הוראה מתקנת

nama11

New member
הוראה מתקנת

האם מישהו מכיר את מרכז עמיתים בירושלים להוראת הקריאה בשיטת לרקוד עם אותיות? אודה לכל מי שיכול להמליץ או שיש לו ידע על כך.
 

m_katzmann

New member
נשמע מרשים

היי נעמה, לא מכירה ממש את השיטה, אך אני עובדת גם עם החדרת האותיות דרך תנועות הגוף וילדים במיוחד בגיל הרך מפנימים את האות מהר יותר כאשר הם צריכים לבצע זאת בתנועה ובריקוד יש גם מוזיקה - נשמע ממש יצירתי. מאיה
 

yuda1234

New member
לדיסלקטים

השיטה מיועדת לילדים דיסלקטים, אך היא עובדת מצויין לכל הילדים בגיל הרך. עקרונית זו לא רק עבודה עם הגוף אלא בגרוי כל החושים - שמיעה, ראייה, טעם, מישוש וכו. מאיה
 

mirigaon

New member
יש לי ילד דיסלקטי

האם אפשר לקבל עוד פרטים? מהיכן את עלות וכו´ האם השיטה הוכחה?
 

nama11

New member
הוראה מתקנת-עדכון

לא הבנתי בדיוק לגבי השיטה נתנו לי דף הסבר שבו כתוב שזו שיטה פונולוגית רב חושית, בכל מקרה הבן שלי הלך אתמול בפעם הראשונה למרות ההתנגדות שלו לשתף פעולה עם כל מורה כלשהי, הוא חזר מאושר , יש לי בעיה עם המחיר המופרז, האם מישהו נתקל בבעיה דומה? ילד שדווקא נראה שאוהב את הטיפול אבל מחיר גבוהה?
 

Diana M

New member
מה זאת אומרת שיטה פונולוגית

רב חושית? פונולוגיה מתייחסת למרכיבים הקטנים ביותר של השפה. ידוע לנו כיום כי שפה נבנת נדבכים, נדבכים, החל המצלילים הקטנים ביותר ועד קריאה והליכים מטה קוגנטיביים גבוהים הקשורים בקריאה כגון הפקת משמעות. מודעות פונולוגית היא היכולת להבין את הקשר בין השפה הדבורה לבין השפה הכתובה והיכולת לערוך מניפולציות שפתיות כגון פירוק מילים למשל. כיום מודעות פונולוגית נחשבת כמשתנה מרכזי קריטי לרכישת קריאה. לא ברור לי מה המשמעות של שיטה פונולוגית רב חושית.. בכל אופן, עצם זה שבנך משתף פעולה ומוכן ללכת מלמדת כי הגישה של המורה נכונה. השאלה האם לאחר שתרכוש את שיתוף הפעולה שלו ניתן יהיה לצפות גם בהתקדמות. זו כבר סוגיה נפרדת. ואני מניחה כי רבים מוצאים עצמם במצבים בהם ישנה אולי שיטה אשר יכולה לסייע ונדמה כי דווקא היא יקרה ולא נגישה. שווה ברור בקופ"ח, יתכן כי במסגרת הביטוחים המשלימים תוכלו לקבל השתתפות.
 

m_katzmann

New member
שיטה פונולוגית רב חושית

היי נעמה, אני לא יודעת בן כמה הבן שלך, אך לילדים בגיל הרך - היא פשוט עובדת מצויין. היא מבוססת על צלילים ועל שיתוף כל החושים, כך שילד שמסתמך יותר על השמיעה מאשר על הראייה, יכול להרוויח משיטה זו, שבה מערבים בעצם את כל החושים, מפתחים את אלה שלא מופעלים מספיק ונותנים מענה לצרכיו של הילד. מחירים זו בעיה, מכיוון שהשוק ממש פרוץ, חבל שאין לחץ על מערכת החינוך שיכניסו שיטות אלו לתוך המערכת. העלות יתכן ותהיה גבוהה, אך לטווח הרחוק היא תחסוך למדינה הרבה מאוד כסף. מאיה
 

Diana M

New member
מאיה. בקשה../images/Emo70.gif

האם תוכלי בבקשה לספר יותר על השיטה. אין לי ספק כי זה יספק מידע חשוב למשתתפים כאן. ולי חשוב באופן אישי לשמוע ולדעת יותר בנושא. אולי אפילו קישור אם יש לך. תודה
 

m_katzmann

New member
השיטה הפונולוגית

השיטה הפונולוגית הרב חושית מיועדת לאוכלוסיית הילדים בגיל הרך ובעיקר לילדים שלא הצליחו ללמוד במסגרת בית הספר את הקריאה. מאחר שאני מורה לאנגלית למדתי אותה להקניית אנגלית, אך ניתן בהחלט ליישמה גם לעברית. כאשר רוצים להקנות צליל מסויים עושים זאת תוך חשיפה למקסימום של חושים. את השיעור פותחים בניחוש לפי הריח או לפי הטעם או לפי מישוש של פרי או אוכל מסויים שמתחיל באותו הצליל. וממשיכים בחפצים מסויימים שמתחילים באותו הצליל.לאחר מכן עושים איזו עבודה יצירתית עם אותו הפרי או המאכל, כמו שימוש בקליפה כדי ליצור את האות, או שימוש בגרעינים כדי ליצור מילה אחרת שגם היא מתחילה באותו הצליל. חושפים את הילד לרשימה של מילים שיש בהן את אותו הצליל כאשר הילד צריך לזהות היכן במילה מופיע אותו הצליל, בהתחלה, באמצע או בסוף. הילד מכין קלף עם אותו הצליל כאשרהואכותב את האות וגם מצייר מאחורי הקלף משהו שמתחיל באותו הצליל. חשוב לא לבקר את הילד על איכות הציור, כי הוא כבר יזהה את מה שהוא צייר, מקסימום ניתן לרשום גם את המילה , אך עדיף להמנע מכך. ניתן גם לבקש מהילד ליצור בעזרת חפץ מסויים וגופו את האות המסויימת. ניתן לרשום על גבו והוא צריך לנחש את האות. בקיצור באמת כמה שנהיה יותר יצירתיים - השילוב בין הצליל לצורה והקשר האסוצייטיבי- כך תהיה הקליטה הרבה יותר טובה. חשוב שהילד יחזור על חבילת הקלפים שהוא יצר יום יום, כי זהו התנאי להחדרת השיטה. והיא עובדת מצויין. כמובן כמה שנדאג שהשיעור יהיה פחות שיעור ויותר חווייה - התוצאות הלימודיות תהיינה הרבה יותר משמעותיות. את האותיות לא מלמדים לפי שמם, כי זה מאוד מבלבל, אלא לפי הצליל שלהם. וגם לא לפי הסדר, אלא לפי המילים שנוכל ליצור עם אותיות אלו. חשוב להראות לילד כבר מההתחלה שהוא מתחיל לקרוא. אך לעולם לא ניתן לילד לקרוא צליל אותו לא הקנינו. אני מוסיפה לכל שיעור גם כמה משחקי מוח, כדי לשפר את האיות, או השמיעה, או הריכוז - תלוי כמובן בילד העדפותיו וצרכיו.
מאיה
 
למעלה