הוצאת קיטור? אוויר?

• פותח הנושא smaak
  • פורסם בתאריך

smaak

New member
הוצאת קיטור? אוויר?

אני מעדיפה את הפורום המצומצם הזה על פני הפורום התואם, התחושה שלי קצת יותר משפחתית אם אפשר לקרוא לזה ככה.

היום הגשתי לכמה לקוחות שלי פרוסה מעוגת השוקולד של הליידי. כולם התענגו, אחת הגדילה לעשות ושיחררה את הקולות האלה של ה-״אמממ״ כמו ששמעתי הרבה פעמים על מאפים קרניסטים, או סקס.
היתה לי תחושה כל כך טובה, אפילו תקווה. היא רצתה לקנות חתיכה, אמרתי לו שזו מתנה וארזתי בשקית נייר.

כשאני עומדת יום יום ומוכרת מוצר שאני לא שלמה איתו, וחושבת על זה שאוטוטו לפחות חלק מהם יהפכו להיות כאלה שאני כן אשמח להאכיל איתם אנשים, יש לי הרגשה טובה.
אבל עד אז,
מועקה מתמשכת.

פשושיק מבין אותי מאוד, והוא באמת מפרגן והולך איתי. ממישהו שנהג לאכול כל שבוע כמה קילוגרמים של בשר, הספיק לו סרטון של עשר דקות מבית (farm sanctuary (what came before בשביל לומר לי שהוא מפסיק לאכול אותם.
מעבר למאפים והפאטיסרי שהוא מכין וצריך לטעום- הוא כמעט ולא נוגע בשום דבר מהחי.

אני ממש מקווה שאחרי שניקח אוויר בחופשת הקיץ הזו נחזור מלאים באנרגיה ותכניות איך להפוך את המאפייה שלנו לטובה יותר לבעלי החיים. יהיה לא קל, ולא נוכל להפוך טבעונים ביום אחד,
אבל אני מקווה שבעזרת המהלך שנעשה נאכיל אנשים בפחות מוצרי סבל, בלי להתפשר על הטעם והאיכות.
לפעמים זו הרגשה קצת של להיות אבודה, איך עושים את זה בשוק כל כך קשה,
אבל אני אעשה הכל כדי להצליח.

***תפוז, לא לראשי***

אתם אנשים טובים

ואתם תצליחו
אתם לא נואמים, אתם לא יוצאים נגד
אתם פועלים בעד, מתוך הקשבה, מתוך הכלה

אתם תצליחו, צעד צעד

RSPA

New member
אתם תצליחו, אין ספק, כי אכפת לכם.

מצטרף לכל מה שמיקי כתבה.

Ofericko

New member
המון המון בהצלחה

קטונתי מלהשיא עצות טכניות איך לעשות זאת בצורה טובה אבל מההכירות הקצרה איתך בפורום נראה שיש לכם סיכוי לא רע!

בהצלחה!

ladybug6

New member
קודם כל

את תמיד מוזמנת לכתוב כאן ולא צריכה להתנצל על זה, להיפך!

כיף ענקי שהלקוחות נהנו מהעוגה, בלי קשר לבלוג שלי, זה תמיד כיף כשלא טבעונים נהנים ממאכל טבעוני בלי לדעת הוא טבעוני בכלל.
אני בטוחה שברוב המכריע של המוצרים תמצאו מקבילות טבעוניות, יתכן שתיאלצו לקבל כמה החלטות קשות בדרך, כמו האם לוותר על מוצרים מסוימים או לנסות להוסיף מוצרים חדשים, על זה שווה להתייעץ. אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם הבעלים של הקישריה בגבעתיים. אמנם זה שוק ישראלי אבל עדיין יש דברים שבטוח יוכלו לעזור לכם, גם אם רק באופן כללי.
שווה גם לחפש מאפיות טבעוניות בחו״ל ולבדוק לגבי רכיבים שונים, פתרונות שכבר חשבו עליהם וכו׳.

