הוראות ניווט קוליות של Waze אינן מושמעות במכשיר BT handsfree speakerphone פשוט

Permafrost

Well-known member
מכוניתי "ישנה" במקצת ואינה כוללת מערכת משיבון מובנית.
רכשתי מכשיר BT handsfree speakerphone פשוט דוגמת זה (אותה צורה, "מותג" שונה) המוצמד למגן שמש והמכשיר מתפקד מצוין בקבלת שיחות סלולאריות או שיחות WA ובהשמעתן בלא שאצטרך להביט בו או ללחוץ על לחצן "קבלת שיחה". המכשיר "מקבל" שיחה נכנסת ומשמיע אותה לאחר חמישה צלצולים.

התקנתי Waze בסלולאר וקינפגתי אותו לא להשמיע הוראות ניווט ברמקולי הסלולאר, מתוך הבנה כי זה יפנה את ההוראות לרמקול של ה- BT handsfree speakerphone.
אולם זה לא קורה.
ה- BT handsfree speakerphone אשר עובד מצוין בקבלת שיחות והשמעתן - מחריש.

הסלולאר הוא Xiaomi redmi Note 7 וה- BT אשר בו הוא Version 5.0 A2DP LE.

אינני יודע באיזה פרוטוקול עובד ה- BT handsfree speakerphone ואולי זו הבעיה.

שְאֵלָתִי היא:
האם התמודד מישהו מבאי הפורום עם בעיה כזו ?
האם מכיר מישהו מכשיר BT handsfree speakerphone (עדיף כזה המוצמד למגן שמש) הפועל בפרוטוקול Version 5.0 A2DP LE ?

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
מכוניתי "ישנה" במקצת ואינה כוללת מערכת משיבון מובנית.
רכשתי מכשיר BT handsfree speakerphone פשוט דוגמת זה (אותה צורה, "מותג" שונה) המוצמד למגן שמש והמכשיר מתפקד מצוין בקבלת שיחות סלולאריות או שיחות WA ובהשמעתן בלא שאצטרך להביט בו או ללחוץ על לחצן "קבלת שיחה". המכשיר "מקבל" שיחה נכנסת ומשמיע אותה לאחר חמישה צלצולים.

התקנתי Waze בסלולאר וקינפגתי אותו לא להשמיע הוראות ניווט ברמקולי הסלולאר, מתוך הבנה כי זה יפנה את ההוראות לרמקול של ה- BT handsfree speakerphone.
אולם זה לא קורה.
ה- BT handsfree speakerphone אשר עובד מצוין בקבלת שיחות והשמעתן - מחריש.

הסלולאר הוא Xiaomi redmi Note 7 וה- BT אשר בו הוא Version 5.0 A2DP LE.

אינני יודע באיזה פרוטוקול עובד ה- BT handsfree speakerphone ואולי זו הבעיה.

שְאֵלָתִי היא:
האם התמודד מישהו מבאי הפורום עם בעיה כזו ?
האם מכיר מישהו מכשיר BT handsfree speakerphone (עדיף כזה המוצמד למגן שמש) הפועל בפרוטוקול Version 5.0 A2DP LE ?

A2DP:
The full name of A2DP is the Advanced Audio Distribution Profile Bluetooth Audio Transmission Model Agreement! A2DP is able to use the chip inside the headset to stack data to achieve high definition of sound. A headset with A2DP is a Bluetooth stereo headset. The sound can reach 44.1kHz, and the average earphone can only reach 8kHz. If your phone supports Bluetooth, you can use the A2DP headset as long as you load the A2DP protocol. There are also consumers who see the technical parameters mentioned Bluetooth V1.0 V1.1 V1.2 V2.0 - these refer to the technical version of Bluetooth, which refers to the speed of transmission via Bluetooth, whether they support A2DP depends on the Bluetooth product Does the manufacturer use this technology?

