הורדת גלוטן

הורדת גלוטן

עד לפני שבועיים השתמשתי לילדי בקמח כוסמין. היציאות בעקבות השימוש נראו מצויינות ( לא שלשול ובלי שאריות מזון). לאחרונה החלטתי להוריד את הגלוטן ואני משתמשת בעיקר בקמח אורז, תירס וחומוס- אבל נראה לי שהוא חזר לשלשל והיציאות נראות פחות טוב. אני רוצה להוריד את התירס אולי הוא מקור הבעייה, אבל אני שואלת שוב בתום- אולי קמח כוסמין שמכיל מעט גלוטן יותר טוב לפחות לגבי? מה גם שהרבה יותר קל להסתדר איתו מאשר עם כל הקמחים המשונים של הצלייאקים ( שעם כל משפרי האפייה הלחמים מהם יוצאים לא משהו) אתם, האמונים על דיאטה נטולה גלוטן וקזאין מה אתם אומרים?
 

razgalili

New member
ליעל

אני מתנגד גם לתירס בדיאטה. לדעתי הדיאטה צריכה להיות בלי גלוטן, קיסיין, סויה, בוטנים ותירס. הדיאטה צריכה להיות ללא צבעי מאכל, חומר משמר, חומרים מייצבים, חומרים מקציפים וכל חומר אחר שאת לא מבינה מהו, במילים פשוטות - לא חושב שלקנות אוכל מוכן זה עובד. הקמחים הכי טובים לילד הם בדרך כלל קמח אגוזים. ניתן לקנות או להכין בבית מאגוזים. אם עברת ללחם אחר והילד משלשל מהלחם, סביר מאד שמשהו בלחם החדש לא טוב לו. יכול להיות שהוא אלרגי לתירס (ביחוד אם אכל הרבה תירס בעבר) או לרכיב אחר. לא חושב שלחזור לקמח שמכיל גלוטן זה רעיון טוב (למרות שלמיטב זכרוני כוסמת לא מכילה גלוטן בכלל)
 
רז, כוסמין זה לא כוסמת.

כוסמין זה spelt, מכיל גלוטן (תאר לך שאתמול התארחתי בביתם של שני רופאים, האחד מהם גסטרו, והם הציעו לי לחם מכוסמין כששמעו שאני GF). הכוסמת נקראת buckwheat והיא אכן נטולת גלוטן, למעט הבעיה של האם לסמוך על היצרן שארז אותה או טחן אותה (במקרה של קמח) בסביבה נקיה. אני פרנואידית... ובהזדמנות זו: האם אתם משתמשים בדוחן (millet)? האם הערך התזונתי שלו מתקרב לזה של הקינואה? המחיר מאוד אטרקטיבי, והצלחתי לעשות דברים ממש טעימים, אבל לא יודעת אם ערכו התזונתי שווה את "כיכובו" במטבחי. אולי כדאי לעשות מאגר-מתכונים של הפורום? זה יכול לתת השראה ולחסוך זמן, מה גם שהתזונה היא ממש מיוחדת ולא קל לעשות העברה מקהילת הצליאקים (במיוחד בהתחלה). ובהזדמנות זו: שנה טובה ליותם, תמי ורז. בזכותכם יש לכמה ילדים בישראל שנה הרבה יותר טובה (מעט מהם אני מכירה אישית) ומקווה שגם אתם תיראו את יותם מאושר (זה הכי חשוב) וגם מתקדם ומתפתח להנאת כולכם. הרבה כוח מצ'אפל-היל! ענת.
 
אנחנו לא משתמשים בדוחן

ונמנעים באופן כללי מכל הדגנים למיניהם, פרט לאורז ולעתים רחוקות. הם פשוט לא עושים ליותם טוב, ודוחן במיוחד. מאגר מתכונים זה רעיון טוב! שנה טובה גם לכם ולכולם, או לפחות שנה יותר טובה. תמי
 

1פביולה

New member
רעיון גדול

הי ענת הרעיון למאגר מתכונים הוא גדול מכוון שכמעט כולנו חדשים בנושא הדיאטה המסובכת מה ( בשילי לפחות כי אני לא בשלנית ) ולא תמיד משתמשים במוצרים המיוחדים , כמו למשל מה עושים עם קינואה ? מה זה דוחן ? וכוסמת ? אני מקווה שהרעיון יתפוס לי אין ספק שזה יעזור . גמר חתימה טובה . פאבי
 

חלילית2

New member
למישהו יש מושג איך קוראים למוצרים

האלה באנגלית? אני גרה בחו"ל והייתי שמחה לדעת איך נקראים קינואה ודוחן באנגלית, ובאותה הזדמנות האם מישהו יודע איך נקרא קמח מרמולייט באנגלית?
 
