הורדת מספר חברי המועצות ל-19

goni11

New member
הורדת מספר חברי המועצות ל-19

משמע: לא כדאי להצביע למועמדים חסרי סיכוי. לא כדאי להצביע לרשימות קטנות. אחוז החסימה עלה בכל הערים.

טוב שאחוז החסימה עלה../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif../images/Emo22.gif

טוב מאד שאחוז החסימה עלה , כך ייכנסו רק סיעות עם מספר חברים גדול ואפשר יהיה לקבל החלטות . עד היום הקואליציה היתה בנויה מהרבה סיעות כשכל אחת מושכת לכיוון שלה ותהליך קבלת ההחלטות היה לקוי והביאה לסחיטה ולסאוב. אני מקווה שהתושבים ישכילו להצביע לטובים ביותר בין הסיעות ולטוב ביותר לראשות.

דווקא לא

העלאת אחוז החסימה, מקשה על כניסת כוחות חדשים שחסרים מאד לציבור הישראלי, וכוונתי בעיקר למפלגת הירוקים, היחידה שמנסה לקבוע סדר יום מקומי וארצי חדש לחלוטין המנותק מהסכסוך הערבי-יהודי או מסכסוך דת ומדינה.

dror me

New member
הירוקים של הרצליה

עמית כבר מכיר את האתר שלנו... הירוקים של הרצליה מתכוונים להתמודד למועצת העיר הרצליה, במטרה להציל את חופי הרצליה מהרס שגרמה המרינה ולהכניס את השיקולים הסביבתיים בהחלטות העירייה. תודה, דרור

אולי תבדקו את העובדות למען החופים??

כל מי ש"ירוק" באמת יודע שיעל גרמן, עוד כחברת אופוזיציה בזמן כהונתו של לנדאו, עשתה כל מה שניתן במסגרת החוק (וזה הרבה מאוד) כדי למנוע את הקמת המרינה. כשנבחרה לראש עיר נלחמה ונחלה הצלחה מסחררת כשהחזירה את האסון שבהו שם לידי הציבור ע"י חיוב היזמים להשכיר את הדירות כיחידות נופש במקום למכור אותן לאנשים פרטיים. גרמן נלחמה באופן אישי, בתור ראש עיר, בתור נבחרת ציבור, בתור אשת מרצ ובתור אדם שאכפת לו מאיכות סביבה למען החופים של הרצליה מאז ומתמיד. חבל מאוד שהירוקים מעדיפים לנסות להשיג הון פוליטי במקום להצהיר בגלוי שהם תומכים בראש העיר המכהנת שהיא היחידה מבין המועמדים שבכלל נותנת דעתה על עניין איכות הסביבה. אמנם אתם לא מריצים מועמד נגד גרמן, אבל חבל מאוד על הקולות שיתבזבזו למועצת העיר. בחירה ברשימתה של גרמן היא בחירה, בין השאר, באיכות סביבה!

קצת ישן אבל אקטואלי גם כעת

הקישור המצורף. איכות הסביבה בהרצליה אינה רק חופי הים, ולא ראיתי את גרמן מבצעת צעדים ממשיים בנושא בחמש השנים שעברו.

חבל שאתה לא בודק נושאים שחשובים לך

אם היית מסתכל היית רואה צעדים ממשיים, וכל מי שמבין בפוליטיקה ובמאבק ציבורי יודע שרוב ההישגים המשמעותיים הם אלה שלא נראים לעין. גרמן נלחמת עדיין במשרד התחבורה ובראשות שדות התעופה שיזיזו את שדה התעופה. בזכותה קטע האיילון החדש יפתח רק לאחר שהוסדרו נושאי רעש ופתרונות סביבתיים נוספים. בזכותה המרינה אינה בכיה לדורות. עיריית הרצליה חברה לעמותת אדם, טבע ודין בנושאים רבים והיא ידועה "לשמצה" בארץ בתור עירייה שנלחמת במי שצריך (יזמים, משרדי ממשלה וכו'...) למען שמירה על האינטרס הציבורי של התושבים. בחמש השנים הקרובות כדאי לך לעקוב טוב יותר אחר פעולותיה של גרמן בתור ראש עיר למען הסביבה.

dror me

New member
ככה נראה החוף אתמול!!

