הורדת אחוזי נכות לילד

ויווש

New member
הורדת אחוזי נכות לילד

בני בן 10,מוגדר פיגור קל, היה מקבל כמה שנים 100%, שכל שנה יש ועדה בביטוח לאומי. השנה הוחלט להוריד לו ל50% למרות שאין שום שינוי במצבו. הוא עדיין תוי בנו לחלוטין, הוא לא עושה שום דבר לבד. ואת כל הפעולות הפשוטות אני עושה בשבילו חוץ מלהכנס לשירותים, שזה הוא נכנס אבל אלוהים יודע איך הוא יוצא משם. השאלה שלי איך ביטוח לאומי מחליט שלמרות המצב שהוא אותו דבר להוריד לו ל50%? כמובן שנערער, כי לפי כל ההגדרות שפרסמת כאן קודם לילד נכה הוא עומד כמעט בכולם. תודה

אי אפשר לענות על השאלה...

אי אפשר לענות על השאלה איך ביטוח לאומי מחליט להוריד את אחוזי הנכות, בלי לראות את הפרוטוקול של הועדה שהחליטה על זה. בכל מקרה שווה לך לערער בפני ועדה לעררים (צריך לשים לב לא לפספס את הזמן). אפשר לטעון שם שלא רק שהמצב לא השתפר (אם כמו שכתבת הוא לא השתפר) אלא שגם הילד כבר גדול יותר, כך שמצבו יותר חריג מאשר ילדים בריאים בני גילו.

חשוב מאד להופיע לערר מוכנים

לאסוף מסמכים רפואיים/מקצועיים מגורמים המטפלים בילד והמכירים את יכולותיו ומגבלותיו. לא די שתסבירו בעל פה על קשייכם.

ויווש

New member
עוד שאלה בבקשה

מסרתי מכתב מפסיכיאטרית על הטיפול התרופתי שהוא מקבל. ודו"ח מבית הספר על התפקוד שלו. מהיכן אני צריכה להביא עוד מסמכים, אתה יכול להגיד לי? תודה

דו"ח רפואי, אם יש

האם הדו"ח מבית הספר מפרט את תפקודו בתחומים השונים? כדאי שיהיה מפורט ככל שניתן, גם בנושא הצורך בהשגחה על הילד.

ויווש

New member
תודה על התשובות. דו"ח רפואי

דו"ח רפואי מאיפה להביא, מהפסיכיאטרית או מרופא המשפחה? מבית הספר היה דוח מפורט מאוד. תודה על התשובות וסליחה

למעלה