לאחר שיומיים "מבלה" באתר בניה...
שמרצפים מרפסת גג. פועלים סינים, שביחס לאחרים, עובדים וחיים בתנאים טובים. מתחילים לעבוד ב: 6:30 , מסיימים 18:00 עם הפסקת אוכל של רבע שעה ב:12:00. את תערובת המילוי ואת הטיט, סוחבים מקומה מתחת, בידיים, בלי גלגלת (כלי עזר פרימיטיבי, אבל יעיל). אין כפפות...הציוחה (חומר הריצוף) והטיט ממש אוכל את עור הידיים. כל היום בשמש, ושביקשתי לעלות שתיה, מהקבלן, בהזדמנות, שאני שתיתי מים במשרד, בקומה ראשונה - קיבלתי תשובה - הבעייה שלהם! למזלי, היגיע הנגר, שחיפש אותי, וקיבל אולטימטום, שבלי 3 בקבוקי שתיה קרה וכוסות פלסטיק אין לו סיכוי לחליף איתי מילה, הגיעה השתיה, בשעה 15:00. אין בגדי עבודה מתאימה לסוג העבודה, בכלל אין להם בגדי עבודה, אלא בגדים שבהם הם מגיעים לעבודה. אין להם מקום מסודר לכלי עבודה. עכשיו עובדים על הגג, ובשלב מתקדם, שמעקה הסופי כבר קיים, אבל לפני זה לא הייה מעקה מגן לעובדים. בכל מפלסי הבניין עובדים, אבל בלי
. חותי חשמל עוברים מקומה לקומה, כי לא תכננו שקעים זמניים מסודרים בכל קומה, לזמן עבודה. עד שלא היגיעו לשלב הגמר, הבניין הייה מעלה מקשולים, קרשים עם מסמרים, פחים חותכים... לפועלים הסינים מזלם, שמקום מגורהם, במפלס התחתון של הבניין, לכן יש להם איפה להקל על עצמם, בשעת הצורך, באתרים אחרים...? אלו הייתי קבלן
ודרוש באתרי בניה במדינות מתקדמות, קצת) 1. הייה לי קונטנר/קרוון שמתחבר לביוב העירוני, ולברז מכבי אש, בזמן הבניה. בתוכו, יש שרותים, מקלחת, ארונות לבגדי עבודה - בחלק אחד. בחלק השיני, שולחן ל:8 אנשים, מטבחון. בחלק הזה, הייה אפשר לאכול כמו בן אדם, וגם הייה אפשר לעשות את פגישות התאום. 2. לפועלים הייתי קונה בגדי עבודה, מותאם לסוג העבודה, נעליים, כפפות, כסדות מגן, חגורות בטיחות. 3. על כל פריט הייה סמל הפירמה. 4. בבוקר, הפועלים היו מגיעים עם בגדים רגילים, שמחליפים אותם בחדר הלבשה, לבגדי עבודה. 5. כל שעה, היו עוברים בין הפועלים עם שטיה קרה או חמה, לפי מזג אוויר. 6. בצהריים, הייה מגיע אוכל חם,על חשבוני, והיו יושבים מסביב השולחן, לאכול, כמו בן אדם.הפועלים, מנהלי עבודה, הבוסים, ביחד. 7. בסיום העבודה, אחד אחרי השיני, הייה יכול להתקלח, ולהתלבש בבגדים שלו, לדרך הביתה. 8. את בגדי העבודה, כל סוף שבוע, הייה לוקח מחבסה, וביום ראשון היו מקבלים נקי ומתוקן, לפי הצורך. אתם חושבים, שאז הינו צריכים פועלים מסין?
יכול להיות, שהרווח הקבלני, קצת הייה פחות, להשחית את מערכת הפוליטית.