הוראות והנחיות למשתתפים

omerB

New member
הוראות והנחיות למשתתפים

לקראת מועד התחרות - הקרב ובא, אנו מפרסמים באתר עמוד חדש ובו כל הפרטים וכל התשובות לכל השאלות: לוחות זמנים, הוראות בטיחות, מסירת שקיות, הפקדת אופניים ועוד. אנא קראו בתשומת לב רבה את העמוד החדש שבאתר התחרות.

2 סוגיות בקשר לתחרות:

א. מרבית המשתתפים בחצי אמורים לסיים בסביבות 12 בצהריים פלוס מינוס. להשאר עד 9 בערב (ואולי אף יותר) כדי לחכות לאחרון המשתתפים בלי אפשרות למקלחת, מנוחה טובה וארוחה דשנה? - לא ממש ריאלי. סביר להניח שלפחות הרוב יעדיפו לחזור לאילת. במצב רגיל המסיימים היו חוזרים לקראת ערב כדי לעודד את המסיימים, אבל נקודת הסיום נורא רחוקה. יש כאן פיספוס לדעתי, וחבל. אולי המארגנים יארגנו הסעה מאילת לסיום בשעות אחר הצהריים המאוחרות? ב. הלינה במלון הילטון היא על בסיס חצי פנסיון. מי שמתחרה במלא או נשאר לעודד לא אוכל במלון ביום התחרות. האם אפשר יהיה להמיר את ארוחת ערב שישי לצהרי שבת?

השלמה מהצד השני ...

לצערי, כניראה לא כולם נולדו עם גנטיקה משופרת .. למרות מסת האימונים המכובדת שלי , אני נזכר יותר ויותר בקטע הסיום המאד מרגש לטעמי, ששודר (נדמה לי שזה היה באירונמן הוואי..) של האחרונים שמגיעים דקות ספרות לפני ששער הסיום נסגר ... היה שם קטע של איזה "ילדון" בן 70 + שעשה עשרות תחרויות, ואישתו סיפרה שהיא מחכה לו כל תחרות עם דמעות בעינים, וכל פעם רק מקווה שיגיע ... ואיזה כבוד עשו לו שהגיע דקות לפני הסיום ... אז למה אני מספר את זה ? צודק בועז, וכמובן צודקים המארגנים שרוצים לעשות למסימים כ ו ל ם !! מסיבת סיום ! ויפה ציינו המארגנים את המועד עם הסייג עד אחרון המסימים !!! צריך באמת למצא שילוב איך כן לעשות את המסיבה, ולא ""ליבש"" את אנשי החצי 10 שעות ... אני חושב שמחשבה כמו "שמע, כולם מחכים רק לך .." יכולה מאד לדכא כשאתה מרוח אי שם ב 20 ק"מ, וצריך לאסוף את השברים לעוד שלוש שעות עבודה.. אז זהוא, כמועמד לתואר "אחרון המשתתפים", אני חושב שיש הגיון רב בארגון הסעה הלוך ובמיוחד חזור למשתתפים . אני רק מקווה שהיה לכולם כח ורצון לחזור מהמלון החמים בשעה 22:00 +++ לנאות סמדר , בתקווה שכן !! ראובן.

דניאל ידידי, אם אני זוכר נכון אצלך

הים זה כמו משטח רולרס.. היה לך איזה קשר משהוא עם חציית הכינרת לא ?? אז אתה כבר יוצא מהמיים יחד עם אנשי החצי ... נו שויין .. (כמו שאמרה סבתא שלי ...) בכל מקרה, תשמור לי איזה בירה קרה עד שאגיע ... בהצלחה.

assafzim

New member
שלא לדבר על המלווים

של אלה שעושים חצי. יגיעו לנאות סמדר די מוקדם בבוקר...