אם לא הייתי רואה את מצבו הקשה של החוף בכלל לא הייתי חושב להיכנס למערכת הפוליטית! אני בטוח שהירוקים יכולו לעשות הרבה יותר למען החוף ממה שנעשה בחמש שנים האחרונות... תודה, דרור

החוף הנעלם

יש לבחור לראשות העירייה אדם שיכול גם לבצע ולא רק לדבר. ב - 5 השנים האחרונות לא נעשה דבר לשיקום החוף, וזו בכיה לדורות.

אינטרס ציבורי-גירעון תקציבי

עיריית הרצליה והעומדת בראשה, מנהלים מלחמות רבות בכל מי שצריך.נכון. אבל כל המלחמות עולות למשלם המיסים (אנחנו התושבים) המון כסף, כל עלויות המבוזבזות לחינם, יוצא מהכיס שכל אחד מאיתנו! גרמן נלחמת בשטויות ולא למען האינטרס הציבורי! היא נלחמת נגד הדברים של לנדאו (כי רק בגלל שלנדאו עשה). תתעוררו המרינה כאן וזהו, הפסיקו עם מלחמות לחינם, אחרת אף יזם לא ירצה לעבוד עם עיריית הרצליה ואז יקרה מצב שהעיר תהרס!

גרמן הנלחמת

חוץ מלשלם המון כסף לעורכי דין ולהסתבך במאבקים משפטיים בבתי משפט שסופם אינו נראה לעין, מה השיגה גרמן במאבקיה? המון כיסוי בעיתונות, זה כן, כי הכל דיבורים ויחצנות. אף אחד לא יהרוס שום בית במרינה, נכון? מה שנשאר זה רק לשלם את החשבון (של עורכי הדין). צריך לדעת איך להילחם. אין די בדיבורים.

dror me

New member
למה גרמן לא הצליחה למנוע את המרינה

אם אני זוכר נכון בתקופה ההיא הציבור ראה את המאבק של גרמן נגד המרינה לא כמאבק סביבתי אלא כמאבק פוליטי מרצ נגד הליכוד ואישי נגד לנדאו ולכן הציבור לא התייחס לטיעונים הסביבתיים ברצינות. מהמסמכים שראיתי מהתקופה שהוחלט על המרינה, הדיבור על נזק לחופים מצפון למרינה היה שולי, וזאת למרות שהיו אנשי המקצוע מהתחום ששיערו שיהיה נזק לחוף ואם היה מביאים אותם בהקשר הנכון (הסביבתי) אפשר היה אולי למנוע את המרינה. בגלל זה הרצליה זקוקה לירוקים, שיביאו את השיקולים הסביבתיים נקיים ממניעים פוליטיים ואישיים! העניין הזה של חברי מועצה שמזדהים כירוקים, ושלשם כך הם נבחרו יש חשיבות גדולה. במפלגות או רשימות אחרות יש תמיד סעיפים ירוקים במצע שזוכים להבלטה לפני הבחירות, אבל מניסיון, ענייני איכות הסביבה במפלגות אחרות תמיד נדחקים למטה אחרי הבחירות! אגב לדעתי, יש לגרמן בעיה גדולה שהיא מזוהה כמרצ וכאנטי לנדאו! תודה, דרור

