הוראות הפעלה להורה המתחיל

ofireli

New member
הוראות הפעלה להורה המתחיל

שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם בחוויות שלי. לפני כחמישה חודשים (לערך, לא יודע לספור שבועות) התבסרנו רעייתי ואני כי אנו בהריון של תאומים (טיפולים) כמו גבר טיפוסי החושב טכנית לפני רגשית פלטתי "חיה, צריך להחליף דירה" שלוש דקות אחרי ומה עם הרכב, היכן תיכנס עגלת תאומים? מייד אחרי המעבד במוח עובד. רעייתי צוחקת ברקע ואני מתחיל להריץ מחשבות במוחי. רגע, רגע...תאומים!!! מה הצפי ללידה? סוף נובמבר, אבל בתאומים סביר כי שבועיים עד שלוש מוקדם יותר, מה זאת אומרת? תחילת עד אמצע נובמבר, זאת אומרת עקרבים!!!! כרגע סיימנו שיפוצים בדירה וכבר צריך להחליף? אולי אנו סתאם מפונקים וניתן להסתדר עם תאומים בדירה בקומה שנייה בלי מעלית? אבל השכונה ? יש כלבה איפה נכניס אותה בטיולים??? יהיה דחוס באוטו, צריך בגז' גדול, אולי מיני ואן שזה היה תמיד חלום שלי (אבל לא של אשתי). סקירה ראשונה: "יש לכם שני בנים" אני חושב: "שלושה עקרבים יהיה שמייח". היום חמישה חודשים אחרי: מכרנו את הדירה - בזכות השיפוץ זכינו למחיר טוב . אנו לקראת חתימת חוזה רכישה לדירה טובה באזור טוב עם פסיליטי לתינוקות. והאוטו או האוטו !!!!! - חקירות מפה ועד הודעה חדשה כרגע עם מזדה 3 (ליסינג) ומתלבט - אולי יש רעיונות????? כמו שאומר שלום (חנוך)!!! באו לי צרות טובות. תודה על ההקשבה אופיר

MrCheff

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

שיהיה הריון קל ונעים
אתה מוזמן להשתתף

Master Stav

New member
שיהיה במזל טוב וברוך הבא

לגבי דירה ...הינה הסתדרת לגבי רכב ..מסדה 5 ....אם אתה בעניין של מיני ואן ואם לא ...יש את הברלינגו שמתאימה ל5 ברכב + ציוד + כלב וןבהחלט בנוחות ועכיוש יש הרבה ברלינקגו למכירה ובזול ....

ofireli

New member
תודה רבה

מזדה 5 מעולה אך לצד שידרוג הדירה !!! הוי הוי הוי. ברלינגו מעולה אך כיוון שאישתי היא זו שתנהג - הורדתי מהפרק (הילוכים ידני) חשבתי להמיר את הליסינג לפוקוס סטיישין עם תא גדול - אומנם אני אשלם קנס (החלפתי לפני שנה) אבל משתלם. אם לא יאשרו לי את ההחלפה חשבתי על רנו קנגו אוט' . כמו שאמרתי המעבד עובד Over clocking. רוצה להיות כבר אחרי. אשמח לשמוע על הצעות נוספות. רכב עם תא מטען גדול, אוט' ועד 50K. יש הצעות??? תודה אופיר

Master Stav

New member
יש ברלינגו אוטומט

יש גם את של סקודה ...החדשה מעולה ברמות ומרווחת חבל"ז וכמובן הדיהטסו ....גם ג'יפ גם מרווח וגם תא מיטען וגם אוטומט

מחשבות

New member
אין ברלינגו אוטומטי. הקנגו כן ואפשר לכן

להוסיף לו ערכת נסיעה בגז המוריד עלויות בחצי.

ofireli

New member
יש לה את הפריביליגיה להיות בת יחידה עד ללידה

אנו לא מכוונים לנטוש אותה ולשכוח ממנה לאחר הלידה. היא באה עמנו לטיולים וישנה איתנו בחדר. כלבת טלויזיה למופת. וכמו בת בכורה אנו בונים עליה כביבי סיטר (והיא הולכת לסבול!!!!) בקיצור!!! בהחלט היא חלק בלתי נפרד וצריך לקחת אותה בחשבון בעת רכישת הרכב. אופיר

