הוצאת שם רע

• פותח הנושא om88
  • פורסם בתאריך

om88

New member
הוצאת שם רע

הנני בעל עסק עצמאי ,בהמשך לסכסוך עם אחד מלקוחתי הגיע הלקוח לחנות בה אני עובד והטיח בי אשמות קשות ,קללות וגידופים לפני קהל לקוחותי . האם יש לי עילה לתביעה כנגדו? אם כן מהי? האם יכול הלקוח לומר משהו להגנתו אשר יצדיק את מעשיו?

תגובה

OM88 שלום, מדבריך עולה מתקיים רכיב של פומביות שהינו תנאי לקיום לשון הרע. לגבי השאר. שאלתך מנוסחת בכלליות רבה. יש להבין מה היו המילים המדויקות בהן השתמש אותו לקוח, מה ההקשר בו נאמרו הדברים, האם חלק מהדברים היו אמת, האם מדובר קללות חסרות משמעות מעשית או במילים שיש בהן כוונה, ומה העניין האישי של אותו לקוח לומר את אותם דברים. אנא פרט. אתה יכול לשלוח מסר אישי אם הדברים אישיים מידי. עו"ד יוסי מאוטנר

om88

New member
פרטי המקרה

תודה על ההתייחסות. במקרה שלי טוען הלקוח כי עבר ליד העסק ופגש אדם שהינו מכיר ואז אמר לו לא להתקרב אלי או לעשות עימי עסקים היות ואני גנתבי אותו ,ושהנני גנב.כך טוען הלקוח אני טוען כי הוא צעק לעברי גנב גנב ויתכן ושמעו זאת חלק מלקוחותיי.

תגובה 2

om88 שלום, הדברים שאתה מתאר עדיין מעורפלים. מדוע צעק אותו לקוח שאתה גנב? מדובר במעשה קיצוני שבוודאי נובע ממניע אישי כלשהו. אולי אותו אדם, אם בצדק ואם לאו, באמת סבור שאתה גנב ורצה להזהיר עוברי אורח באופן כנה? כשאתה טוען כנגד אדם שהוא פרסם כנגדך דבר לשון הרע, אחת ההגנות שיש לאותו אדם היא טענה הנקראת "אמת דיברתי". שכשמה כן היא. יש לך עילה מובהקת רק בתנאי שאותו אדם עשה את הדברים בכדי לפגוע במונטין שלך ממניעים בלתי ענייניים בעליל. במידה ואתה רוצה לקדם את הדברים עליך לפנות לעורך דין והציג בפניו בצורה בורורה ויסודית את המסכת העובדתית והנסיבתית שבהן חל המקרה. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה