חבל שאתה בוחר לקורא סלקטיבי
יוסי שלום, לא ממש הבנתי מה הקפיץ אותך ככה. חבל שבחרת להגיב כך, אבל אם זו דרכך - שיבושם לך. אני מקווה שאת זה תקרא במלואו, לאט, ואולי אפילו תקרא שוב לפני שתגיב. "במשך חודשים כל מה שאתה יודע לומר זה לקטר, לבקר ולא לפרגן" – אשמח אם תפנה אותי להתבטאויות שלי לגבי התחרות. הדבר היחיד שאני זוכר זה שפעם אחת הבעתי את דעתי על רעיון המלווים בריצה – רעיון שהוא מנוגד לחוקי טריאתלון בכלל ואיש ברזל בפרט. נהפוך הוא – אני דווקא יכול לציין כמה אנשים שעודדתי אותם להשתתף, כי בעייני עצם קיום התחרות חשוב, לכן לא ממש ברור לי מאיפה התיסכול שלך. ברות', כפי ששנינו ראינו, הקהל הפך את התחרות למה שהיא, לא להיפך. נכון, כשסיימתי ברות' הריעו לי אלפים, בעיקר כאלה שחיכו למסיימים אחרים, אבל כשאתה ואלון סיימתם הריעו לכם כמות כפולה של אנשים (כולל שני הישראלים שסיימו לפניכם). למה? כי כל אלה שסיימו חזרו לקראת השעות האחרונות של התחרות כדי לעודד את חבריהם. אתה חושב שמישהו עמד וחיכה בקו הסיום החל מ- 6 שעות אחרי הזינוק? אני בטוח שלא בחרת בנקודה כ"כ מרוחקת מאילת כנקודת הסיום רק כדי 'להתעלל' באנשים, ושגם אתה היית מעדיף סיום באילת, אך אילוצי אירגון שונים מנעו זאת. ושגם אתה היית מעדיף מקום עם מקלחות ותנאי התאוששות יותר טובים. אפשר להבין את זה אבל אי אפשר להתעלם מההשלכות של זה. לא בקשתי הסעה רק למסיבת הסיום, או להגיע לסיום 2 דק' לפני המסיים האחרון. בקשתי הסעה בשעות אחה"צ, כדי להספיק להגיע בזמן לעודד את כל המסיימים (ומי בכלל דיבר על כסף?). אל תשכח שבין המלווים והצופים יהיו גם משפחות עם ילדים קטנים, שמאד רוצים להיות בסיום, אבל לא יכולים להיות שם כל היום. ההסעה שמצויינת בעמוד התחרות מתייחסת להסעת הצופים בבוקר לאחר השחיה אל נקודות שונות לאורך המסלול. אם מדובר בהסעה הלוך ושוב לאורך כל שעות היום, הרי שבעייני לפחות זה לא ברור מהכתוב. אם כמות מסוימת של אנשים לא יהיו בסיום בגלל העדר הסעה זה פספוס. לא סוף העולם ואני בטוח שיסתדרו מצויין בלעדיהם בסיום, אבל זה פיספוס לעומת מה שיכל היה להיות. מה כ"כ מקפיץ אותך במילה פיספוס? גם הסוגיה השניה, שכלל לא התיחסת אליה, היא שאלה לגיטימית. אנסח אותה אחרת, אולי הפעם תבין יותר טוב: האם במסגרת הסדר המחירים שאליו הגעת עם המלון (ושנקרא חצי פנסיון), יוצאים במלון מתוך הנחה שכל המשתתפים ומלוויהם לא יהיו במלון לאורך כל היום, ולכן לא ניתן לאכול באותו היום במלון? אני מקווה שאתה מבין שהנושאים שהעלתי מעניינים לא רק אותי, אלא את כלל המשתתפים ומלוויהם, ושתתיחס אליהם בהתאם. אם אתה חושב שאני, באופן אישי, הוא הגורם לבעיות שלך ואתה לא מעוניין שאשתתף בתחרות אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי. אני בטוח שהתעסקותך (המבורכת) בארגון תחרות בכזה סדר גודל זה כאב ראש לא קטן ואתה מצוי בלחץ מאד גדול, אבל להבא אני ממליץ לך להוציא את הקיטור באימון ולא במקלדת.