ymelman

New member
הערה

אני מתאפק הרבה זמן שלא להגיב. אבל כשל כוח סבלי למקרא דבריו של בועז ריבק. אין לי שום ציפיות ממך. אני לא מבקש ממך שתגיע לשום מקום בשום שעה. תסיים את התחרות שלך ותעזוב את המקום. במשך חודשים כל מה שאתה יודע לומר זה לקטר, לבקר ולא לפרגן. המארגנים פספסו כתבת. אז בפעם הבאה כשאתה תארגן ארוע -בימי חייך לא תהיה מסוגל לארגן שום ארוע שיחרוג מפקה פקה בפה - לא תפספס. אגב, כשסיימת ברות כשלוש עד ארבע שעות לאחר המנצחים המתינו לך בקו הסיום כמה אלפים של גרמנים מריעים. האם מישהו מהם העלה דעתו לומר: האם עלי להמתין בקור שלוש או ארבע שעות כדי להריע לאיזשהו ישראלי אלמוני? לא. הם פשוט היו שם כי הם אנשי ספורט אמייתיים שיודעים לפרגן ולהעריך מאמץ, בנגוד לך. לעצם העניין,מי שיגיע למסיבת הסיום כדי להפגין סולדיריות עם המסיימים לא עושה טובות לאף אחד, רק לעצמו ולרוח הספורט. ועוד הערה קטנה. אם היית קורא את מה שכתוב באתר ולא רק כותב אז היית יודע שבקו הסיום תוגש ארוחה (בחנם, שמעת בועז בחנם) וגם היית יכול לקרוא שיש הסעות בחנם. להגיד לך את האמת בגלל אנשים כמוך יוצא כל החשק לארגן תחרויות.

חבל שאתה בוחר לקורא סלקטיבי

יוסי שלום, לא ממש הבנתי מה הקפיץ אותך ככה. חבל שבחרת להגיב כך, אבל אם זו דרכך - שיבושם לך. אני מקווה שאת זה תקרא במלואו, לאט, ואולי אפילו תקרא שוב לפני שתגיב. "במשך חודשים כל מה שאתה יודע לומר זה לקטר, לבקר ולא לפרגן" – אשמח אם תפנה אותי להתבטאויות שלי לגבי התחרות. הדבר היחיד שאני זוכר זה שפעם אחת הבעתי את דעתי על רעיון המלווים בריצה – רעיון שהוא מנוגד לחוקי טריאתלון בכלל ואיש ברזל בפרט. נהפוך הוא – אני דווקא יכול לציין כמה אנשים שעודדתי אותם להשתתף, כי בעייני עצם קיום התחרות חשוב, לכן לא ממש ברור לי מאיפה התיסכול שלך. ברות', כפי ששנינו ראינו, הקהל הפך את התחרות למה שהיא, לא להיפך. נכון, כשסיימתי ברות' הריעו לי אלפים, בעיקר כאלה שחיכו למסיימים אחרים, אבל כשאתה ואלון סיימתם הריעו לכם כמות כפולה של אנשים (כולל שני הישראלים שסיימו לפניכם). למה? כי כל אלה שסיימו חזרו לקראת השעות האחרונות של התחרות כדי לעודד את חבריהם. אתה חושב שמישהו עמד וחיכה בקו הסיום החל מ- 6 שעות אחרי הזינוק? אני בטוח שלא בחרת בנקודה כ"כ מרוחקת מאילת כנקודת הסיום רק כדי 'להתעלל' באנשים, ושגם אתה היית מעדיף סיום באילת, אך אילוצי אירגון שונים מנעו זאת. ושגם אתה היית מעדיף מקום עם מקלחות ותנאי התאוששות יותר טובים. אפשר להבין את זה אבל אי אפשר להתעלם מההשלכות של זה. לא בקשתי הסעה רק למסיבת הסיום, או להגיע לסיום 2 דק' לפני המסיים האחרון. בקשתי הסעה בשעות אחה"צ, כדי להספיק להגיע בזמן לעודד את כל המסיימים (ומי בכלל דיבר על כסף?). אל תשכח שבין המלווים והצופים יהיו גם משפחות עם ילדים קטנים, שמאד רוצים להיות בסיום, אבל לא יכולים להיות שם כל היום. ההסעה שמצויינת בעמוד התחרות מתייחסת להסעת הצופים בבוקר לאחר השחיה אל נקודות שונות לאורך המסלול. אם מדובר בהסעה הלוך ושוב לאורך כל שעות היום, הרי שבעייני לפחות זה לא ברור מהכתוב. אם כמות מסוימת של אנשים לא יהיו בסיום בגלל העדר הסעה זה פספוס. לא סוף העולם ואני בטוח שיסתדרו מצויין בלעדיהם בסיום, אבל זה פיספוס לעומת מה שיכל היה להיות. מה כ"כ מקפיץ אותך במילה פיספוס? גם הסוגיה השניה, שכלל לא התיחסת אליה, היא שאלה לגיטימית. אנסח אותה אחרת, אולי הפעם תבין יותר טוב: האם במסגרת הסדר המחירים שאליו הגעת עם המלון (ושנקרא חצי פנסיון), יוצאים במלון מתוך הנחה שכל המשתתפים ומלוויהם לא יהיו במלון לאורך כל היום, ולכן לא ניתן לאכול באותו היום במלון? אני מקווה שאתה מבין שהנושאים שהעלתי מעניינים לא רק אותי, אלא את כלל המשתתפים ומלוויהם, ושתתיחס אליהם בהתאם. אם אתה חושב שאני, באופן אישי, הוא הגורם לבעיות שלך ואתה לא מעוניין שאשתתף בתחרות אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי. אני בטוח שהתעסקותך (המבורכת) בארגון תחרות בכזה סדר גודל זה כאב ראש לא קטן ואתה מצוי בלחץ מאד גדול, אבל להבא אני ממליץ לך להוציא את הקיטור באימון ולא במקלדת.