AlonPe

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

הרסת אותי! מיש'ו שאל פעם מה ההבדל בין פורום אבהים לבין פורמי האמהות למינהם?!
מאוד כיף לשמוע את הגישה שלך!
איך שהלידה הצפויה עושה לך לשדרג בכלל את כל החיים! סחתיין! עקרבים - כן בהחלט שמייח! (אני בכלל מוקף - זוגתי, הבכור, ההורים, הגיסות... ) אבל שרדתי בין כל העקיצות!
אז עכשיו כשיש דירה ואוטו - צריך להתחיל לחשוב על: עגלה וטיולון וחיתולים ובגדים ובמיטה ועיצוב לחדר וצעצועים ובקבוקים וקורס הכנה (לכיתה א' D-:) ו... ו... ו.... מאחל לך עוד המון "צרות" טובות שכאלו! וברוך הבא לפורמינו!

ofireli

New member
נכון!!! עגלה!!! תודה על המלח!!!

כבר מחודש רביעי התחלתי לברר לגבי עגלות ראיתי פרארי ראיתי פיאט אמממה (אבל מה?) אין אישור לקנות. ואתם!!! מי כמוכם מבינים אותי זוכרים את הסרט "הברון מינכאוזן" היה שם אחד ששמו לו משקולות כדי שלא ירוץ מהר!! אני בדיוק כזה. ראיתי עגלות טוריות, עגלות לרוחב, יש לי מטר בתיק בכדי לוודא כי המעלית תתאים (גם לוודא שהיא לא התקווצה לה פתאום) הייתה עגלה שכלכך רציתי לרכוש אבל!!! אסור !!! במשפחה של אשתי יש חוק "לא קונים כלום עד אחרי הלידה"!! לכו תסבירו להם שקניתי בית בשביל התאומים אבל זה סיפור אחר. חברה קראתי על דיכאון לאחר לידה בקרב נשים, דיכאון לאחר לידה בקרב גברים. מה לגבי דיכאון טרום לידה בקרב גברים מה אנחנו אויר? לא אכפת להן ממנו? שצובטים אותנו אנו לא מצטבטים? ועכשיו לרצינות אם יש איזה גבר מבנייכם עם תאומים (גם תאומות נחשב) ויכול להמליץ על עגלה טובה, איכותית והכי חשוב לזכור שתוך שנתיים שלוש אין צורך בה (לא יקרה שקונים במשכנתא), אני אשמח לשמוע. תודה, אופיר

MrCheff

New member
אני יודע ששכנים שלנו שלהם יש תאומים

קנו עגלה של מקלארן והיו מאוד מרוצים

amir_aikido

New member
בתאומים, כל עגלה היא התפשרות

שיהיה בשעה טובה. בניגוד לילד יחיד, עגלה בתאומים זו תמיד התפשרות. אנחנו קנינו baby jogger elite ואנחנו מסתדרים איתה די טוב. העגלה מאוד עבירה (גלגלי אוויר גדולים) ומתגלגלת בקלות גם על דשא, בעליות וכו'. וזה חשוב כשהמשקל עליה עובר בקלות את ה 30 ק"ג (הילדות כבר בנות יותר משנה ושוקלות בלי עיין הרע, ואנחנו מהסוג שמעדיף לסחוב עוד ולא להתקע בלי). עם העגלה הזו הסתובבנו ולא נתקלנו בבעיות רוחב, אבל היו מקומות שעוד סנטימטר היה עוצר אותנו. חסרונות: - העגלה בעצמה כבדה (כמעט 15 קילו) - הקיפול כמזוודה - דיברת על החלפת אוטו, קודם תבדוק שהעגלה המיועדת נכנסת אליו באופן כלשהו. - אין פגוש קידמי לאחיזה ראיתי את המקלארן, לא הייתי רוצה להסתובב איתה על דשא (או אפילו כביש מרוצף בטיול ארוך) עם ילדים כבדים. מאידך, הקיפול שלה הוא מטריה - הכי טוב שיש וניתן לכווץ את הרוחב למקומות צרים. העגלה הכי אהודה כרגע היא ה baby jogger mini, לעגלה הזו חסרון מהותי של יציבות (כששמים עליה תיק גדול ומורידים את הילדים), בעיני זה קריטי. בנוסף, העגלה חדשה בארץ (ובכלל) וטרם נבדקה מעשית עם ילדים מעל גיל שנה. אמיר