eopeace

New member
המרינה החוף והירוקים

יעל גרמן נלחמה ונלחמת במרינה זה שנים רבות. המרינה מייצגת בצורה מאוד יפה את האינטרסים של הקבלנים ובעלי ההון והממון. המאבק של יעל גרמן היה תמיד ענייני לגבי המרינה והנזק שנגרם לחוף. המאבק הנוכחי במרינה לא הסתיים - בית המשפט העליון עדיין צריך להכריע בערעור בשאלה האם הדירות במרינה יהיו למגורי קבע או לשכירות זמנית. העירייה תבעה את הקבלנים על כך שהדירות צריכות להיות זמניות (המרינה אומנם דבר מוגמר, אבל לא הכל הושלם) וזאת מתוך ראיה כי צריך שכמה שיותר מהציבור יוכל להינות מחוף הים. זהו המאבק הנוכחי לגבי המרינה והוא בעל חשיבות ציבורית מכרעת. במסגרת המאבק הזה יעל גרמן נתבעת אישית על ידי בעלי ההון על 15 מיליון ש"ח - והוצאות ההתגוננות הן מכיסה הפרטי. הנזק לחוף הרצליה (כמו גם מקומות אחרים בארץ כמו אשקלון) אשר נגרם כתוצאה מבניית המרינה הינו עצום וכואב. המרינה עוצרת את הסחף של החול וגורמת לכך שהחופים מתכווצים וגבעות הכורכר מתפוררות. יעל גרמן מינתה צוות מקצועי שייבחן דרכים לתיקון החופים בהרצליה ואשר אמור להגיש את מסקנותיו בקרוב. על פי מסקנות אלו העירייה תפעל על מנת לשפץ את החופים ולהחזירם לציבור. מפלגת הירוקים היא לא המצאה חדשה אבל היא לוקה בחסר. זוהי מפלגה סקטוריאלית שמטרתה פתרון או התייחסות לבעיה אחת בלבד. מפלגות כאלו מצהירות כי אין להן עניין בחינוך, ברווחה, בתשתיות ותחבורה וכן הלאה. איכות הסביבה הוא תחום חשוב ללא ספק, אך אסור על חשבונו להפקיר את החינוך, כמו שאסור על חשבון החינוך להפקיר את איכות הסביבה. הצבעה למפלגת הירוקים תפגע בדיוק באותם תושבי העיר התומכים בפעילות בתחום איכות הסביבה כיוון שהקולות שמפלגת הירוקים תקבל יאבדו אחרי שהיא לא תעבור את אחוז החסימה שעלה וכתוצאה מכך ייתכן שייכנסו למועצת העיר פחות חברי מועצה הרואים את החשיבות של התחום הירוק כלא פחותה מתחומים אחרים. ולסיום, מילה על פוליטיקה. פוליטיקה זו ההגדרה של איך הדברים מתנהלים ברמה הציבורית ואף הפרטית. כל החלטה שמתקבלת אף על ידי הפרט הינה החלטה פוליטית. בריחה מן ה"פוליטיקה" זו צביעות שכן ברגע שאדם מכריז על עצמו כמועמד לתפקיד ציבורי הוא מכריז קבל עם ועדה כי הוא מתכוון לעסוק בפוליטיקה. נכון, יש די והותר פוליטיקאים מושחתים או סתם "אפורים" אך הצבעה למפלגה שמצהירה על עצמה כלא פוליטית זה לא הפתרון. מעבר לכך, כל אדם המתמודד לתפקיד וטוען כי אין לו מניעים אישיים או פוליטיים הוא צבוע שכן זהו דבר טבעי. השאלה היא האם המניעיים האישיים חשובים יותר בסדר העדיפויות המוסרי של כל פוליטיקאי מאשר המניעים והאינטרסים הציבוריים. כשהתשובה לכך חיובית והאדם המועמד לבחירה אינו רואה לנגד עיניו את טובת הציבור אלא את טובתו האישית, אז אדם זה, בעיני לפחות, פסול מבחינה מוסרית. אני מכיר את יעל גרמן שנים רבות. כראש עיר, וכחברת מועצה לפני כן, יעל גרמן ראתה את טובת הציבור בתור הקו המתווה את דרכה. יעל גרמן לא נכנעה לתביעות שונות של בעלי הון ולהבטחות שמנסים להבטיח. מועמדים רבים עומדים כעת מולה כיוון שהיא מצהירה ופועלת בדרך ישרה. על מנת שליעל גרמן תהייה קואליציה חזקה ישנה חשיבות מכרעת להצבעה עבור רשימתה של יעל גרמן. עם סיעה חזקה יעל גרמן תוכל להוביל את הרצליה קדימה ולמנוע חזרה אל תקופות רעות של העיר. פיצול ההצבעה יגרום רק לנזק.

שאלה

אתה תומך בגרמן, עד שאתה עיוור?! אתה לא רואה את הנזק שהיא גרמה לעיר? באמת סתם שאלה

eopeace

New member
איזה נזק יעל גרמן גרמה לעיר?

