הוצאת קיטור

הוצאת קיטור../images/Emo5.gif

רבתי עם השכנים מעלי.הדירה שמעלי היא דירה שמושכרת כבר שנים,כל פעם למישהו אחר.לאורך כל השנים היו פה שכנים זוועתיים,עשו מלא רעש,סטודנטים ומשפחות רועשות במיוחד. לפני מספר חודשים נכנסה לגור משפחה של עולים חדשים,היה קצת מוסיקה בצהריים והתלוננו ומאז הפסיקו. עכשיו פתאום הגיעו להתגורר אצלם עוד משפחה בנוסף על הקיימת, לאותה משפחה ילדה כבת 10 שכל היום רצה לנו על הראש עם כפכפים. עליתי מספר פעמים ובקשתי שקט בשעות הצהריים לפחות.הסברתי שאני אחרי לידה וערה בלילות ובצהריים אני משתדלת לנוח קצת לעזור כוחות ללילה. התעלמות מוחלטת.היום הם הזמינו כ-8 ילדים ליומולדת לילדה,מתי? בשעת הצהריים. הפעם עליתי והקמתי צעקות, אתן חושבות שעזר לי? נאדה! גורנישט! רצים לי פה מעל הראש כאילו שזה גן שעשועים.ועוד מה אנו לי? מה את רוצה שניזרוק את הילדה לרחוב? שנהרוג אותה? כאילו דההההההה לא שמעתם על גן שעשועים? אי אפשר להסביר לילדה בת 10 שבשעת צהריים תשתדל להיות קצת בשקט כי זה מפריע לשכנים? זהו קיטרתי. היה ארוך מתנצלת מראש. אולי מישהי תיתן לי עצה איך מתפטרים מהמטרד?

פשושולה

New member
אפשר להסביר שזה החוק לא לעשות רעש

בצהריים. אני תמיד מעדיפה את האופציה הידידותית ולהגיע להבנה - להגיע נניח עם הבונבון הקטן ולסחוט כל מיני "אוי איזה מתוק" ולהסביר שאת המתוק הקטן הזה מעירים כשרצים עם כפכפים וכו'. סחיטה ריגשית, כמו פולנים אמיתיים...

את חמודה ונאיבית../images/Emo140.gif

תאמיני לי שניסיתי? לקחתי את לירי איתי...והיא ילדה שסוחטת חיוכים גם מנסיכות קרח רציניות
ניסיתי להגיע להבנה,הסברתי בתנועות ידיים אבל מה, פתאום אף אחד לא מבין עברית... אבל עכשיו פניתי למה שנקרא קצין שכונה...זה קצין משטרה שאחראי על השכונה והוא ענה לי שיבוא מחר בצהריים וינסה לטפל בזה כי החוק אומר שבין2-4 חייב להשמר השקט. חוץ מזה הוא ינסה שוב לפנות לבעלת הבית שפשוט נוהגת לזרוק לפה כל מה שזז העיקר שישלמו והשכנים על ה-... שלה

../images/Emo24.gif

נורא מבינה אותך, אפשר להשתגע... בכל זאת אני חושבת שרק דרכי נועם יועילו... מה דעתך לעלות לשם, אני מעיזה להגיד - אולי אפילו עם מתנה קטנה לילדה. תגידי שאת מצטערת שצעקת, אבל את פשוט מאד עייפה ותשושה וקשה לך. תנסי לדבר עם הילדה עצמה - היא בת 10 ויכולה להבין. אני חושבת שזה יכול לעבוד. אולי... בהצלחה!

לצערי הגיעו מים עד נפש

אני לא יכולה לעלות עם מתנות כל שנה כשמתחלפים פה הדיירים... וחוץ מזה אני גרה פה. קניתי את הדירה ומין הראוי שיתחשבו בי כשמביאים דיירים לגור לי מעל הראש. מה לא שכנו פה כבר...אפילו סטודנטית שעבדה כנערת ליווי והייתה מביאה את הקליינטים שלה שיכורים באמצע הלילה... ושתביני זאת שכונה שקטה ונחמדה לא בניין באמצע איזור פשע וזנות.