amir_aikido

New member
יש בישראל "הזמנת לידה" - לא קונים אבל מזמינים

לתשומת ליבך, מניסיון, לאחר לידת התאומים (
חמסה|) לא יהיה לכם רגע פנוי. גם עם הרבה עזרה מהמשפחה, בקושי הצלחנו לארגן קבלה של המוצרים לחדר התינוקות. הרעיון ללכת להזמין מיטות, שידה וכו' אחרי הלידה, מגוחך! ובפרט שבוודאי תירצו כאלה שאשתך תאהב (זה בכל זאת ריהוט, אם כי ביחס למיטה אני ממליץ ללכת על הפשוט ביותר עם תקן). יש לא מעט דברים שצריך מהיום הראשון בבית, ונדרש להכין/לכבס אותם קודם. באופן לא מפתיע, כיוון שהנוהג של משפחת אישתך נפוץ, כבר היה מי שמצא לכך פתרון: בכל החנויות אתה יכול לעשות "הזמנת לידה" והמוצרים יחכו ארוזים בחנות עד שתתקשר שילדתם בשלום. כך תוכלו לקנות ממש, רק את אותו המינימום (חיתולי פלאנל וטטרה, מעט בגדים ראשוניים) שדורש הכנה מוקדמת, ואת כל היתר, תקבלו הביתה לפני השחרור מבית החולים.
ושיהיה בשעה טובה ובמזל טוב אמיר

ofireli

New member
תודה רבה, אחלה טיפ ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ישנה רשימה שאכין לפני, רבים המליצו לי על עגלת baby Joger החדשה, אך לא ניתן למצוא אותה בחנויות. חדרי שינה, לדעתי לא צריך להיות בעיה. חברים עם תאומים נתנו טיפ שבמקום לרכוש/להשכיר עריסות פשוט לקנות מיטה אחת ולהשכיב את התינוקות רגל לרגל ולתמוך עם כריות עגולות. שוב תודה, אופיר

amir_aikido

New member
תאומים באותה מיטה -> אין סנסור נשימה

יש המון אפשרויות ביחס ל- baby Joger, מנסיון - אם תתקשרו ליבואן הוא ידע איפוא יש עגלות דוגמא (בד"כ עוברת בין חנויות רבות יחסית). לחלופין, אם תסתובו בגינות עם תינוקות, כנראה שתוכלו לראות הכל ודי מהר. כיום יש להם שני- דגמים שהם שונים משמעותית: mini ו- וelit כמו שכתבתי, לנו יש את העלית, ראיתי גם את המיני ורשמתי לך את תחושתי. כשתבחרו לקנות עגלה - מומלץ לבדוק אפשרות של קניות קבוצתיות שמאורגנות לעיתים קרובות כאן בפורום הריון מרובה כל כמה חודשים (אין מארגן קבוע, אלא בכל פעם קבוצה נפרדת). תאומים באותה המיטה - אומר שלא שמים baby sense, משום שהפסקת נשימה של האחד לא תגרום להפעלת החיישן שיחוש בשני. מאידך, אם לא תלכו לקורס עזרה ראשונה לתינוקות - אתם יכולים לחסוך את ההוצאה על הסנסור (הלכנו ושמנו -למרה ה
שמענו רק אזעקות שווא לאחר הרמת תינוק). בנוסף - זו שאלה של התארגנות, אנחנו שמנו את העריסות איתנו בחדר, מיטה לא היתה מתאימה באותו המקום. אמיר

gils33

New member
מזל טוב

לגבי רכב קנגו אוט' סקודה רומסטאר פיאט פיורינו כולם רכבים נוחים מאד ומתאימים לצרכים שלך

למעלה