הוראות לכד

bshuval

New member
הוראות לכד

שלום לכולם, העלתי באתר של גלעד (www.origamitips.com) הוראות לכד שיצרתי. הכד דורש מספר רב של קיפולי תלת מימד עבור הנעילה, ולכן ההוראות הן לא הוראות סטנדרטיות. הכנתי תרשים קפלים די פשוט, עם הוראות לקיפול. בהצלחה!

yepeled

New member
ל CP יש לצרף גם תמונה

תרשים קפלים הוא מסובך גם כאשר יש תמונה מצורפת. בלי תמונה הוא בלתי אפשרי. אנא צרף תמונה להוראות

גילה או

New member
זה באמת קשה ללא תמונה.

ניסיתי קצת להבין את התרשים.הדפסתי את התרשים וניסיתי כל מיני אפשרויות של קיפולי הר וביקעה כרגע ללא תוצאות. באופן כללי ניסיתי לאחרונה להתחיל לקפל תרשימי קפלים דרך ההסבר באתר של BEN BALL.הצלחתי איכשהוא לקפל את בסיס הציפור ולא יותר מיזה. אולי זה עניין של כשרון לסוג הזה של הסברים וקיפולים?

bshuval

New member
עם תמונה או בלי תמונה, זאת השאלה

אני חושב שבמקרה הזה תמונה איננה נחוצה! סימנתי בבירור מהן דפנות הכד. ברור גם כי זוג המתומנים הפנימיים הם קיפולי הר שניהם. עבור הנעילה סימנתי את סוג הקפלים (הר/עמק). ברגע שמבינים את מנגנון הנעילה, שאר דגם יוצא כמעט אוטומטית. מנגנון הנעילה קשה לציור שכן הוא תלת מימדי. אבל, הקפלים מרמזים בדיוק כיצד הוא אמור להיות. אני ממליץ שתבינו את מנגנון הנעילה, והשאר יהיה די פשוט. בשלב ראשון ניתן להתעלם מהמתומן הפנימי ביותר. כמובן שהעובדה שאין לי מצלמה מקשה עלי לצלם את הכד... בהצלחה.

למעלה