le:
משמעותו שהטלפון תומך בשני התקנים בו זמנית

הטלפון שלך: BT 5.0 A2DP LE
הדיבורית שלך: BT 4.1

בטל את ההוראה לא להשמיע הוראות ניווט דרך הרמקולים
יתכן שהאפליקציה מבינה שרמקולים זה גם אוזניות
בטל תכונה זו ודווח האם כשאתה שומע ברמקולים אתה שומע מולטיטסקינג גם באוזניות

נערך לאחרונה ב:

Permafrost

Well-known member
תודה על היעוץ, אולם זה לא הוטב.
נראה כי דרושה מערכת Car audio מובנית במכונית, והמכונית, כאמור, "ישנה" במקצת ונטולת מערכת כזו.
הפתרון שאנסה - הפעלת ה- BT handsfree speakerphone כרגיל, כדי להיות מסוגל לקבל שיחות בלא לנקוף אצבע...ואזניה חוטית אחת באוזן ימין או שמאל כדי לשמוע הוראות קוליות של Waze.
הסלולאר, כתמיד - בכיס מכנסים. אינני מביט במסך הסלולאר בעת נהיגה.
שוב, תודה.

Permafrost

Well-known member
עדכון:

בדקתי כמה מכשירים באמצעות הסלולאר.
מסתבר כי הוא מציג יכולות של אבזרים ניבחנים.
מתוך השוואה עם BT handsfree speakerphone יקר יותר של בן משפחה הוברר לי כי שלו תומך ב- media audio, נוסף על phone calls בעוד זה שלי תומך ב- phone calls בלבד.
אז הבעיה היא בדבורית שלי ועלי לרכוש משהו משוכלל יותר.

תודה לעונים...

לוייםLEVIM

Well-known member
עדכון:

מתוך השוואה עם BT handsfree speakerphone יקר יותר של בן משפחה הוברר לי כי שלו תומך ב- media audio, נוסף על phone calls בעוד זה שלי תומך ב- phone calls בלבד.

תודה לעונים...
אל תחליף דיבורית אחרת זה מה שיש ועם זה מסתדרים
רכוש אוזנייה חוטית וזהו (30 שקל)
בREDMI NOTE 7 יש מחבר 3.5 מ"מ לאוזניות

SHERME

Well-known member
עדכון:

תודה לעונים...
למרות שהטלפון שלך RN7 רשמית תומך בשני התקנים BT 5.0 LE
בפועל אפשר לחבר לו רק התקן אחד
או את הדיבורית BT ברכב
או את האוזניות BT באוזן
אין טעם לרכוש דיבורית BT משוכללת יותר חדישה יותר
בפועל זה לא ישנה כלום

Permafrost

Well-known member
למרות שהטלפון שלך RN7 רשמית תומך בשני התקנים BT 5.0 LE
בפועל אפשר לחבר לו רק התקן אחד
או את הדיבורית BT ברכב
או את האוזניות BT באוזן
אין טעם לרכוש דיבורית BT משוכללת יותר חדישה יותר
בפועל זה לא ישנה כלום
דברתי על אוזניה חוטית.
אולם בדעתי לרכוש דיבורית התומכת בפרוטוקול Version 5.0 A2DP LE והאוזניה תתיתר.

מה שמטריד אותי הוא שהייתי בקשר התכתבות ממושך עם הצוות הטכני של Waze ותמיד הסברתי בפירוט מה אני עושה ומה הציוד הנוכחי שלי, ואיש מהם לא העלה את האפשרות הכל כך ברורה כעת, כי הדיבורית הפשוטה שלי פשוט אינה תומכת ב- Media audio.

כעת ברור מה Waze עושה.

בזמן ה- pairing בין הטלפון והדיבורית, הטלפון "רואה" כי הדיבורית משרתת Phone calls בלבד, מנטרל "ערוץ קשר" האחראי על Media audio ו"מדווח" ל- Waze.
Waze מקבל אינדיקציה מן ה- Pairing task כי אין תמיכה ב- Media audio ומתעלם מן המתג Play sound to phone speaker ומפנה את ההנחיות הקוליות אל רמקולי הטלפון בכל מקרה ואת ההנחיות הקוליות הללו חשבתי לשמוע באמצעות אוזניה חוטית.

