הוצאת תרופה מהסל של קופת החולים

sy sy

New member
הוצאת תרופה מהסל של קופת החולים

אמא שלי חולה בלופוס ועד כמה שידוע לי לקחה עד היום פלקווניל (?? מקווה שאני לא טועה בשם). בכל מקרה, הבנתי שהתרופה הוצאה מהסל ???!! האם ידוע לכם משהו נוסף בעניין?

gaia20

New member
לא הוצאה מהסל

אבל עכשיו נדרש טופס מיוחד- אם אני לא טועה קוראים לו טופס 27ג' (אבל אני ממש לא בטוחה) אמא הולכת לרופא משפחה שמוציא לה את הטופס, עם הטופס היא הולכת לבית מרקחת, וכן כל פעם נוספת שהיא הולכת לשם היא צריכה לקחת את הטופס איתה בכלליות, מה שעושים עכשיו זה מייצרים את התרופה רק לפי הכמות הנדרשת שמוזמנת כלומר, עד עכשיו יצרו אותה כמו שמייצרים כל תרופה, בכמות מסחרית עכשיו, מייצרים רק למי שיש את הטופס למה? אין לי מושג...ככה זה עכשיו. בכל מקרה, הטופס בתוקף לחצי שנה, אחרי חצי שנה, שוב הולכים לרופא משפחה- שוב מוציאים טופס...
אבל אל דאגה- בכל מקרה, התרופה לא יצאה מהסל

gaia20

New member
תוספת

זה שיש לך את הטופס, לא אומר שאינך צריכה מרשם את לא יכולה ללכת לבית מרחקת מתי שאת רק רוצה את חייבת מרשם רגיל, בנוסף לטופס.

ל3

New member
מוזר

אולי זה תלוי בקופת החולים בה את חברה? אני חברה בכללית ועד היום לא דרשו ממני שום טופוס ודווקא קניתי פלקווניל לפני שבועיים

אני יודעת!

לפי הבנתי, הטופס נדרש עקב עצלנותם של יבואני התרופה לרשום אותה במשרד הבריאות באיזה תהליך. בכל אופן, במכבי, הם היו מאוד עקשניים באיזה יום חמישי אחד לגבי הטופס, ועד יום שלישי שהוצאתי את הטופס (28) הרוקחת ציחקקה לי בפנים ואמרה שז כבר סודר ואין צורך. האין הבירוקרטייה היא פשוט סוג של פסטיבל עכו לפרינג' שאינו נגמר?

gaia20

New member
לא הבנתי

ביום חמישי התעקשו על הטופס וביום שלישי כבר לא היה צריך אותו? באיזה קופת חולים את?

שאנל

New member
בירוקרטיה

זו לא העצלות שמניע אותם, זה הכסף. בכדי שבית מרקחת (ולא קופת חולים) יוכל למכור את התרופה, הוא צריך לשלם כסף, מעין מס רישום שכזה (אין לי מושג למי, אבל צריך לשלם). מאחר והשימוש בתרופה לא נפוץ, לבתי המרקחת לא משתלם לשלם אגרה על תרופה שיש סיכוי שהם בכלל לא ימכרו. כאשר את באה עם הטופס, מבחינת בית המרקחת זה מבטיח מכירת התרופה לחצי שנה הקרובה, ואולי הוא יסכים להביא אותה במיוחד עבורך (לי נאמר שזה מצריך המתנה של שבועיים מיום קבלת הטופס). בכול מקרה, כול בתי המרקחת המרכזיים של הקופה מחויבים להחזיק את התרופה, כך שלשם באים עם הטופס ומקבלים מייד את התרופה.

gaia20

New member
יכול להיות

ככה זה במכבי בכל מקרה זה מיותר, זה מעצבן....אבל מה לעשות, כל עוד אין תחליף הולם לפלקווניל, נצטרך את הטופס...

Fire Wolf

New member
../images/Emo68.gif

אני בלאומית ולפלקווניל מעולם לא דרשו ממני כלום כבר שנים. פשוט יש לי מרשם מרופא המשפחה ואני הולכת לקנות.

gaia20

New member
טוב....נו....

תמיד אמרתי שמכבי מצטיינים במתן שירות מהיר כנראה שבמקומות אחרים הם קצת איטיים....

למעלה