"הוראות שימוש" אחדות לדף ההודעה החדש.

מיכי 10

Member
"הוראות שימוש" אחדות לדף ההודעה החדש.

כיוון ששלחתי למישהו בפורום אחר, חשבתי שלא יזיק להעביר גם לכאן את אותן הוראות.
אם למישהו מכם יש בעיות טכניות עקב שינוי המִּמשק בתפוז, אתם מוזמנים לשאול כאן. לא מבטיחה שאוכל לעזור בכל דבר, אבל בחלק גדול מהבעיות - כן. ואם לא אוכל, אדע לאן להפנות את מי שיצטרך עזרה.

1. בדף ההודעה החדש, כבר אפשר להצמיד טקסטים לצד השמאלי של הדף בקלי קלות, בלחיצה על הסמן בסרגל שבראש תוכן ההודעה.

2. אם משהו בהודעה שלך לא מוצא חן בעיניך אחרי שכבר שלחת אותה, אתה יכול בקלות לתקן את זה, אבל רק תוך 15 דקות מאז שההודעה נשלחה.

לשם כך עליך לפתוח את ההודעה שלך, לגלול למטה, ובצד השמאלי של הסרגל הכחול - ללחוץ על המילה עריכה.
תוכל לתקן, לשנות, לעשות על מה שתרצה (חוץ מאשר לבטל לגמרי את ההודעה), ולשלוח שנית. אפשר גם לעשות את זה כמה פעמים בתוך אותה רבע שעה.

(ובהודעה עצמה, למטה, יהיה מצויין שההודעה נערכה מחדש).

אני מקליד הודעה,

לא משנה אם חדשה או תגובה, מקליד, מקליד, ולפתע פתאום מתבצע מאליו אתחול של ההודעה המוקלדת, כל מה שהקלדתי - נעלם, אפילו כותרת ההודעה. זה מה זה מעצבן!
אם אני יודע מראש שההודעה תהיה ארוכה, אני יכול להקליד אותה בצד, ואח"כ להדביק. אבל לפעמים שוכחים, לפעמים נסחפים, ו...נופלים בפח!

אולי זה קורה רק לי?
לפעמים אני מקבל פתאום הודעה באנגלית: האם לעזוב עמוד זה, או להישאר? אני מניח, שזה קשור לבאג שתיארתי. אולי צצה שאלה זו, אני לא מבחין, והיא כעבור זמן-מה מחליטה בעצמה.
אולי זה לא קשור לממשק תפוז, אלא למערכת ההפעלה?

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת, לא קרה לי...

אני יכולה להמליץ לך לכתוב בתגובה מהירה, זה סתם חלון טקסט (טופס) ורק אם אתה זקוק לאפשרויות של תגובה מלאה לעבור אליה בהמשך. החלון החדש של כתיבת הודעה הוא HTML ולכן גם הדפדפן שואל אותך אם אתה רוצה לעזוב או לא, זה מוגדר אחרת (אני לא מבינה הרבה בדפי אינטרנט אז אני לא יודעת לפרט יותר).
&nbsp
אם אתה כותב הודעה חדשה ארוכה, מוטב אכן לכתוב אותה בנפרד ואז להעתיק.

trilliane

Well-known member
מנהל
קראתי עכשיו הודעה של גולש אחר שזה קרה לו, דיווחתי להנהלה

מיכי 10

Member
כן, גם את ההודעה הזאת באנגלית אני מקבלת,

וזה באמת דבר חדש, שלא פגשתי בעבר. אז כנראה גם זה שייך ל"תפוז". ואני תמיד "חושדת" קודם כל בעצמי ובמחשב שלי.

וכשמתברר ש"שנינו" לא אשמים, רוֹוֵחַ לי.

אבל את הצורך לכתוב מחדש את כל החומר המושקע שכתבתי, אני ממש לא סובלת.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו הודעה של הדפדפן, לא של תפוז

היא מופיע במצבים מסוימים שהדפדפן מזהה כאמצע של תהליך (או משהו כזה). נתקלתי בהודעות כאלה גם באתרים שנכנסים אליהם עם ססמה ומבצעים איזשהו תהליך רכישה ואז אם מנסים לפרוש באמצע הוא מוודא אם באמת רוצים לעשות זאת.

מיכי 10

Member
אבל בדפדפן הזה אני כבר חודשים רבים, ואילו

את ההודעה הזאת ראיתי רק בימים האחרונים.

trilliane

Well-known member
מנהל
כי ההודעה הזו מופיעה רק במצבים מסוימים, כאמור

ואת רואה אותה עכשיו בעקבות השינוי שתפוז ביצעו בעמוד כתיבת ההודעה, שמגדיר אותו כך שהדפדפן מתריע כשאת רוצה לעזוב או לרענן את העמוד. אבל זו לא הודעה מטעם תפוז ויש עוד מצבים באתרים אחרים שבהם אפשר להיתקל בכך (לי זה קרה לא פעם ולא פעמיים, כאמור).

מיכי 10

Member
כפי שכתבתי לך כרגע בפורום מנהלים:

כשקרה לי לפעמים, הייתי בטוחה שזאת טעות שלי; שלחצתי בטעות על משהו...
זה באמת נורא מתסכל ומעצבן.

למעלה