אלינה12

New member
תנסי להתלונן לבעל הבית של הדירה

לפעמים זה עוזר. הוא יכול לא לחדש איתם חוזה או לפחות לאיים בזה. חוץ מזה, לפעמים בחוזה כתוב כמה אנשים יכולים לגור בדירה אחת. ואם משפחה שניה גרה שם בלי רשות, זה כבר הפרת חוזה.

צערי לבעלת הבית לא אכפת../images/Emo10.gif

היא משלשלת את הכסף לכיס ומבחינתה בזה הסתיים העניין... ותודה לכן על התגובות האוהדות

אלינה12

New member
למען אמת, אנחנו היינו בסיטואציה

דומה לפני שנתיים ופשוט מכרנו את הדירה וקנינו חדשה. השכנה שהיתה בדירה קודמת לא נתנה לנו שניה של מנוחה. היא צרחה, שפחה מים על הכביסה, בן שלה הציק לנו. כל הכשכנים היו רבים איתה ומתלוננים לבעל הבית. שנה אחרי שעזבנו התברר שהיא גם עזבה.

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני כל כך מבינה! אנחנו גרנו 3 שנים, בדירה שכורה, מתחת לזקנה בודדה. הילדים שלה היו באים, בכל שעות היממה (גם לפנות בוקר) ועושים טונות של רעש. לא היו לנו חגים, לא שבתות ולא לילות. לא משנה כמה בקשנו, כמה צעקנו. אי אפשר לחנך את כולם וזו בעיה. דברת עם בעל הדירה? תאיימי עליו שתגישי נגדו תלונה במשטרה. אני גם הייתי בודקת עם האגודה לתרבות הדיור-אולי יש משהו לעשות.

שיפסלה

New member
אני מצטערת, אבל אין לי

עצות. אם לא עוזר לדבר - אז אני חושבת שאין מה לעשות. גם אני גרתי מתחת לדירה שכורה, שהייתה מושכרת במשך שנים. היו פעמים שהיו שכנים טובים, שלא שמעו אותם בכלל (בד"כ זה קרה כשהם היו מבוגרים, או עם ילדים מבוגרים בגיל תיכון ומעלה). והיו פעמים שהיו שכנים גרועים. שהרעישו מאוד (לא היו להם הרבה רהיטים, אז הריקנות מגבירה את הרעש)והפריעו וזרקו לכלוך (הם או הילדים) מהחלון שלהם לגינה שלנו. ולא עזר כמה שדיברנו וביקשנו. והכפכפים של האשה הרסו אותי... בשעה 10 בלילה, הייתי שומעת אותה איך היא הולכת מחדר לחדר. בטח מסדרת כביסה ומקפלת. הצענו להם שנקנה להם נעליים שקטות (בכספנו). הם סירבו ולא הבינו מה הבעיה שלנו. כשהיא היתה יוצאת מהבית הסתכלתי מה היא נועלת. אלו לא היו נעליים עם סוליה מרעישה. אז כנראה שההד בבית שלהם הגביר את עוצמת צעדיה. היום אני גרה (זמנית - לכמה חודשים) בדירה שכורה מעל לשכנים. גם הדירה בה אני גרה מושכרת במשך שנים. וכשהגענו אליה ראינו את הפרצוף העצוב של הדיירים הקבועים כששמעו שבאנו לזמן מוגבל. בגלל שאני גרה בה רק כמה חודשים, אנחנו חיים על קרטונים. לא הרכבנו את כל הרהיטים. הבית די ריק ויש בו המון הד. כל תזוזת כסא הכי קטנה מיד נשמעת בקצה השני של הרחוב. והילדים שלי - הם ילדים. לפעמים בא להם להשתולל בבית. אני מתארת לעצמי כמה השכנים סובלים כשזה קורה. בגלל ההד שמגביר את הרעש. ואני מעירה לילדים, ודואגת שלא ירעישו בצהריים. אבל עדיין הם ילדים. ולא תמיד מה שהמבוגרים אומרים - הילדים עושים. וגם, אי אפשר לדמיין כמה רעש עושים כשגרים בבית, עד שהופכים להיות השכן של אני חושבת שהשכנים שלך הנוכחיים לא מודעים לכמה רעש עושה הילדה שלהם, ואיך זה נשמע אצלך בבית. האגודה לתרבות הדיור לא עוזרת הרבה. ובכלל היא עוזרת רק אם משלמים להיות חברים באגודה. משטרה משתדלת לא להתערב בסכסוכי שכנים, אלא אם הגיעו לדברים כמו נזק לרכוש כמו שאמרתי, הרבה עיצות אין לי. אולי תזמיני את ההורים אליך ותבקשי שהילדה תעשה סימולציה, ותרוץ בדירה שלהם כשאתם יושבים למטה. כדי שיחוו את עוצמת הרעש. שולחת לך הרבה
ים ומקווה שיסתדר לך