אין bug ב- Waze ואני בתסכולי מחקתי אותו והתקנתיו מחדש פעמיים לחינם, בכל פעם ממקור שונה...ללא הועיל, כמובן.

נערך לאחרונה ב:

G Gabi

Member
עדכון:

תודה לעונים...
תחושתי כי האבחון שרשמת פה שגוי.
ראשית, פרוטוקול A2DP קיים שנים רבות. אני מתקשה להאמין שמכשיר ה-Hadsfree שברשותך כלל אינו תומך בפרוטוקל.
לא בדקתי, אך, ההיגיון מצווה שבמכשיר הטלפון הנייד יש גם תמיכה לאחור בפרוטוקלים השונים.

נוסף על כך, בהודעה הפותחת את הדיון ציינת כי יש ביכולתך לבצע שיחות באמצעות ה-WA.
יש בהודעה הנחה מובלעת ששיחות WA הן בפרוטוקול "calls" (ולא ב"media").
על מה מבוססת ההנחה הסמויה הזו?
הרי, שיחות WA אינן מבוצעות דרך הרשת הסלולראית ושעה שמתקיימת שיחה באמצעות יישום זה, ה-SIM נותר זמין לשיחות נכנסות ויוצאות ללא כל הפרעה או סממן שקיימת שיחה פעילה.

העבר קובץ שמע למכשירך והפעל אותו כאשר המכשיר מצומד לדיבורית.
לחילפין/בנוסף, צמד את מכשירך לדיבורית אחרת, בצע שיחה whatsapp כאשר בהגדרות הצימוד פעם אחת ה-media מסומן ופעם אחת לא.

רשמת שברשותך מכשיר מתוצרת חברת Xiaomi.
האם מערכת ההפעלה היא MIUI או שביצעת שינוי כלשהו?
מנשק המערכת MIUI "מוכר" כאחד עם תכונות שונות ומשונות.
במידה ובמכשיר מערכת MIUI, האם ניסיתי לחפש מידע בפורומי MIUI? ייתכן וכל מה שצריך לעשות הוא לבצע שינוי הגדרה כלשהי בתת־תפריט כזה או אחר.

Permafrost

Well-known member
תחושתי כי האבחון שרשמת פה שגוי.
ראשית, פרוטוקול A2DP קיים שנים רבות. אני מתקשה להאמין שמכשיר ה-Hadsfree שברשותך כלל אינו תומך בפרוטוקל.
לא בדקתי, אך, ההיגיון מצווה שבמכשיר הטלפון הנייד יש גם תמיכה לאחור בפרוטוקלים השונים.

נוסף על כך, בהודעה הפותחת את הדיון ציינת כי יש ביכולתך לבצע שיחות באמצעות ה-WA.
יש בהודעה הנחה מובלעת ששיחות WA הן בפרוטוקול "calls" (ולא ב"media").
על מה מבוססת ההנחה הסמויה הזו?
הרי, שיחות WA אינן מבוצעות דרך הרשת הסלולראית ושעה שמתקיימת שיחה באמצעות יישום זה, ה-SIM נותר זמין לשיחות נכנסות ויוצאות ללא כל הפרעה או סממן שקיימת שיחה פעילה.

העבר קובץ שמע למכשירך והפעל אותו כאשר המכשיר מצומד לדיבורית.
לחילפין/בנוסף, צמד את מכשירך לדיבורית אחרת, בצע שיחה whatsapp כאשר בהגדרות הצימוד פעם אחת ה-media מסומן ופעם אחת לא.