מרמולייט הוא לא שם של קמח, אלא

שם החברה שמייצרת אותו. החברה הזאת משווקת בישראל מוצרים לסכרתיים בעיקר והשם שלה הפך להיות שם-נרדף לקמח ללא גלוטן שלה (שמבוסס על קמח תפוחי-אדמה). באיזה חו"ל את? אם את בארה"ב, בעיקר אם את בחוף המזרחי, אולי אוכל לעזור, כי כאן המוצרים שונים מהארץ (יקרים יותר, אין קמח מסובסד, אבל יש הרבה יותר אפשרויות). באופן כללי, אם את רוצה לדעת פירוש של שם הקשור ל-GF או מה עושים איתו, או שאת מתלבטת אם דבר-מזון מסוים הוא "כשר", כלומר נטול גלוטן - היכנסי לפורום צליאק בנענע ורישמי את מבוקשך בתיבת החיפוש. בדרך כלל כבר היו שם דיונים על הנושא, מהם תוכלי לקבל מידע ראשוני. דוגמא: אם תקישי דוחן, תיראי ששאלו מה זה spelt, מה עושים איתו, האם מותר לאכול אותו, וכ"ו. בהצלחה! ענת.
 

חלילית2

New member
תודה רבה ענת. אני נמצאת באוסטרליה

ועוד 10 שבועות חוזרת לארץ, ויש לי חנות טבע מאוד קרוב לבית ( פה באוסטרליה) שמחזיקה המון מוצרים טבעוניים וכאלה שמתאימים לאנשים עם צרכים מיוחדים, אז אין לי ספק שאמצא שם את מבוקשי. תודה על ההסבר לגבי קמח מרמולייט. לא ידעתי שזה שם החברה שמייצרת אותו..
ותודה על ההמלצה על פורום צליאק בנענע. אכן אשתמש בה.
 

חלילית2

New member
תודה רבה ענת. אני נמצאת באוסטרליה

ועוד 10 שבועות חוזרת לארץ, ויש לי חנות טבע מאוד קרוב לבית ( פה באוסטרליה) שמחזיקה המון מוצרים טבעוניים וכאלה שמתאימים לאנשים עם צרכים מיוחדים, אז אין לי ספק שאמצא שם את מבוקשי. תודה על ההסבר לגבי קמח מרמולייט. לא ידעתי שזה שם החברה שמייצרת אותו..
ותודה על ההמלצה על פורום צליאק בנענע. אכן אשתמש בה.
 

חלילית2

New member
תודה על התשובה רז. משום מה

היום בדיוק שמעתי את המרפאה בעיסוק של בני מדברת על SPELT (ולא ידעתי למה הכוונה..) והיא אמרה שהוא אינו לחלוטין נטול גלוטן. האם אתם בטוחים שדוחן הוא נטול גלוטן?
 

חלילית2

New member
עכשיו ראיתי שענת כתבה למעלה

ש SPELT שהוא כוסמין ולא דוחן, כן מכיל גלוטן. אז המרפאה בעיסוק צדקה...
 
ענת,

מישהי אמרה לי פעם שבאורז בעל גרגרים קצרים (short grain rice) יש גלוטן, אבל לי זה נשמע מוזר. האם זה נכון? תמי
 
הי!

כרגע חזרנו משלושה ימים של קמפינג בהרים Blue Ridge וראינו את צבעי-הסתיו המדהימים. אמרנו שאנחנו 3 שעות רחוקים מיכם, והנה חזרנו וקראתי את הודעתך.... ככל הידוע לי אין כלל גלוטן בכל סוגי האורז. זה נכון שהאורז העגול מכיל יותר עמילן, לכן הוא דביק יותר ומתאים לסושי. מה שכן, שמעתי משהו לגבי אורז-פרא (השחור), שהוא בעצם לא אורז אלא סוג של דגן שדומה לו בצורתו ולכן זכה לכינוי הזה. בגלל מחירו מרקיע השחקים, מעולם לא טרחתי לבדוק זאת כי הוא ממילא לא בתקציב שלי. ובהזדמנות זו: אני מזכירה לגבי מאגר-מתכונים. אם יש אפשרות ליצור קישור או הפנייה בסרגל, כך שנוכל להכניס מתכונים ישירות ללא צורך בעבודה נוספת מצדכם. כדאי גם שהמומחים לתזונה (תלמה, אתם, עמית, Freed1 וכל האחרים) יוסיפו הערות ליד כל מתכון לגבי המרכיבים שלו, אופן ההכנה (למשל כמו מה שתלמה כתבה על שימוש בטפלון) או תגובה ספציפית של ילד (כמו שאתם כתבתם על יותם והדוחן). כך יוכל כל הורה להחליט אם המתכון מתאים לו, כי כל משפחה מחליטה על וורסיה קצת שונה של התזונה המומלצת לפי מה שמתאים עבורה. אני מציעה לסדר את המתכונים לפי שמות המרכיבים (לפי א"ב) ולא לפי מנות בארוחה. נראה לי שיותר חשוב לדעת מה עושים עם קינואה, מאשר להרכיב ארוחה של מנה ראשונה, שניה וכ"ו. יש לי עוד רעיונות, אבל לפני שאני רצה קדימה.... נשתמע, ענת.
 
אני מנסה

להקפיץ, כדי שתמי תראה את התגובה. ובהזדמנות זו, הערה: אין שום בעיה להסתדר שלושה ימים בקמפינג עם GFCF . היו לי חששות, אפילו חשבתי לקחת לחם "כשר" אבל הסתדרתי מצויין. מקווה שזה הקפיץ...
 
למעלה