shahareytan

New member
יוסי

קצת הגזמת בתגובתך. לדעתי הדברים של בועז נאמרו לא כקיטור אלא כביקורת בונה, שנאמרת בפורום שמיועד גם בשביל זה. ובזמן שיאפשר אולי תיקון אם צריך. אתה מארגן תחרויות (טובות מאוד לדעתי), אבל גם אתה אינך חף מטעויות וייתכן שלמרות שהושקעה הרבה מחשבה בארגון התחרות יש נקודות שלא חשבתם עליהן ועל אלה בועז הצביע. מהיכרות ארוכה עם בועז, אני מאמין שהוא קרא את ההנחיות יותר מפעם אחת. למען האמת סוגיית הציפיה למסיימים (יחד עם המלווים) עלתה גם בראשי בלי שהבנתי את התשובה מהכתוב. יוסי, כולנו (לפחות רובנו), מעריכים מאוד את תרומתך לענף ולארגון תחרויות, לי אישית יצא להשתתף בהן מאז חצי איש הברזל בעתלית (לפני כ-7 ? שנים). קרוב לודאי שרובנו לא מסוגלים להרים תחרויות ברמה כזאת, אבל לחלקינו יש נסיון לא מועט של השתתפות בארועי טריאטלון בארץ ובעולם ולדעתי רצוי שביקורת תועבר, כל זמן שהיא עניינית. בתור עיתונאי אתה אמור לדעת שבשביל להעביר ביקורת לא צריך נסיון בעשייה. אני מניח שקיבלת לא פעם תגובות בסגנון "נראה אותך עושה יותר טוב" ממושא כתבותיך. מחכה לנו סופשבוע של כיף בואו לא נעכיר את האוירה. שחר איתן

assafzim

New member
????

ההערות של בועז נוסחו בצורה רצינית ועניינית. גם אם לעיתים (לא במקרה הזה) הוא נוהג להתנסח בצורה, איך לומר, יותר ישירה מרוב האנשים. המילה פספוס היא לא ממש ניבול פה בלתי נסבל, או האשמה חריגה בחומרתה. הארגון של התחרות עושה בהחלט רושם יוצא מן הכלל עד עכשיו. אפילו אם לא מסכימים אם בועז, ומותר לא להסכים, ההשתלחות הזו הייתה מוגזמת משהו, וחבל.

למעלה