הוצאת קיטור

alphadelta

New member
הוצאת קיטור

בן דוד ביקש שאשלח לו כמה דברים לארץ. כל הזמן מבקשים. וכל פעם אני מסבירה שזה נורא יקר לשלוח לארץ. אבל הוא מאד נעלב. הוא עזר לי עם משהו לאחרונה. ואשמח להביא לו משהו כשנגיע לביקור פעם הבאה לארץ בתור תודה אם לזה הוא מצפה. האמת, אני תמיד מביאה לו. . כי כייף לקנות למי שאוהבים. אבל לשלם 100$ למשלוח ( בדקתי באתר של הדואר) לפריט זה המון. חבל לי שהוא נעלב. ומרגישה תקועה. אוף.

זהו-תודה על ההקשבה. או בעצם, הקריאה.

לא נעים

ואפילו מעצבן.
אני כשגיליתי כמה עולה לשלוח חבילות הודעתי שזה לא יקרה יותר
(אבל זה לא מבקשים ממני אז זה לא אותו דבר...)
אין מצב להציע לו לשלם את עלות הדואר?

Et tu Brute

New member
אני מאוד מזדהה

עכשיו כבר לא, אבל כשגרנו בניו יורק זה בהחלט קרה הרבה, שביקשו שנשלח דברים לארץ. יש אנשים שאני כמובן אשלח להם כל דבר בכל סכום ויש אנשים שלא, תלוי ברמת הקרבה וסוג היחסים... לפעמים זה היה מרגיז מאוד כשהיה ברור שזה לא שחוסכים כסף, אלא שפשוט חלק מהעלות מגולגלת מהרוכש בארץ - אליי שמשלמת על המשלוח (יש אנשים שהציעו לשלם על המשלוח כמובן).
לפעמים זה סתם לא במודעות של אנשים, אני הייתי פשוט שואלת "עד איזה עלות משלוח זה משתלם לכם?" או אומרת שאני אסמס להם מהסניף ואגיד כמה זה עולה שיגידו לי אם זה עדיין כדאי, כשמדובר באנשים לא מאוד קרובים, לפעמים זה עושה את ההבדל, בין להגיד "תשלחי לי" כללי לבין להבין שאתה פשוט מבקש ממני 50 דולר (כשגרתי בניו יורק הייתי סטודנטית וזה היה הרבה כסף בשבילי...).

Et tu Brute

New member
אגב, כשכן שולחים משהו למישהו

כדי למנוע אי נעימות עתידית, אני מאוד ממליצה לתאם בדיוק איזה סוג משלוח האנשים בארץ רוצים.
דואר ישראל זה פשוט קטסטרופה בשנים האחרונות, רצוי לתאם עם המזמין מהארץ מה בדיוק מצהירים בפתק של המכס, האם שולחים עם מעקב ובאיזה אריזה, שלא יהיו אחר כך אי הבנות אם משהו הולך לאיבוד או מגיע שבור או שדורשים מהמקבל בארץ לשלם כדי לשחרר את החבילה.

לצערי, מוכר...

מהרגע שעברנו לפה, כל מיני דודות רחוקות וכל מיני כאלה התחילו לבקש שאשלח דברים או שיבואו לישון פה.
לצערי עם הזמן , למדתי לומר "לא" ולא לפחד מזה-כן, גם אם זה במחיר של לאבד קשר.
&nbsp
לגבי לשלוח דברים או לקחת לישראל כשנגיע- אם זה למישהו שבאמת יקר לליבי וזה לא יקר מידי לשלוח-אין לי בעיה. אם זה יקר מידי לשלוח אני נמנעת ואומרת שכרגע לא יכולה לשלוח את זה בגלל העלות.
&nbsp
אגב, זוג חברים שלנו נסעו לישראל ונאלצו לסחוב מזוודה שלמה של כל מיני משחקים ודברים ששלחו אליהם שיביאו לארץ מבלי לשאול וכל זה כשהם נסחבים עם זה כשיש להם תינוק וגם ככה מלא חפצים ומזוודות. זה ממש מרגיז וחוצפה בעיני.
&nbsp
לי יש עכשיו בעיה אחרת- אחותי מתכננת שכשנבוא לארץ לביקור-היא תגיע אלינו ותישן אצלנו כשלא נהיה שם ואני לא מתה על הרעיון הזה... אבל מצד שני, כשאנחנו ביקרנו אצלה ישנו אצלה בבית, אבל זה עדיין שונה כי היא הייתה שם. בקיצור-אני בבעיה.

