לגמרי את הצורך, טוב, בעצם עזוב, אני לא מקבל את הצעתך להרחיב ולהאריך סתם אם אפשר בפשטות לסכם את הפיסקה הזאת ב: עוד המצאה רל"בית שאין לה כל קשר או אחיזה לאמת ולמציאות.
שוב לא אמרת כלום.
מיצי מיצי מיאו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כבר נאמר מההתחלה
יכול להיאמר בהתחלה באמצע ובסוף, אבל לא קשור כהוא זה לשום דבר מהנושא :). סתם המצאה רל"בית שמלמדת או על בורות או על מגמתיות של הכותב.

למעלה