הוצאת תסכול..או התייעצות..תבחרו לבד

Cow23

New member
הוצאת תסכול..או התייעצות..תבחרו לבד

אני בת 20,עוד שלושה חודשים מסיימת צבא,עוד חמישה חודשים אמורה להכנס לדירה משלי..אמורה להיות סגורה על עצמי עד סוף נובמבר.
למה אני כל כך לחוצה לצאת מהבית אתם בטח שואלים..רע לי בבית,אני מסתדרת מעולה עם אמא אבל אח שלי עושה לי את המוות,הוא יותר גדול ממני במספר שנים ועדיין גר בבית וגם לא נראה שזה הולך להשתנות בקרוב.
הדירה המדוברת היא דירה של המשפחה,אני לא אצטרך לשלם שכירות אלא רק את המסביב.
עד עכשיו הייתי בטוחה בעצמי בנוגע למעבר אבל פתאום זה התערער..
לא באמת בא לי לעבור אבל בשביל השקט הנפשי אני חייבת לעשות את זה..
אני מרגישה מפגרת שאני "אבזבזת" כסף על מחיה כעוד כולם בוחרים להשאר בבית בשביל לחסוך..גם מלחיץ אותי שאני עדיין לא יודעת מה אני רוצה ללמוד ואיפה,ואולי אחרי שנה אצטרך לעבור לדירה אחרת..אני צריכה שתגידו לי שלא באמת קשה למצוא דייר נורמלי בישראל..

TDKR

New member
עפ"י מה שאת מתארת,

המצב בבית בלתי נסבל מבחינתך ואת מעדיפה לעבור. אמנם קיבלת רגליים קרות, אבל זה טבעי וקורה לכולם. אולי יהיה לך קל יותר, אם תעברי לגור שם עם שותף/ה?

אני יכול לומר לך שאני אישית גם כן מת לצאת כבר מהבית. הלוואי שיכולתי, אבל כרגע זה כנראה לא אפשרי מבחינתי.

Kagg6

New member
אם הבנתי ממך

את לא משלמת שכירות, אלא רק את המסביב, זה אומר כמה מאות שקלים בחודש?

הלוואי עלי, אולי תציעי לחברה טובה לעבור לגור איתך במחיר סימלי, זה יכול להיות יותר נחמד.

לימודים? פחחח בגיל שלך עוד לא חשבתי על לימודים, לכי תבלי קצת, תנצלי קצת מהנעורים שיש לך לפני שאת קוברת את עצמך בלימודים.

מצד שני, אם הייתי חוזר אחורה בזמן, הייתי ישר אחרי צבא עושה תואר, מסיים בגיל 24\25 ואז עושה טיול אחרי צבא.

תעשי חושבין לבד ותגיעי להחלטה

החשש הוא טבעי,

בשלב זה או אחר צריך לעזוב את הבית, ויש כאלו שגם בגיל 30 נראה להם בזבוז להוציא כסף על מחייה כשיש את המטבח של אמא...
אם המצב בבית בלתי נסבל מבחינתך, יש לך רצון ואפשרות לעזוב את הבית ולגור באופציה ללא תשלום שכ"ד, אלא רק חשבונות וכו'- לכי על זה.

בכל שלב, לגור בפעם הראשונה מחוץ לבית, בטח כשזה לבד, נראה נורא מוזר ו"למה עשיתי את זה?", אבל אני מאמינה שבתוך זמן קצר גם תתחילי לעבוד ותתרגלי ללבד הזה, אז ההוצאות לא ייראו נוראיות...

Purple Mushroom

New member
התייעצות, בא לעזרת שחור לבן.... לבן !

לפי מה שאת מתארת. זה אכן המצב. ואת לא צריכה להרגיש פראיירית.
מקווה בשבילך, שלא תצטרכי לעבור דירה כ"כ מהר.
דייר נורמלי בישראל? איפה את גרה? באיזו עיר?

אני כשנתיים וחצי בערך, גרתי בדירה של המשפחה במרכז תל אביב, וכן שילמתי שכירות. (אמנם נמוכה, אבל גבוהה בשבילי). כולל מחיה, מיסים, ארנונה. (יש לי הנחה), והשכירות היתה יותר מ50% מההכנסות שלי בערך.

בהצלחה, ואפשר לחסוך גם עם הוצאות כאלו. מניסיון.
אני בינתיים בתקופה הזאת בערך, "מנסה" לחפש דיירים\שותפים שאני מכיר, ואולי לצאת מכאן, ואולי אני בכל זאת אשאר. מחפש הכל, גם עבודה, גם דירה , וגם עוד אלון+.
בהצלחה ! :)
=]

al19

New member
היי

תרשי לי לצטת אותך..
"לא באמת בא לי לעבור אבל בשביל השקט הנפשי אני חייבת לעשות את זה.."
תראי
שאני שאלתי אם לעבור או לא שאלתי כל כך הרבה אנשים וקיבלתי כל כך הרבה תשובות, כין תקציב, לא תקציב, כן גיל, לא גיל, לחסוך, לא לחסוך, שותפים, לבד, בסופו של דבר
ברור שלגור לבד זה עולההמון כסף, והמון כאב ראש.
וזה גם תלוי בך כן מסתדרת או לא.
אבל בסוף מישהו שאני לא מכיר נתן לי את התשובה שניצחה את כולם.
הוא אמר
"לשקט נפשי, אין מחיר"
וכמה שאני יותר חושב על זה זה נכון, באמת לשקט נפשי אין מחיר.
בסופו של דבר
הכי כדאי זה לעבור לגור לבד
אין משהו יותר כיף מזה בחיים האלה.
כאילו אני משער שיש
אבל אם זה נותן לך שקט נפשי.
אז אני משער שזה שווה הכל.\

מדויק.

ברגע שאת יכולה לאפשר לעצמך, ואת כן יכולה, (בסדר, את חוששת ואולי זה לא אידיאלי כלכלית), השקט הנפשי שווה את הכל.

למעלה