הוראה מתקנת,גם למבוגרים?

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
הוראה מתקנת,גם למבוגרים?

לאחר התחבטויות רבות נאלצתי להודות בעובדה שכנראה אני לא ממש מסוגל ללמוד לבחינה הפסיכומטרית במהלך הצבא בשל הלחץ שנוצר (יש לי עוד שנה וארבעה חודשים לשחרור). בהתחלה חשבתי לעשות אבחון ללקויות למידה בסביבות יולי-אוקטובר 2005 ולגשת לבחינה המיוחדת (במידה ואקבל אישור) באפריל 2006. אבל,יותר מאוחר חשבתי שאולי אם אעשה את האבחון במועד כזה מאוחר,לא אוכל לישם את ההמלצות של המאבחן עד לבחינה. לכן רציתי לשאול אילו מסגרות של הוראה מתקנת/טיפול קיימות למבוגרים והאם הן דורשות השקעה רבה של זמן.

moogy1

New member
הוראה מתקנת למבוגרים

שלום לך, קיימות בארץ מסגרות לטיפול ולימוד אסטרטגיות למידה והתמודדות עם לקויות למידה למבוגרים. הן אינן רבות, אך ניתן למצוא מענה לקשיים אם ממש רוצים. כמה זמן? זו שאלה שאין לה תשובה מוחלטת. תלוי בקשיים, במידת הרצון להשקיע ולהתקדם ובמסגרת הלימוד. כתוב לי מאיזה איזור בארץ אתה מגיע ואנסה לנטב אותך למסגרת מתאימה. אגב, אם הרצון הוא לימודים אוניברסיטאים, לדעתי, לא כדאי לדלג על אבחון מסודר,שיתן כיוון ומיקוד טיפולי ולימודי. בברכה אלמוג

ET2k

New member
אזור חדרה (צפון)

אני יודע שבעיקרון כדאי לעשות אבחון כמה שיותר מוקדם,אבל משום שאני חייל ,אני חושש שהטיפול לא יהיה אפקטיבי,ואולי אפילו אאלץ לעשות עוד אבחון כאשר אשתחרר.

moogy1

New member
אבחון מעודכן תקף לזמן רב...

שלום לך, האבחונים המלאים ( פסיכו דידקטיים ), אשר מתקיימים כיום תקפים למשך 5 שנים לפחות, ולעיתים אף עם הערכה מובטחת עד סיום לימודים אקדמאים. אם אתה אכן זקוק לאבחון כדאי מאוד לערוך אותו, משום שהוא יספק הדגשים על פיהם יהיה ניתן לסייע לך בכל תחום לימודי מאוחר יותר. בהצלחה אלמוג

ET2k

New member
אני קצת מבולבל

הרבה מכונים רושמים שהם מאבחנים גם מבוגרים,אבל השאלה היא אם אפשר תמיד להסיק מכך שההוראה המתקנת והטיפול לאחר האבחון ,גם הם מתאימים למבוגרים.

moogy1

New member
אבחון והוראה מתקנת למבוגרים.

ערב טוב, מכוני אבחון למבוגרים נדירים יחסית לאבחון מתבגרים וכך גם ההתייחסות להוראת אסטרטגיות למידה והוראה מתקנת לגילאים אלה. עם זאת עדיין ניתן למצוא מסגרות למידה מתאימות. כתוב לי באיזה איזור בארץ אתה גר, ואנסה להמליץ על מכון אבחון שיסייע לך. על מנת שאוכל לעזור בצורה היעילה ביותר תאר לי את הקשיים הלימודיים בהם אתה נתקל, כך שאוכל להתאים את הצרכים הלימודיים למכון המטפל. בברכת סוף שבוע נעים אלמוג