meravido

New member
מכירה את המקרה משני הצדדים

להורים שלי יש שכנים מעליהם שבזמנו גר אצלם הנכד. כל היום ריצות וכדור וגולות על המוח שלנו. ולא עזר כמה ביקשנו/צעקנו/רבנו/איימנו - כלום. מצד שני - אחת לשבועיים הינו מבקרים את חמותי ז"ל ביום שישי בערב. והשכנים מתחתה היו רבים איתה ועושים לה צרות על זה. שלדעתי זה גם לא פיר. זה לא שכל יום וכל היום מתרוצצים ילדים ומזיזים כסאות - אחת לשבועיים ביום שישי בערב (לא בשעות מנוחה) נראה לי מקובל מה עוד שלזוג הזה יש ילדים קטנים שמתנהגים כמו קרוקודילים גדולים וההורים עצמם שני בהמות (איזה קללות היו מרביצים על הילדים). בקיצור - לדעתי, צריך ללכת בטוב ולא ברע. אם תקשרי איתם קשרי חברות יהיה להם קשה לעשות לך דברים לא נחמדים ומציקים. לבוא בהפוך על הפוך. תקני אטמי אזניים - בחיי שזה יעזור לך. הייתי משתמשת בזה כשגרתי אצל ההורים והרעש של הילדים מסביב היה בלתי נסבל. זה אמנם לא משתיק לגמרי אבל מעמעם את הרעשים בצורה ניכרת.

Arfilit

New member
אני זוכרת מהילדות שלי

את המשפט האלמותי: "תפסיקי לקפוץ לבריקמן על הראש" (מן הסתם בריקמן היו השכנים מלמטה... ממש ממש מעצבן!

גבינייה

New member
אוף..מסכנה, אין לי מה להציע לך -

רק הבנה והזדהות. אני מכירה את המטרד הזה. פעם גרנו בדירה שכורה שמעלינו גרה אשה (נדמה לי לבדה או עם ילדה) והיא לדעתי היתה פסיכית עם תעודות. מ-6 בבוקר ועד 1:00 בלילה היא התהלכה עם כפכפכים בבית וגם גררה רהיטים כל הזמן ממקום למקום. ממש לא ברור. פעם אחת עליתי אליה וביקשתי בנימוס שלא תלך עם כפכפים, כי ממש שומעים את זה ואנחנו עם תינוקת... קשה לתאר את התגובה שלה, צריך להדגים את זה: היא הראתה לי איך הנעליים שלה בכלל לא מרעישות כי יש להן סוליות גומי והיא הדגימה לי איך היא הולכת על קצות האצבעות (היא ממש היתה קצת מסובבת). לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. בקיצור, את הדירה הבאה שלנו קנינו - בקומה אחרונה!

../images/Emo51.gif ו-../images/Emo24.gif לכולכן

על התמיכה וההקשבה... לצערי לא נראה לי שניתן לעשות הרבה. מדובר במשפחה שעל כל טענה שתטעני נגדם ישלפו את המשפט המנצח...לא מדברת עברית... ואני עדה לזה שהם מדברים יופי של עברית... נחכה ונראה מה יעשה השיטור הקהילתי בנושא מכיוון שיש חוק עזר עירוני לגבי הקמת רעש בין 2-4 ואפשר לתת קנס ואפילו די גבוה. מקווה שלא נצטרך להגיע כל כך רחוק. אגב...כל הנסיונות להעביר את זה ברוח טובה נתקלו באדישות וזלזול מצידם.

למעלה