רשמת שברשותך מכשיר מתוצרת חברת Xiaomi.
האם מערכת ההפעלה היא MIUI או שביצעת שינוי כלשהו?
מנשק המערכת MIUI "מוכר" כאחד עם תכונות שונות ומשונות.
במידה ובמכשיר מערכת MIUI, האם ניסיתי לחפש מידע בפורומי MIUI? ייתכן וכל מה שצריך לעשות הוא לבצע שינוי הגדרה כלשהי בתת־תפריט כזה או אחר.
G Gabi, כתבת:
´נוסף על כך, בהודעה הפותחת את הדיון ציינת כי יש ביכולתך לבצע שיחות באמצעות ה-WA. יש בהודעה הנחה מובלעת ששיחות WA הן בפרוטוקול "calls" (ולא ב"media"). על מה מבוססת ההנחה הסמויה הזו?`

ראשית, לעולם אינני יוזם שיחות בעת נהיגה. אני אך מקבל שיחות, "בלי ידים", בלי "לסנן", בלי לדעת מי מתקשר (לדבורית אין מסך). זאת מכיוון שעלי להיות זמין תמיד ללקוחותי.
אולם קיים הבדל בין שיחות נכנסות "רגילות" לבין שיחות WA נכנסות. לא בדקתי עדיין שיחות VoIP נכנסות, מכיוון שאף לקוח לא מחייג אלי ב- VoIP "קלאסי".

בשיחה נכנסת "רגילה" - הדבורית עונה תוך 3 שניות ומשמיעה את שני הצדדים.
אם השיחה היא שיחת WA נכנסת - הדיבורית אינה עונה, ואחרי 3 שניות אני מבין כי מדובר ב- שיחת WA וחיב ללחוץ "קבלת שיחה" במסך WA בסלולאר שלי ומרגע זה הדבורית משמיעה ברמקול את שני הצדדים. אינני אוהב את ההתעסקות הזו בעת נהיגה, אך בדרך כלל מדובר בקרובי משפחה או חברים, לא בלקוחות, והם תופשים כי אם אינני עונה אזי אני כנראה נוהג.

בעתיד, כאשר יתם השרות ב- 3G, הרי תתבצענה שיחות ב- VoLTE, על גבי אינטרנט סלולארי ואינני יודע אם הדבורית הפשוטה הנכחית תתפקד כבעבר, אולם אני מחפש בינתים דבורית עם תמיכה ב- media audio הנצמדת למגן-שמש.
הבעיה בה אני נתקל במוצרים אלקטרוניים היא שלעתים מצהיר המוכר על תכונה לא-קיימת כדי להגביר אטרקטיביות שלו.
אני זקוק לתמיכה ב- Ver. 5.0 A2DP LE כדי להאזין להוראות ניווט קוליות של Waze בעוד הטלפון מצוי בכיסי.

אדווח על התפתחויות ככל שתהיינה...

נערך לאחרונה ב:

SHERME

Well-known member
סבלנות לאן אתה ממהר
אתה יכול לצמד לRN7 שני התקנים BT ב-י-ח-ד?
אני לא הצלחתי עד היום לצמד שני התקני BT י-ח-ד לטלפונים עם BT 5.0/5.1/5.2 A2DP APTX LE
מה יעזור דיבורית BT חדישה יותר
מה יעזור אוזניות BT חדשות
מה יעזור טלפון חדש עם תמיכה בBT 5.2 A2DP APTX LE
רק אוזניות חוטיות יעזרו

Permafrost

Well-known member
G Gabi, כתבת:
´נוסף על כך, בהודעה הפותחת את הדיון ציינת כי יש ביכולתך לבצע שיחות באמצעות ה-WA. יש בהודעה הנחה מובלעת ששיחות WA הן בפרוטוקול "calls" (ולא ב"media"). על מה מבוססת ההנחה הסמויה הזו?`

ראשית, לעולם אינני יוזם שיחות בעת נהיגה. אני אך מקבל שיחות, "בלי ידים", בלי "לסנן", בלי לדעת מי מתקשר (לדבורית אין מסך). זאת מכיוון שעלי להיות זמין תמיד ללקוחותי.
אולם קיים הבדל בין שיחות נכנסות "רגילות" לבין שיחות WA נכנסות. לא בדקתי עדיין שיחות VoIP נכנסות, מכיוון שאף לקוח לא מחייג אלי ב- VoIP "קלאסי".

