הוצבתי לגדוד חילוץ והצלה

incognitosifrut

New member
הוצבתי לגדוד חילוץ והצלה

שלום רב, בצבא הייתי חובש מרפאה (ג'ובניק) אך יש לי פרופיל קרבי ועשיתי קורס חובשים קרביים.
ביום השחרור התבשרתי ששובצתי לגדוד חילוץ מסויים. אני די לחוץ מהעניין וזה די נפל עלי במכה.
יש לי כמה שאלות, דבר ראשון: כמה להערכתם ימי מילואים מדובר בשנה? מה עושים במילואים? רק אימונים או גם תופסים קווים וכאלה? סך הכל הייתי בטירונות 02.
השאלה הכי קריטית זה כמה ימים בערך אצטרך לתת בשנה...
תודה לכולם

אושי231

New member
קודם כל בלי לחץ :)

כמות ימי המילואים שעושים בשנה משתנה לפי המשימות שהיחידה מקבלת.
יכול להיות שלגדוד תהיה תעסוקה מבצעית באותה שנה- אז עושים הרבה מילואים, ויכול להיות שיהיה רק אימון אחד של שבוע במהלך השנה.
הכל תלוי בגרף השנתי שמקבלת היחידה מאגף המבצעים. זה נקבע שנה מראש וניתן לברר מול קצינת הקישור מה מיועד להיות.
עקרונית חייל רגיל יכול לעשות עד 42 ימים בשנה ועד 54 ימים בשלוש שנים. אני מצרפת לך את הוראות הקריאה לשמ"פ ותוכל לראות זאת שם: http://www.aka.idf.il/miluim/templates/inner.asp?catId=57154

לגבי מה עושים במילואים: יש אימונים, יש קווים (תעסוקה מבצעית) יש תרגילים ויש גם חדי- יומיים. כל אחד לפי התפקיד שלו ולפי מה שצה"ל צריך ממנו.

incognitosifrut

New member
תודה על ההתייחסות

איך זה הגיוני שאני אעלה לעשות קווים וכאלה דברים עם העובדה שעשיתי טירונות 02 ?

בנוסף-אני מתכנן ללמוד רפואה... במצב כזה איך העניינים עובדים? מחיפוש קטן בגוגל הבנתי שאחרי כמה שנים בלימודים מסתפחים לחיל הרפואה.. אחרי כמה שנים מדובר? הסיפוח נעשה אוטומטית? יש דרך לקצר את האופציה להסתפח לשם?

אושי231

New member
במילואים יש פחות משמעות לרובאי

ןמתייחסים לפרופיל ולתפקיד.
זה לא שאתה הולך עכשיו לעשות מארבים ומבצעים, אלא להיות ככל הנראה בתאג"ד ולתת שירותי חובש מרפאה.
לגבי לימודי רפואה- בשנה השניה ללימודים אתה יוצא מהיחידה שלך ומועבר אוטומטית ליחידה שקולטת אליה את כל הסטודנטים לרפואה, לא עושים שם מילואים. בסיום הלימודים תשובץ כרופא באחת מיחידות צה"ל.
אני לא מכירה שום אופציה כדי לעבור לשם מהר יותר.

incognitosifrut

New member
דיי הרגעת אותי עם התאג"ד

אולי את (או מישהו אחר) יכול לשפוך אור קצת על הצוות הרפואי בגדודי החילוץ.. באמת האם מדובר בתאגד או בצורה אחרת של יחידה רפואית..כל כמה זמן יש ריענון לחובשים.. כמה ימי מילואים בשנה וכו..

אושי231

New member
אני מדברת עכשיו עם מפקד מרפאה חבר שלי

הוא אומר שגדוד חילוץ זה פיקוד העורף. בד"כ מגיעים לשם החובשים ועושים שם אימונים כדי לשמור על הכשירות שלהם.
פעם בשנתיים בערך יש אימון לחובשים, אימון כשירות של 3-4 ימים ופעם בשנתיים שלוש יש גם אימון מורכב יותר של פתיחת תאג"ד.
לגבי מספר ימי המילואים הספציפי- כמו שאמרתי זה תלוי בגרף היחידה לאימונים.
מעבר לזה אתה צריך לשאול את קצינת הקישור שלך או את המפקד.
בהצלחה!

incognitosifrut

New member
תשמעי את המנהלת הכי טובה שנתקלתי בה בתפוז

ברצינות.. יש מקום להמליץ עלייך או משהו בסגנון? הנכונות שלך לעזור ומהירות התגובה היא דבר שלא נתקלתי בו עדיין בשום מקום..

תודה רבה על הבירור המעמיק..
שאלה אחרונה בהחלט - האם סביר להניח שיסבו אותי לקורס מקצועי אחר או קורס נוסף פרט לחובש? כי מחיפוש בפורום ראיתי שכל מיני אנשים שגם סופחו לחילוץ הועברו קורסים מקצועיים במילואים

אושי231

New member
תודה רבה, איזה כיף לקרוא

מנהלת פורום זה תפקיד התנדבותי, אנחנו לא מקבלים על זה בונוסים או משהו אבל תודה על כל המחמאות

לגבי הקורסים- זה משתנה בשל צרכי היחידה ודרישות הזרוע. כלומר לא באמת ניתן לדעת מראש. כל תקופה מתבצע רענון של הפקודות והדרישות ורואים אילו מקצועות חסרים. לפי מה שחסר מביאים חיילים חדשים או מוציאים לקורסים את הוותיקים יותר, כך שזה בהחלט משהו שיכול לקרות.
ההבדל בין הסדיר למילואים הוא שבמילואים יש הרבה יותר גמישות מבחינת היציאה לקורסים. כלומר אם תידרש לצאת לקורס ותהיה לך בעיה- יש עם מי לדבר, יש הרבה פחות אטימות מהצבא הסדיר.

למעלה