הורדנו את הגבס לאחר שלושה חודשים

הורדנו את הגבס לאחר שלושה חודשים

ממש כרגע. מה שאבחנו ישר שהרגל שהיתה בגבס יותר קצרה מהרגל השניה זה מצב נורמלי? אנחנו רוצים להתיעץ אם משהו תודה גלבוע ואסתי אמבטיה ראישונה בלי גבס בר ממש משתולל בכיף

טאניוש

New member
רגל או כף רגל?

ולמה שוב גבס? כף רגל אמורה להיות יותר קטנה ושוק יותר צר. לגבי אורך הרגל עצמה לא אמור להיות הבדל עד כמה שידוע לי.

טאניוש צודקת

יש הבדל באורך כף הרגל ותמיד יהיה הפרש של מספר או שניים במספר הנעל. יהיה הבדל בעובי השוק בין שתי הרגליים. לא צריך להיות הבדל באורך הרגל. כשיש הבדל בין אורך הרגליים יש צליעה. ילדי ק"פ לא צולעים בכל אופן לא בגלל אורך הרגלים השונה, אולי בגלל שחטפו בעיטה ברגל במשחק כדורגל

הרגל כולה או כף הרגל?

אם זו כל הרגל אין לי ידע בכלל. אם כף הרגל זה תמיד(!) כך. במיוחד שיש ק"פ ברגל אחת. לא תמיד צריך נעל במידה שונה אבל לפעמים (מה שנקרה שאלו יהיו צרותינו). מזל טוב על הורדת הגבס. זה כיף גדול גדול. עברתם שלב חשוב וארוך ועכשיו אחרי כמה ימים שתתרגלו לנעליים תראו איזה כיף זה בלי הגבס. תרשו לי להמליץ לכם לקרא את "שלב הנעליים" באתר של אושרי (הכתובת מופיעה בחתימה שלי), יש שם המון עיצות שאספנו מהורים... בהצלחה (-:

הרגל כולה

הרופא אמר שצריך להחזיר את הגבס אחרי השבוע הזה אנחנו ביום ראשון נוסעים לירושלים להדסה עין כרם לדר' רובנשטיין לקבל חוות דעת נוספת

אני חושבת שרובינשטיין כבר לא בהדסה

לפי מה שהבנתי הוא קיבל מרפאה בביקור חולים (לא סגורה על זה). תצפו לראות אחד או יותר מ- פורת, סימנובסקי ועוד רופא חדש במרפאה שאני לא זוכרת את שמו. תנסו ליצור קשר עם פורת, יש לו הכי הרבה ניסיון. בהצלחה, תעדכנו בבקשה.

היום הינו בהדסה רובנשטיין לא היה

ראה אותנו פרופסור פורת מיד כשראה את הרגל אמר לנו שצריך לנתח ומיד בר כבר בין שלושה חודשים וזה מתחיל להיות מאוד מאוחר לניתוחן של הגיד ולכן כבר ביום רבעי הזה ניקבע לו תור לניתוח פרופסור פורת קרא גם ל- סימנובסקי וגם הוא אמר את אותו הדבר אז קבעו לנו תור ביום רבעי הזה לניתוח בשעה 7:30 בבוקר

טאניוש

New member
עברנו ניתוחון בהדסה לפני שבועיים

אם אתם רוצים פרטים או יש לכם שאלות או סתם בא לכם לדבר אשמח לעזור. איפה אתם מטופלים? למה לא ניתחו את הרגל עד עכשיו?

אנחנו מטופלים בבאר שבע במכבי

אצל פרופסור הווארד. הוא אמר "שיכול להיות שלא צריך ניתוח ועדיף גם לא לעשות". אבל אחרי שהורדנו את הגבס לשבוע הרגשנו שהרגל קצת חוזרת כלפי פנים. לכן קבענו בהדסה תור ושם מיד היתקבלה החלטה לניתוח. יש מה לעשות אחרי הנתוח כדי לעזור לקטנטן.

טאניוש

New member
שבוע נשארתם בלי גבס ובלי נעליים?

לא ידעתי שאפשר. אחרי הניתוח לא הצטרכנו לעשות פשוט כלום. חיכיתי לבכי שעה...שעתיים...יום...יומיים...לא בא! התגובה היא שונה אצל כל ילד. אמרו לכם להיות בצום? קחו בחשבון שתצטרכו "קצת" לחכות. לאון נכנס לחדר ניתוח ב-10 במקום 8, אילו הייתי מחזיקה אותו בצום מ-4 בלילה הוא לא היה מחזיק מעמד כל כך הרבה זמן. תבדקו שהתחייבות היא לאישפוז יום ולא סתם אישפוז (זה מה שנתנו לנו בקופה וזה לא נכון, אמנם קיבלנו דרך פקס על המקום אבל הייתי מעדיפה לחסוך את הטירטור). הקטן יונק? אם לא אל תשקחו בקבוק (עדיף בקבוק ותמ"ל ולהכין במקום, הייתי בלחץ שיתקלקל). תבדקו את כל הדברים שצריך לבדוק בגיבוס, אצלינו לא היה מקום לאצבעות ולא בדקנו אחרי הניתוח מרוב לחץ. זה גבס ל-3 שבועות, חשוב שיהיה טוב ונוח. סך הכל לנו היה יותר קשה לפני הניתוח, כל הציפיה בבית חולים וכו'. שיהיה בהצלחה!

לא נתקלנו אבל לדעתי יש הגיון בכך...

לא פעם אנחנו שומעים על בנות שבכדי לשמור על נשיותם, שמים את רגליהם בגבס או בתחבושות בכדי שלא יגדלו יתר על המידה, אני מאמינה שבסוף הכל יהיה בסדר. ותהנו כל עוד אפשר!!!!! לילה טוב אורית

למעלה