הורדת מזון לחתולה

yaakii

New member
הורדת מזון לחתולה

אני נותן לחתולה פעמיים ביום מזון:
-בבוקר כשאני קם טיפה פחות מרבע כוס
-לפני שאני הולך לישון כמות דומה (טיפה פחות).

מאחר והחתולה עדיין במשקל עודף ועם שומנים ניגרים מבטנה, אני רוצה להוריד קצת במזון. השאלה היא, האם כדאי להשאיר את שני המועדים הנ"ל? והאם להוריד בשניהם טיפה או באחד מהם?
תודה

יש כמות מומלצת ליום

בין אם לפי הוטרינר ובין אם לפי מה שכתוב על שקית המזון ביחס למשקל וגיל החתול
אני שמה בבוקר ומשאירה לכל היום. ואם נגמר אז נגמר.
אם נשאר בבוקר למחרת אני מחזירה לשקית זה מה שנשאר ושמה אוכל חדש, כדי שהריח ישאר רענן.

yaakii

New member
הוטרינר לפני כ-3 חודשים אמר לי להוריד בהדרגה

לא נתן הוראות בנוגע לכמויות.
&nbsp
לגבי מה שרשום בשקית:
&nbsp
משקל 4.5-6 ק"ג יש לתת מדי יום בין 1/3 ל-1/2 כוס מזון (40-65 גרם)
&nbsp
החתולה שלי שוקלת 5.9 (נשקלה כעת מיד אחרי שסיימה ארוחת לילה), וזה אומר שעלי לתת לה כמעט 1/2 כוס, שזה מה שאני עושה כבר כמה חודשים, ולכן היא נשארת במשקל הזה שהוא כנראה לא בריא לה, כי כשהייתה אצל הווטרינר בביקור הנ"ל היא שקלה משהו כזה, אולי אפילו חצי קילו פחות.. והוא גם אמר שיש לה יותר מדיי שומן בטני.

dimitrygo

Active member
מנהל
ההגדרה של כוס הינה בעייתית ולא מדוייקת. מה שכתוב על השק

מתייחס ל"כוס מדידה תקנית" ואתה מתייחס כניראה לכוס "רגילה" שגם זה מאוד יחסי.
בכל מקרה אם אתה רוצה להוריד את כמות המזון אתה חייב לעשות את זה בהדרגה שזה אומר להוריד כל פעם 10% מכמות המזון, להמתין כחודש אחרי כל הורדה ולבחון את התוצאות בסוף כל תקופה.
כדאי מאוד להצטייד במשקל דיגיטלי כדי למדוד את כמות המזון באופן מדוייק.

yaakii

New member
דווקא מדדתי בכוס מדידה של בישול

אוקיי, איישם את ההוראות שלך. תודה!

ארמורגם

New member
דעתי

דבר ראשון: אנא ציין באיזה מזון אתה מאכיל את החתולה.
עודף משקל עשוי להיגרם ממזון לא מתאים, שעשיר בפחמימות ודל בחלבונים.
&nbsp
דבר שני: עכשיו אנחנו נכנסים לתקופת החורף. בתקופה זו חתולים משמינים באופן טבעי כדי להתמודד יותר טוב עם הקור. לא הייתי מתחיל "דיאטה" דווקא עכשיו.
&nbsp
דבר שלישי: בניגוד לבני אדם שאוכלים ארוחות מסודרות, חתולים לרוב מנשנשים במהלך כל היום. ייתכן שהגבלת המזון גורמת לחתולה לסיים את כולו מחשש שלא יישאר לה מזון במהלך היום, דבר שגם עשוי לגרום להשמנה. ההמלצה היא להשאיר מזון איכותי זמין תמיד.

yaakii

New member
מאכיל ב GO עוף-הודו-בקר

לגבי הנקודה השנייה, ההשמנה היא משהו שקיים כבר כמה חודשים, גם בקיץ. אתה מציע להמשיך עם הכמות הנוכחית?
&nbsp
לגבי הנקודה השלישית:
הווטרינר הראשון שלקחתי את החתולה אליו אמר לי לשים לה כמות מסויימת (בה נקב, איני זוכר) של מזון כפול 3 פעמים ביום (ובכל פעם אחרי כחצי שעה להחזיר את הכמות הנותרת לשקית).
בהמשך בצער בעלי חיים אמרו לי להשאיר לה אוכל כל הזמן.
אני לא זוכר באיזו נקודה ההשמנה התחילה. אבל בביקור לפני כ-4 חודשים הוטרינר (החדש) בצבע"ח אמר שהיא שמנה ושצריך להוריד לה את כמות המזון בהדרגה.
&nbsp
יש לציין שמדי כשעה-שעתיים החתולה הולכת לארון המזון ומיילת לידו שאתן לה אוכל. זאת למרות שהיא מקבלת כמעט חצי כוס מזון ביום , וזה מה שמומלץ למשקל שלה, ושהיא שמנה.
&nbsp
בקיצור, אני קצת אובד עצות. לתת לה מזון חופשי? היא לא תשמין עוד?

למעלה