הוראת נהיגה למתחילים

debby12

New member
מנהל
הוראת נהיגה למתחילים

לא מאמינה כמה מהר זה הגיע (נראה שרק אתמול יצאתי עם סל קל ששוקל כמעט כלום מהפגיה), אבל בכורתי עברה את מבחן ה"תיאוריה" וקיבלה רשיון לימוד נהיגה (יעני "לרנרז פרמיט") השבוע.

אשר על כן מחר אנחנו אמורים להתחיל לאמן אותה בנהיגה.

בתכנית ליסוע לאיזה מגרש חניה גדול וריק של איזה מקום עבודה בפרברים בתור התחלה....

אבל חוץ מזה - אשמח לשמוע תובנות, עצות, אזהרות וכו' ומנסיונם של אחרים, יען כי מעולם לא הוסמכתי כמורה לנהיגה

כמו כן שמעתי שיש אפליקציה טובה שמשמשת כ"לוג בוק" לתיעוד שעות הנסיון/הוראה, אבל לא יודעת מהי. הילדה טוענת שהיא היחידה בבי"ס שבכלל מתחילה אז אין לה את מי לשאול (מה שלא נראה לי הגיוני. יום ההולדת שלה באפריל, כך שהיא לומדת עם ילדים הגדולים ממנה ב7 חודשים - תאריך החתך אצלנו לשנת לימודים הוא יום הולדת ב-1 בספטמבר)

שתפו, פרטו, נמקו (אזהרות ודיסהמלצות בעיקר חשוב....)

נ.ב. הודענו לחברת ביטוח הרכב.

xbuffalomen

New member
מכיוון שאני לא מורה לנהיגה אני מעדיף לשלם למישהוא שהוא כן ..

placid1

New member
מורה לנהיגה. אין סיכוי שאני אכנס לאוטו עם מישהו שלא למד

לנהוג והוציא רשיון.

Boston Guy

New member
יא חצ'ו אינסטרוקטורה פו-ווזשדנייה

למעט העניין של "שליטה בסיסית ברכב" (להלן - לקחת את הילד למגרש חנייה גדול), אנחנו העדפנו (ומעדיפים) להשתמש בשרותי בית הספר לנהיגה שיש לנו בעיירה.
אולי זה בגלל שאנחנו גרים באזור מאוד אורבני וצפוף, עמוס בתנועה ושידוע בנהגיו העצבניים והלא ממש שפויים... שמתנהגים על הכביש כמעט כמו הנהגים בישראל. איכשהוא העניין של "ההורה שמלמד את הילדים לנהוג בעצמו ברכב הפרטי שלו" נראה לי יותר מתאים לאזורים כפריים או פרברים שקטים - ופחות לרחובות צרים שבהם אנשים טסים כמו עטלף שנמלט מהגהינום למרות שהוואן של אמאזון נעצר באמצע הכביש וחונה ב TRIPLE PARKING כי היו שם כבר שתי מכונית שחונות ב DOUBLE PARKING...

שלא לדבר על זה שלחיצה לא עדינה מספיק על דוושת הגז של האוטו שלי מעירה מתרדמתם את השדים שנמים במנוע שעלול להקפיץ את האוטו מאפס ל 100 קמ"ש ב 5 שניות... עד שאני אגיב אנחנו כבר נהיה מרוחים על הקיר של הבניין שבצד השני של הכביש.

אחרי שהצאצא עושה 20-30 שיעורי נהיגה וכבר שולט פלוס מינוס בטויטה קורולה של בית הספר לנהיגה אפשר לתת לו (בעדינות) לנסות לנהוג ברכב שלי.

הכותרת של ההודעה היא בגלל שיוצאי אימא רוסייה וגרורותיה שולטים באזור שלנו בתחום "בתי הספר לנהיגה" - גם בית הספר שבעיירה שלנו וגם אלו שיושבים בעיירות מסביב הם בבעלות "רוסית" ורוב הצוות של מורי הנהיגה שייך למגזר. לי זה נותן קצת הרגשה של "ישראל", או לפחות של ישראל בתקופה שבה אני למדתי נהיגה, אי שם לפני 40 שנה.

liat1271

New member
בעלי מלמד את הילדים

הוא לוקח אותם למגרש חניה ריק, אח"כ לרחובות שקטים, הוא משתדל שלא יהיו רווחים גדולים בין השעורים, כי הם שוכחים ואז הוא צריך להתחיל כמעט מחדש. אני נוהגת איתם רק אחרי שבטוח לנהוג איתם

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על כל התשובות

השיעור הראשון עבר בהצלחה אתמול. גם אני (להלן: המורה) וגם נהגת הבית המתחילה נהנינו.

60 דקות במגרש חניה ענק, כולל "אתגרים" למתחילות של לעלות לקומה השניה והשלישית של החניון הנטוש. לדעתי המהירות הממוצעת שלנו היתה 6 מייל לשעה....

ללא ספק נשלב גם הוראה מקצועית בהמשך. אבל בתור התחלה זה נחמד מאוד בעיני שמותר פה להורים ללמד את הילדים לנהוג - כמו שמלמדים אותם לרכב על אופניים. כנראה שהלובי של המורים לנהיגה בארה"ב איננו חזק.

JimmyGee

New member
אני ואשתי לימדנו את שני הילדים לבד

בלי שום מורה מקצועי והיה בסדר גמור.
אבל אכן אני גר באזור לא צפוף מדי ועם נהגים אדיבים.
לא יודע מה הייתי עושה אם היתי גר ב New York למשל.

liat1271

New member
לא הייתי נוהגת בפעם הראשונה

בתוך חניון על קומות, גם אם זה נטוש. בהצלחה בכל מקרה

למעלה