ET2k

New member
הממ,אוקי

אני מזכרון יעקב. מכיוון שלא עברתי אבחון,קצת קשה לי לדעת מהי בדיוק הבעיה.אני חושב שמדובר באיזשהוא סוג של חוסר ריכוז או בעיה של זיכרון (קצר...מאוד) .למשל,אני עושה טעות חישוב כמעט בכל תרגיל במתמטיקה,גם על נייר.בתיכון הגעתי למצב שעשיתי טעויות חישוב גם במבחן שידעתי בו את כל התרגילים מראש (עבודת קיץ).קשה לי לעשות חישובים בראש,אפילו של מספרים דו ספרתיים בגלל שהרבה פעמים אני שוכח תוצאות בינים. חשוב לציין כי השתמשתי המון במחשבון כדי להתגבר על הבעיה הזו, כך שבעצם אולי מדובר בכלל בחוסר אימון. חוץ מזה יש לי גם בעיה מסוימת בכתב,ובתיכון נתנו לי הארכת זמן בבחינות,אבל רק עכשיו אני חושב שמדובר בסוג של דיסגרפיה. ------------------------------------------------------------------ אגב,הרעיון שיש לי אולי לקות למידה עלה אצלי לאחר שניסתי ללמוד לפסיכומטרי והערכתי שאין סיכוי שאני אוכל לפתור תרגילים מסוימים בזמן שמוקצב,גם בגלל המתמטיקה,וגם בגלל הבעיה של סרטוט איטי (לשאלות היגיון מסוימות). מצאתי כבר מכון אבחון ש"מתמחה בפסיכומטרי" ותכננתי לעשות את האבחון לפני שאני ניגש לבחינה.אבל אז חשבתי שאולי בכלל אני צריך לעשות אבחון יותר מוקדם שגם יוכל לעזור להתגבר על הבעיות ולא רק לזהות אותן. לבסוף,כאשר דיברתי עם אדם מסוים בעל רקע בתחום (אתמול),הוא הסביר שלא בטוח שהאבחון לפסיכומטרי יהיה מקיף מספיק,למרות שהוא אמור להיות אבחון מלא לכל דבר (?).

moogy1

New member
אבחון מלא ובדיקה אחראית...

שלום לך, על פי תאוריך ניתן להבין כי יש קושי לימודי שלא הוגדר מעולם בצורה מקצועית, וכעת לפני לימודים גבוהים הוא מפריע לך לבחו בדרך הרצויה לך. נראה לי כי קיומו של אבחון מלא יוכל למקד את נקודות הקושי ולספק מידע מדוייק מהם התחומים הבעייתיים והיכן יש להתחיל את העבודה הלימודית. ישנן שתי דרכים להתמודדות עם המבחן הפסיכומטרי: האחת להגיש בקשה להקלות בבחינה למרכז הארצי לבחינות והארכה. בצירוף אבחון מתאים ניתנים לעיתים ( לא קרובות במיוחד ) אישורים שכאלה. דרך נוספת הינה בחינות הסף האוניברסיטאיות אשר מחליפות את המבחן הפסיכומטרי ומקובלות במספר מוסדות להשכלה גבוהה. בשני המקרים דרוש אבחון מלא ומקיף על מנת לעבור מסוחות אלה. אם תרצה אוכל להפנות אותך למאבחנים פסיכו דידקטיים טובים, אשר יוכלו לסייע לך בקיומו של אבחון דידקטי או פסיכו דידקטי, אשר יספק את המידע הרצוי על קשיי למידתך. בנוגע להשלמת פערי למידה ולימוד אסטרטגיות למידה בהתאם לתוצאות האבחון והצרכים הספציפים שיציג, אוכל לסייע לך בעצמי במרכז אותו אני מנהלת, וכך גם מספר מרכזי למידה נוספים בחיפה ובקריות. בברכת שבוע טוב אלמוג

עדכון לאבחון יכול להיות זול.

ברר אצל המאבחן כמה הוא גובה על עדכון לאבחון שהוא ערך בעבר.

ז ה י ר ו ת ../images/Emo18.gif

לפני כל הבלאגן שאתה מתחיל לעבור - חשוב מאד מה אתה מתכוון לעשות אחר כך. ולמה ? יש מקומות בהם האבחון הטוב ביותר לא תופס... לצערי כן... ככה. ולכן - כדאי לבדוק אילו אבחונים תופסים במקום בו אתה רוצה להתקבל ללמוד. אם אין בעיה - לך על אבחון בכל מקום שתמצא... ותרצה. אם יש - חשוב לעשות במקום שנחשב בעיני הממסד שאליו תרצה להתקבל.

דליה.ד

New member
כמובן שאפשר

ללמד מבוגרים אסטרטגיות למידה. ולמה לא לעשות קורס פסיכומטרי זה הרי קורס אסטרטגיות למידה ממוקד באיך לעבור את הפסיכומטרי.... אני מצרפת קישורים על אסטרטגיות למידה למבוגרים והתכוננות לפסיכומטרי.

למעלה