בשיחה נכנסת "רגילה" - הדבורית עונה תוך 3 שניות ומשמיעה את שני הצדדים.
אם השיחה היא שיחת WA נכנסת - הדיבורית אינה עונה, ואחרי 3 שניות אני מבין כי מדובר ב- שיחת WA וחיב ללחוץ "קבלת שיחה" במסך WA בסלולאר שלי ומרגע זה הדבורית משמיעה ברמקול את שני הצדדים. אינני אוהב את ההתעסקות הזו בעת נהיגה, אך בדרך כלל מדובר בקרובי משפחה או חברים, לא בלקוחות, והם תופשים כי אם אינני עונה אזי אני כנראה נוהג.

בעתיד, כאשר יתם השרות ב- 3G, הרי תתבצענה שיחות ב- VoLTE, על גבי אינטרנט סלולארי ואינני יודע אם הדבורית הפשוטה הנכחית תתפקד כבעבר, אולם אני מחפש בינתים דבורית עם תמיכה ב- media audio הנצמדת למגן-שמש.
הבעיה בה אני נתקל במוצרים אלקטרוניים היא שלעתים מצהיר המוכר על תכונה לא-קיימת כדי להגביר אטרקטיביות שלו.
אני זקוק לתמיכה ב- Ver. 5.0 A2DP LE כדי להאזין להוראות ניווט קוליות של Waze בעוד הטלפון מצוי בכיסי.

אדווח על התפתחויות ככל שתהיינה...
...אשר לשיחה נכנסת ממקור VoIP - ובכן, במחשבה שניה - לא צריך להיות הבדל גם בלי לבדוק.
השיחה מתחילה ממכשיר אינטרנטי המוציא שיחה אינטרנטית ליעד PSTN באמצעות ספק VoIP, ומרגע מסוים השיחה מנותבת לרשת הסלולארית בה אני מצוי ומתקבלת על ידי הדיבורית כאילו מקורה היה אף הוא ברשת PSTN. אין הבדל.

לוייםLEVIM

Well-known member
...אשר לשיחה נכנסת ממקור VoIP - ובכן, במחשבה שניה - לא צריך להיות הבדל גם בלי לבדוק.
השיחה מתחילה ממכשיר אינטרנטי המוציא שיחה אינטרנטית ליעד PSTN באמצעות ספק VoIP, ומרגע מסוים השיחה מנותבת לרשת הסלולארית בה אני מצוי ומתקבלת על ידי הדיבורית כאילו מקורה היה אף הוא ברשת PSTN. אין הבדל.
יש הבדל
ב3G יש גם שיחות וגם אפשרות גלישה בדור 3.5 EDGE
ב4G אין כרגע שירות voLTE פעיל דהיינו אין שיחות והRN7 כשלעצמו לא תומך בכלל בזה אז אפשרי בו רק גלישה בLTEA דור 4.5

Permafrost

Well-known member
יש הבדל
ב3G יש גם שיחות וגם אפשרות גלישה בדור 3.5 EDGE
ב4G אין כרגע שירות voLTE פעיל דהיינו אין שיחות והRN7 כשלעצמו לא תומך בכלל בזה אז אפשרי בו רק גלישה בLTEA דור 4.5
טוב לדעת, אך ברור כי אין ביכלתי לבדוק סוגיה כלשהי במצב אשר עדיין לא-קיים (כוונתי ל- VoLTE)...