מצד אחד אתה טוען, ועדיין לא הבאת כל בסיס שהוא, כי יעל גרמן גורמת לנזק כלשהו למרות ששוב ושוב מובאים כאן נתונים המראים כי כל שיעל גרמן עושה הוא לטובת העיר. מצד שני, אתה מציין כלאחר יד כי ישנה ועדת איכות סביבה ויחידת איכות סביבה שפועלות ולמרבה הפתעתי עוזר לי בטיעוניי כי אין צורך במפלגת ירוקים בעיר. אז מה אתה מנסה לומר?

dror me

New member
קצת על מפלגת הירוקים...

מפלגת הירוקים היא לא מפלגה סקטוריאלית! אלא מפלגה שאומרת שבבחירות המקומיות התושב צריך להצביע לרשימה תשמור הכי טוב על איכות החיים במקום שהוא גר, ולא לפי הקווים של הפתרון המדיני הרצוי בסכסוך הישראלי ערבי. אם תושב חושב שנושא איכות הסביבה בעיר חשוב לו עליו להצביע למפלגה ששמה נושא זה בראש סדר העדיפויות והיא מפלגת הירוקים. לגבי האשמה חסרת הבסיס שהירוקים הם מפלגה של "בעיה אחת", תחבורה וחינוך הם נושאים חשובים ביותר לירוקים. הנה רשימת ראשי הפרקים של המצע שלנו שנפרסם בשבוע הבא, שאנשים כאן ישפטו אם נושאים אלו אינם חשובים להם והאם מדובר ב"בעיה אחת"? חוף הים תחבורה שקיפות אנטנות סלולאריות זיהום אוויר פיתוח בר-קיימא שטחים פתוחים הגברת אכיפה מניעת זיהומים ומפגעים איכות השלטון וצדק חינך זכיות בעלי החיים מחזור כמו שאמרתי אני הצטרפתי לכרכרה הפוליטי, ואני לא בורח מהמילה, בעקיבות מה שראיתי שקרה לחוף, למרות שאין לי את ה"כישורים" של פוליטיקאים ממוצע. יש לי חוש צדק מפותח, אני חושב לפני שאני מדבר ואין לדחוף את עצמי אלא את העניין ... תודה, דרור

dror me

New member
אתה כנראה לא מבין המילה!

סקטוריאלי = מגזרי אז תגיד איזה מגזר אתה חושב מייצגת מפלגת הירוקים? 1. עשירים בעלי וילות. 2. אשכנזים שמאלנים. 3. מזרחים "דפוקים". 4. דתיים ימנים. 5. חילוניים אוכלי שרימפסים. 6. כולם! תשמע אתה מנסה לתקוף במקום הלא נכון... תודה, דרור

eopeace

New member
מפלגה סקטוריאלית

כשמפלגה עוסקת בתחום אחד היא מפלגה סקטוריאלית - הסקטור שלה איננו חילוניים או דתיים בהכרח, עשירים או עניים - גם תומכי איכות סביבה הם סקטור. מפלגות בעלות ראיית עולם, מצע על בסיס אידיאולוגי והשלכות שלו על כל תחומי החיים נדירות בנוף הישראלי. הן כוללות בסה"כ את הליכוד, העבודה ומרצ. אלו הן המפלגות היחידות אשר מציגות ראיית עולם שלמה ומבוססת ואינן פונות לסקטור מסוים. מפלגת הירוקים פונה לאוהדי איכות הסביבה ומבקשות לעסוק בתחום איכות הסביבה - תחום חשוב, אך זהו עדיין סקטור.

איכות הסביבה

האמת נושא איכות הסיבה מאוד מעניין, ויפה שיש אנשים שאכפת להם מן הנושא,כל-הכבוד לכם!!! אני יודע שיש ועדה עירונית לאיכות הסיביה ויחידה בנושא, האם אתם שותפים איתם בפעולותיהם? בהצלחה בבחירות וטוב לדעת שיש אנשים שאיכות הסביבה, הוא המסר העיקרי שלהם ולא דברים זוטרים כמו שאר המפלגות.

למעלה