לא נעים הקטע עם אחותך

אני לגמרי מבינה את זה. גם אני לא הייתי רוצה שיגורו לי בבית כשאני לא שם. אבל לא נראה לי שיש לך ברירה

forglemmigej

New member
תגידי לו שישלח לך את הוצאות המשלוח לחשבון הבנק ואז תשלחי

דואר נעשה יקר בכל העולם אין מה לעשות ,רק קחי בחשבון שהתנהלות הדואר בישראל היא קטסטרופה ,לא יאמן ,כמה פעמים ששלחתי *תמיד רק לבני משפחה קרובים * זה לקח שבועיים לכל דבר , אני ממש לא מבינה את זה ,יש כל יום טיסות מאצלי לארץ כשאני עושה מעקב אחרי המשלוח זה תמיד 48 שעות ועל המטוס ,אני פשוט לא מבינה את ההתנהלות שלהם, עוד דבר ,היום אפשר להשיג הכל באיביי תציעי שירכשו לבד ונגמר ענין.

een ogenblik

New member
איזו עזרה הוא הגיש לך, ומת את צפויה להגיע לישראל

כסוציומטית ידועה, ממני לא מעזים לבקש. בעצם, אולי ביקשו בעבר, אך איני זוכרת אפילו, כי אני תמיד הצלחתי לתת תשובות אינסטנקטיביות שגרמו למבקש להתחרט על כך שביקש. הסיבה שאין לי שם של סוציומטית מוחלטת נובעת מכך שאני עושה רבות עבור אנשים בתנאים שלי, שבעצם הם תנאים די נוחים עבורם.
אבל במשך הזמן, גם לא סוציומטים לומדים מספר כללי התנהגות שעוזרים.
- קודם כל, להעזר באנשים שלא יצפו מייד שתתני להם את השמיים בתמורה. זה עניין של ניסוי ותהיה, אז זה עבור הפעם הבאה. פשוט אל תקבלי ממנו עזרה, גם אם הוא מציע אותה.
- לא מסבירים, אומרים. זה שינוי קטן מאוד בצורת הדיבור, אך אנשים מגיבים טוב יותר כשמדברים אליהם כמו לילדים ממש קטנים. לא "זה כלכך יקר לשלוח" בנימת *בבקשה, תבין אותי*, אלא "זה ממש יקר לשלוח" בנימת *זה לא משהו שעושים אותו, גם אם המחיר הוא טנטרום שלך באמצע מעבר חציה בכביש סואן*. מדהים איך אנשים מגיבים טוב לזה, הרבה יותר טוב מילדים.
- מציעים מיוזמתך להביא משהו כשתגיעי לישראל, בצורה שהוא כבר לא יוכל להתווכח, כי את הקדמת אותו.
- לפעמים, במצבים ממש קיצוניים, שווה לך לשלוח לו את מה שביקש בעלות של 100 דולר למשלוח. אם זה המצב, לא נותר אלא לנשוך שפתיים ולעשות זאת. בשאר המקרים - לא נעים מת מזמן, ושהוא ירגיש לא נעים על כך שהוא מבקש ממך משהו כה יקר.

איזה סיטואציה

גם אני "לא נעים" ולמזלי אף אחד לא שולח לי דברים לשלוח לו, אז לא הייתי בסיטואציה הזו. הייתי רוצה להאמין שאם הייתי, הייתי אסרטיבית, בסגנון חד משמעי מסבירה שזה לא מתאים לי להוציא מכיסי את דמי המשלוח.

שמעתי סיפורים, בעיקר בארה"ב, שאנשים יודעים שמישהו מתכנן להגיע לבקר אותם בגלל שהקניות שלהם מתחילות להגיע אליהם הביתה. עוד לא סגרו שהם מגיעים לביקור וכבר מגיעות קניות.

בהחלט מעצבן אבל רק לשם האיזון

זה קורה גם בכיוון ההפוך
מישהי שלא שמעתי ממנה שנים, עושה טובה כשהיא עונה למיילים נחמדים שאני שולחת מדי פעם כדי להתעניין בשלומה - לא התביישה להניח אצלי בתיבת הדואר בקשה לרכוש עבורה ספר ולשלוח לקנדה.
בהתחלה התחמקתי אבל היא לחצה והתעקשה ופשוט התעלמתי.

למעלה