לוייםLEVIM

Well-known member
טוב לדעת, אך ברור כי אין ביכלתי לבדוק סוגיה כלשהי במצב אשר עדיין לא-קיים (כוונתי ל- VoLTE)...
בדוק לבדך
חייג כוכבית סולמית כוכבית סולמית 4636 סולמית כוכבית סולמית כוכבית
המתן שניה
הקש על מידע מטלפון 1
הקש על מידע מטלפון 2
מידע על WIFI

Permafrost

Well-known member
בדוק לבדך
חייג כוכבית סולמית כוכבית סולמית 4636 סולמית כוכבית סולמית כוכבית
המתן שניה
הקש על מידע מטלפון 1
הקש על מידע מטלפון 2
מידע על WIFI
הקוד שהצעת באמת נותן המון, ממש המון, יותר מדי, אולם דפדפתי בתפריטים הרגילים של הטלפון:
Settings => SIM cards & mobile networks => SIM card settings​
ושם רואים את המסך למטה.
כלומר, הטלפון כבר תומך ב- VoLTE וב- Wi-Fi calling.
לא החלפתי בכלל SIM זה שלוש שנים ואולם טענת כי נחוץ SIM חדש.
המכשיר - Xiaomi redmi Note 7 ונרכש באפריל 2019...אצל היבואן...יכלתי לקנות ממקור אחר ב- 150 ש"ח פחות, אך השתפנתי...

קבצים מצורפים

• VoLTE n VoWIFI entries on SIM settings panel.jpg
    VoLTE n VoWIFI entries on SIM settings panel.jpg
    KB 252.6 · צפיות: 5
נערך לאחרונה ב:

לוייםLEVIM

Well-known member
הקוד שהצעת באמת נותן המון, ממש המון, יותר מדי, אולם דפדפתי בתפריטים הרגילים של הטלפון:
Settings => SIM cards & mobile networks => SIM card settings​
ושם רואים את המסך למטה.
כלומר, הטלפון כבר תומך ב- VoLTE וב- Wi-Fi calling.
לא החלפתי בכלל SIM זה שלוש שנים ואולם טענת כי נחוץ SIM חדש.
המכשיר - Xiaomi redmi Note 7 ונרכש באפריל 2019...אצל היבואן...יכלתי לקנות ממקור אחר ב- 150 ש"ח פחות, אך השתפנתי...

כבר שכחת את זה?
זה טוב שהמכשיר שלך תומך
חשוב גם שהמפעילה שלך תתמוך

דרך הקוד 4636 (לא דרך הגדרות הטלפון)
מה היה רשום שם?
תומך או לא?
voLTE
voWIFI

Permafrost

Well-known member
כבר שכחת את זה?
זה טוב שהמכשיר שלך תומך
חשוב גם שהמפעילה שלך תתמוך

דרך הקוד 4636 (לא דרך הגדרות הטלפון)
מה היה רשום שם?
תומך או לא?
voLTE
voWIFI
התצוגה משתרעת לארך מספר מסכים, מתוכם צלמתי אחד.
אני שער כי הקלדת הקוד הנ"ל "מתחקרת" גם את הרשת, לא רק את הטלפון...

קבצים מצורפים

• Screenshot_2022-06-14-15-06-01-357_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2022-06-14-15-06-01-357_com.android.settings.jpg
    KB 379.2 · צפיות: 3

לוייםLEVIM

Well-known member
התצוגה משתרעת לארך מספר מסכים, מתוכם צלמתי אחד.
אני שער כי הקלדת הקוד הנ"ל "מתחקרת" גם את הרשת, לא רק את הטלפון...
אחלה דבר :-)::-):
אשכרה הטלפון שלך RN7 תומך בVOLTE וVOWIFI
גם בRN8 ישנה תמיכה בVOLTE וישנה תמיכה בVOWIFI
RN7/8 כמו יין ישן שמשתבח :):)
אגב יש שני קודי טכנאים לטלפונים של שיאומי שמפעילים או מנטרלים את הVOLTE וVOWIFI

למעלה