הורדת מתח - מה עושים ?

הורדת מתח - מה עושים ?

השרשור הוא לכבוד רננהלי
וגם, כי כולנו מתוחים, וחיים בסביבה מלחיצה, עם ציפיות, חובות, רצונות משל עצמנו, ו-המציאות... מה אתם עושים כדי להפחית מהמתח? כדי להירגע?

לקשמי

New member
הרפיה

ובעצם מה הוא ההיפך ממתח? הרפיה. הדרך הכי טובה שמצאתי להורדת מתח היא פשוט להרפות. יש תרגיל ידוע ביוגה של הרפיה. שוכבים על הגב כאשר הידיים פרוסות לצדדים בזווית של בערך 45 מעלות מהגוף, הרגליים בפיסוק קטן כאשר כפות הרגליים "שמוטות" לצדדים. נושמים מספר נשימות איטיות ועמוקות וסורקים את הגוף בכך שאומרים "אני מרפה את כפות הרגליים, כפות הרגליים שלי רפויות" ובזמן הזה תשומת הלב מופנית לכפות הרגליים. אחר כך מעבירים את תשומת הלב אל הרגליים ואומרים "אני מרפה את הרגליים, רגליים רפויות", ככה סורקים את כל הגוף, דרך האגן, גב, בטן וחזה, ידיים וכו' ונותנים לכל איבר פקודה מנטלית להרפות. לאחר מכן פשוט שוכבים במצב הזה בעיניים עצומות ומתרכזים בנשימה. מדהים כמה שזה עוזר.

אז ככה:

(אצלי בא מתח גדול לפעמים שאני חוזר מעבודה כי אז פתאום יש כזה שקט ובדידות וזה דווקא מביא אותי למתח החוסר תעסוקה למרות שאני רוצה לנוח) שוכבים קצת אחרי העבודה... מנסים להירדם אם לא מצליחים הולכים להתקלח (בתקווה שהמקלחת פנוייה אני גר בהוסטל זוכרים?) לובשים בגדים נקיים שיצאו מהכביסה זה מאוד חשוב אחרי המיקלחת יושבים קצת מול המחשב מדלגים באינטרנט בפורומים בצ'אטים לתוך זה מוסיפים דיסק אהוב במיוחד או עם שירים טובים שאוהבים כמו כן אפשר בערב להתאסף עם 2-3 חברים ולראות טלווזיה או כמו שאני אוהב לטייל לבד בקניון ולקנות לעצמי איזה מתנה קטנה למשל קניתי לעצמי היום מגבת גוף חדשה ... שמחתי שאני מפנק את עצמי..

אממ

שמה מוזיקה בפול ווליום -במקרה והבית ריק- ומתחילה לשיר /לצרוח בקולי קולות יחד עם הזמרים ואפילו לרקוד בחופשיות מוחלטת או שברגוע יותר...מציירת או כותבת שירים שו ששמה מוזיקה רגועה ותופסת תנומה קלילה

רננהלי

New member
כבר כתבתי

אבל עוד כתבתי שאני מנגנת על פסנתר כשאני מתוחה וזה משחרר הולכת לסיבוב ברחוב, הליכה ממש עושה לי טוב רוקדת קצת בחדר שלי מספרת מה שגורם לי מתח, אם יש לי למי אני חושבת שאת הקטע הזה של לשכב על הגב ולפרוש ידים ולנשום, אני גם צריכה לנסות.. כל כך פשוט. ונשמע טוב

thankful

New member
מצטרף אלייך , רננה

גם אני אוהב לנגן בפסנתר - למדתי זאת בקונסרבטוריון במשך 11 שנים ועודני מנגן ... מה דעתך - נוכל לנגן ב - 4 ידיים ? THIS IS MY DREAM ... וגם חדר כושר . ליאור .

רננהלי

New member
אתה מנגן 11 שנים

ועדיין לא יצא לך לנגן ב4 ידים עם מישהו? אני לא נגנית מדופלמת במיוחד. סתם תחביב אהוב שעוזר לי לשמוח/להירגע/ליהנות

thankful

New member
אם אני אעזור לך ללמוד קטע מוסיקלי

תלמדי אותו ? :) למדתי 11 שנים בקונסרבטוריון וניגנתי עם תזמורת - זה יותר טוב לדעתך מאשר 4 ידיים ? אז בואי נושיט ידיים ויחד ננגן ב - 4 ידיים ... אם רק תאמרי :)

bad girl201

New member
ישנה קצת,

שומעת מוזיקה (רצוי שקטה), לוקחת קצת זמן לעצמי ומארגנת את המחשבות...

למעלה