הוצל"צ

dembet

New member
הוצל"צ

אני הזוכה : תיק ההוצל"פ התנהל ע"י העו"ד המדובר החל מ1992 (לא נפתח על ידו) האם יש טעם לטענה כי שכר הטירחה הנדרש הינו מופלג במידה ו...: 1. בהוצל"פ נפסק על ראש ב' 15000 ועל ראש א' 35000 שקלים 2. כמו כן התקיימו 4 דיונים בבית משפט מחוזי ו 2 בקשות לערעור בעליון על ידי החייב 3. העו"ד המייצג החל את טיפולו כקרוב משפחה ולא דיבר על שכר טירחה עד למועד בו התערערו יחסי המשפחה ,הוא היה גיסי. 4.עד היום שילמתי לו 95000 שקלים כולל מע"מ סך כל החוב שנגבה הוא 572000 שקלים החוב הנותר בתיק הינו כ- 500000 שקלים בקרוב. 5. היום ,לדעתי אין הוא מיצג אותי באופן נאמן. 6. מה עלי לעשות. 7. לאחרונה הוא איים כי יפנה לערכאות במידה ולא אשלם לו עוד 30000 שקלים 8. האם לדעתכם זה הגיוני ? 9. מבקשת תשובה עניינית ורצינית ב.ד

שכ"ט עו"ד

במקרה שיש מחלוקת לגבי שכ"ט עו"ד בהעדר הסכם שכ"ט תפסוק ערכאה שיפוטית בהתאם לתעריף המינימלי של כללי לשכת עורכי הדין. בכל מקרה נראה לי שהשכ"ט שדורש עורך הדין במקרה דנן הינו סביר ( כך בחשבון את הדיונים סיכומים וכיו"ב בבתי משפט מחוזי ועליון וכמו כן כך בחשבון שנגבה כאן סכום נכבד כך ששכ"ט של כ 20% במקרה זה נראה סביר דבר נוסף שאינך מציין האם נפסקו לטובטך הוצאות ושכ"ט עו"ד בבתי המשפט המחוזי והעליון ( שלדעתי גם הם אמורים להתווסף לשכ"ט עורך הדין )

dembet

New member
הוצאות שכ"ט

לעוד קטלב שלום רב אני מודה לך על הטירחה ועל התשובה ברצוני להרחיב את היריעה ולשאול האם עדיין היתה שתובתך כי 20% הינו סביר אם : במועד שהתחיל העו"ד לטפל היה קרוב משפחה (1992) כעו"ד מתחיל ביקש הוא לטפל והבטיח כי שכ"ט יהיה מינימלי בכל הדיונים וכתיבת התצהירים הייתי מעורבת עו"ד למד והתחק מהתיק שהוא מאד התגאה בו לדיון בעליון נסענו כמו לטיול משפחתי כולל ילדיו( הוא הלך מכות עם החייב שם) ולגופו של עניין האם לאור האמור לעיל אין ההפרש בין מה שנקבע בהוצל"פ 47000 שקל ומה ששילמתי 95000 שקל אינו מספיק לדעתך. בתודה מראש על העזרה

לא בטוח שזו שאלה הראויה לתשובה

משאלתך עולה ניחוח עז של ניצול קרוב משפחתך, שבטוחני כי דווקא בשל היותו קרוב משפחה טרח והתאמץ והשקיע בטיפול בעניינך מעל ומעבר - חבל רק שהתמורה והתודה שהוא "זוכה" לה לאחר כל מאמציו (עד כדי כך שאפילו היה נכון להתקוטט עם החייב ולקח את הדברים באופן כל כך אישי) היא טרוניותייך על שכר הטרחה שקיבל. אגב, צר לי לאכזב אותך, אך להפוך את הטיפול ל"בילוי משפחתי"? נסחפנו, לא? העובדה שלאור קשרי המשפחה, מוכן הקרוב לקבל ממך טלפונים (בענייני הטיפול המשפטי ולא התעניינות בשלומה של הנכדה) בשעות הערב המאוחרות ולנתח יחד עימך, בצר לו, את מהלכי המשפט בארוחות הערב המשפחתיות, אין פירושה שהוא רואה זאת כבילוי משפחתי. נהפוך הוא! הוא מוכן "לספוג" ממך ולהתעסק בתיקך מעל ומעבר למה שהיה מוכן לספוג מכל לקוח אחר. ביום שגם את תראי זאת בצורה דומה ואולי תתחילי קצת להעריך את מה שהוא עושה עבורך - אולי ייפקחו עיניך ו"תופתעי" לגלות כמה הוגן היה שכר הטרחה שנגבה ממך, ועוד רק לאחר גביה בפועל מהחייב. אינני מכיר הרבה עו"ד שמוכנים לייצג מישהו בכל כך הרבה הליכים, בלי לראות כסף מראש, ולו רק באופן חלקי. בברכת המשך קשרי משפחה פוריים, גיל איכבום, עו"ד

למעלה