ובאשר להרגשה שלך, קבלי
אני רק יכולה לתאר לעצמי איך זה מרגיש. אבל תחשבי שעל כל מוצר טבעוני שאת מוכרת, את חוסכת מכירה של המקבילה הטבחונית במקום אחר. וזה דבר ענקי.

smaak

New member
תודה לכם על התמיכה

זה חשוב לי. אין לי כאן מעגל כזה שתומך בי פיזית, וברשתות החברתיות אני מקבלת לא פעם מחברים ומשפחה קולות של דחייה וספקנות שאמנם לא מייאשים אותי,
אבל גורמים לי להיות עצובה.

היתה לנו לא מזמן שיחה על העניין. הסברתי לפשושיק שמשהו ביומיום שלי צריך לגרום לי להרגיש טוב. אני אוהבת לעבוד עם לקוחות, למרות שלא מעטים מהם מעצבנים אותי על בסיס קבוע (אלה שבאים עם הסנטים מקופת החיסכון במיוחד),
אבל אני עובדת המון. מינימום 14 שעות ביום, בסופשבוע גם יותר מזה, ויש לי בקושי יום אחד חופשי בשבוע שבו אני בעיקר עושה סידורים ומנסה לנוח.

אז משהו בקומפלקס הזה צריך לגרום לי סיפוק אישי, והקשר היומי עם הלקוחות לא מספיק במקרה הזה. אני צריכה לדעת שאני עושה משהו טוב ביומיום שלי, כי בקושי יש לי זמן לעשות טוב בזמן שאני לא עובדת.
זה נשמע דבילי אולי, אבל זו האמת. אני תורמת כסף, עוזרת למוסד לחולי נפש שממוקם לא רחוק מכאן בכל ערב עם הדנישים שנשארים בחנות, נותנת פעם בשבוע לחמים ומאפים לבנק המזון, נותנת לחם ישן לאנשים שיש להם בעלי חיים בחצר.

לפעמים אני מקבלת מהם מתנות קטנות. ציורים שהחוסים במוסד מציירים לי, זר פרחים קטן באחד במאי, זקנה בת תשעים שנוסעת לחודשיים לספרד, מחבקת אותי ואומרת שתתגעגע אלי.
אלה חסדים קטנים שעושים לי טוב על הלב,
אבל אני צריכה שנתחיל את השינוי אצלינו,
ולזה אני כבר ממש מחכה.

ואו, איזה יום עבודה ארוך!

הייתי פרילאנס הרבה שנים, אני מאד מבינה על מה את מדברת.
מאד אהבתי את הניתוח שלך של מאזן ה״כוחות״ הנכון בחיים. בהצלחה!

ladybug6

New member
זה ממש לא נשמע דבילי

זה הרבה יותר מלגיטימי.
גם אני מרגישה ריקנות וחוסר מוטיבציה כשאני מרגישה שאני עובדת מכח האינרציה בלי מטרות/פעילות בנושאים שחשובים לי ונותנים לי סיפוק. לעצב ולבנות אתרים ללקוחות זה אחלה בחלה (האמת שלא כל כך, זה ממש קשה) אבל בלי משהו מעבר, אני קמלה. ככה נולד כל סיפור החוברת, אגב! (וגם הבלוג כולו, למען האמת) שילבתי בין כמה דברים שאני אוהבת ביחד עם הטבעונות ולמרות שזה נפל על תקופה משוגעת וגרם לי לעבוד 16 שעות ביום למשך לא מעט זמן, זה היה מספק וממלא והתרסקתי למיטה כל לילה בתחושה ממש טובה.
אז אל תוותרי על הצרכים האלו, הם באים ממקום טוב וגם עושים טוב לאחרים, תמצאי דרך לממש אותם, ונראה שגם בינתיים את מצליחה לא רע בכלל, למרות שעות העבודה הארוכות..

ואו, שיהיה לכם בהצלחה רבה

קודם כל, שתהיה חופשה מוצלחת ומאווררת
והלוואי שתצליחו לשנות כמו שיתאים לכם, ובקצב שיתאים לכם ולפרנסתכם! צעד צעד.
כל הכבוד ובהצלחה

יוספה 51

New member
ותזכרי שמהפיכות לא מתרחשות ביום.

גם הפחתה , עם טפטוף עדין פה ושם יכולה לעזור ולשנות. לא חייבים הכל בבת אחת. בטח לא כשמדובר בפרנסה . בהצלחה ומנוחה טובה.

למעלה