הוצאת רישיון נהיגה ב-BC

Skyfire42

New member
הוצאת רישיון נהיגה ב-BC

אנא עזרתכם - ותיקי BC. די ברור לי התהליך של קבלת רישיון באונטריו, כולל קבלת תרגום מהקונסוליה להוכחת ותק. אבל מה קורה למי שלא באונטריו, למשל ב-BC, איפה שאין קונסוליה? איך ניתן להוכיח ותק על מנת לקבל קיצור בתהליך עד לקבלת הרישיון המלא ? תודה.

G45

New member
בBC אין את הבעיה הזאת

באם זכרוני אינו מטעה אותי, בBC מסתכלים על הרשיון הישראלי שלך ואם רשום עליו יותר מ4 שנים וותק, אתה ניגש ישירות (באם אתה רוצה כמובן) לרישיון המלא. חוץ מזה, התהליך כמעט זהה: אתה מקבל חינם את ספר התיאוריה, אתה עושה תיאוריה, באם אתה עובר, אתה מפקיד את הרישיון הישראלי/בין לאומי שלך אצל הפקיד ונרשם לטסט, אחרי שאתה עובר את הטסט, אתה מקבל את הרישיון הישראלי שלך בחזרה. G45

Skyfire42

New member
תודה על התשובות - שאלת המשך

האם לפני מבחן הנהיגה מומלץ לקחת שיעורים אצל מורה ? בנסיעה האחרונה שלנו נהגנו גם במרכז ונקובר, ומעבר לבעייתיות הקטנה עד שמתרגלים ל-yield on green בפניה שמאלה לא הבחנו במשהו חריג בנהיגה, ובסה"כ נראה שהתנועה הרבה יותר רגועה מבארץ.

predoc

New member
תלוי בנהג

תלוי כמובן באופי ובניסיון בעיקרון אין ממש חובה לקחת שעורי נהיגה אצל מורה - כי כמו שאמרת נהגתם בוונקבור ולא דרסתם אף אחד מצד שני אחוז מאוד גבוה מאלו שניגשים לטסט המעשי - ניכשלים - למרות ניסיון של שנים בנהיגה בארץ כי יש כמה דברים שונים - כמה דגשים - מעבר לפניה שמאלה המון דגש על התבוננות במראות - וזה לא מספיק יש גם בדיקת כתף ממש להסתובב ולבדוק לפני כל פניה ושינוי נתיב שאין בארץ - מתי עושים איך עושים - הם שמים על זה דגש מרכזי משחק שכזה לטסט אבל בלי זה לא תעבור יש גם כל מיני רמזורים משונים שאין רמזור אבל יש רמזור בפניות באיי תנועה הדברים בדיוק הפוכים מאשר בישראל הפניה ימינה כמובן שהיא חופשית וכמובן כל מה שכתוב בספר תאוריה - זכות קדימה לאוטובוס שיוצא מתחנה עצירה להולכי רגל ועוד ועוד לטסטים כמו בארץ יש מס מסלולים קבועים כמעט לכל סניף לסיכום אם אתה מגיע ורוצה לעבור טסט ראשון - קח מורה 2-3 שעורים וטסט ועברת - תקבל מהמורה גם רכב לטסט. אם יש לך חבר שעשה לא מזמן טסט מכיר את המסלולים ומכיר את השטיקים הקטנים של בין לעבור ללא לעבור..סע איתו שעה שעתיים באיזור הטסט ועברת חבל לא לעבור - עלות לא זניחה גם בתאוריה לא לזלזל - זוכרים זוכרים עוברים על הספר במהירות ובזלזול וניכשלים ( כן כן גם אני וגם האישה ) טסט מעשי עברנו שניינו מכה ראשונה ( היא לקחה 3 שעורים ) ואחר כך לימדה אותי את השטיקים הקטנים. בהצלחה - והכי חשוב סעו בזהירות !

predoc

New member
כ 30 דולר ל 45 דקות

שתגיע ותרצה להתעסק עם זה ( יש לך 3 חודשים שמותר לך לנהוג עם הישראלי) - צור קשר אולי נצליח למצוא את כרטיס הביקור של המורה הסינית - היתה ממש בסדר כל הסיפור עלה לנו כ 120 דולר שני שיעורים + שיעור שניה לפני הטסט + הרכב לטסט עצמו ( עוד לא היה לנו רכב )

yaron0072

New member
יש להם ל ICBC ספר עם כל הרישיונות נהיגה

מכל מדינות העולם בתרגום והיא בודקת לפי הרישיון שלך מתי הוא הוצא אי אפשר לשקר או להמציא ותק כי הם בודקים ואז אם יש לך רישיון מקנדה ארה"ב יפן קוריאה ועוד כמה מדינות אז אתה מקבל אותו רישיון בלי מבחן. אם אתה בא רק עם הישראלי תאלץ לעבור מבחן עיוני עם מחשב באותו רגע אם תרצה או שיתנו לך ספר ללמוד ולאחר שתעבור אותו ויש לך מספיק ותק תוכל מיד לגשת למבחן מעשי רק תאלץ לקבוע תור. ולאחר מכן תקבל רישיון לשנתיים אבל רמה 5 ולא 7 אם יש לך ותק ואז לאחר שנתיים תוכל לחדש שוב ל5 שנים נדמה לי שזה עולה 75 דולר ל5 שנים ולשנתיים זה משהו כמו 30 דולר.

Xirus

New member
נראה לי מכה רצינית ...

אם הבנתי נכון אני אצטרך לשכור רכב לחודשיים ואחר-כך אני יכול להיתקע בלי רישיון בכלל עד שיגיע תור המבחן המעשי??? האם יש קיצור דרך לנהגים ותיקים??

yaron0072

New member
קודם כל תרגע

לא לוקח כל ךכ הרבה זמן לתור למבחן המעשי אני לא יודע בדיוק איך זה עובד אבל פה בויקטוריה התור הוא פחות מחודש. חוץ מזה ברגע שאתה עובר את המבחן העיוני אוטומטית אתה מקבל אישור לנהוג בלווי של מישהו עם רישיון מעל 5 שנים אז תוכל לנהוג עם הישראלי בנתיים הם גם יודעים שאם אתה מחכה למבחן אז השוטר לא יעשה לך כלום

למעלה