הורדת נעליים....

vered43

New member
הורדת נעליים....

הי, כבר שאלתי את השאלה בעבר, אבל קיבלתי מעט תגובות, וזה חשוב לי. בסוף השבוע אנחנו הולכים לביקורת (יסתיימו 3 חודשים של 23 שעות ביממה עם הנעליים). ד"ר שינדלר הנחה להוריד את הנעליים פרט לשנת צהרים ולילה (יחד כ-12 שעות). ההורדה היא בבת אחת, ולא הדרגתית. מצד שני, אני רואה דיווחים בפורום של ילדים שזוחלים עם הנעליים, מנסים לעמוד.. ואני תוהה למה הם נועלים את הנעליים? כי בשלב כזה, עפ"י ד"ר שינדלר, אמורים רק לישון איתן.

sigis7

New member
ביקורת 3 חודשים

גם אנחנו הולכים לביקורת בשבוע הקרוב בעז"ה, יום א' למעשה. אוכל לעדכן לאחר מכן. אני יכולה לומר לך שבשיחה עם מישהי נוספת מהפורום, התוודתי שיהיה לי מאד קשה להוריד בבת אחת ל 12 שעות, ואני מאמינה שאני בכל מקרה אצור הדרגה כלשהי, בכל מקרה ימים יגידו. נקוה לבשורות טובות בביקורת!!!

גם אני תוהה

הילד שלי, שבימים אלו חוגג שנה, באמת זוחל, עומד ואפילו מנסה ללכת עם הנעליים. לפי ההוראות של הרופא אנחנו עכשיו 10 שעות ביום בלי הנעליים, כשהן מחולקות לפעמיים של 5 שעות עם הפסקה (שהיא בד"כ שנת הצהריים). עד הביקורת האחרונה שהייתה לפני 3 חודשים היינו 18 שעות עם נעליים ואז הרופא ביקש שנוריד ל-16 שעות ואחרי 6 שבועות ל-14 שעות, כדי לא להוריד בבת אחת. אני מאד התאכזבתי כי הייתי בטוחה שנרד ל-12 שעות וזהו, בעיקר כי הילד כבר זחל, ישב ועמד. אני מניחה שכל רופא פועל קצת אחרת. (אנחנו למשל התחלנו ב-22 שעות עם נעליים ולא ב-23 שעות ואחרי חודשיים ירדנו ל-20, בהוראת הרופא כמובן). לפי מה שהבנתי, הרופא צריך לקחת בחשבון את מצב הקלאבפוט לעומת קצב ההתפתחות של הילד, כלומר מספר השעות נקבע כך שהתיקון של הרגל ישמר ועם זאת שההתפתחות המוטורית לא תיפגע או תעוכב יתר על המידה.

תחיצ

New member
אנחנו...

אחרי שלושה חודשים של 23 שעות ביממה, הפחתנו ל-18 שעות, ורק מהשלב שמלאכי נעמד עם הנעלים הורדנו ל-12שעות. זו היתה הנחית הרופא שלנו. לדעתי, גם פונזטי אומר לעשות ככה.

אנגלה3

New member
הורדת נעליים...

לפי ההנחיות של ד"ר פנסקי צריך להיות עם הנעליים עד לגיל עמידה (עד לגיל 6-7 חודשים) ועל כן הזחילה עם הנעליים, לא זכור לי שיש הקצבה של 3 חודשים ל-23 שעות, שחר בן חודשיים והוא יצטרך להיות עם הנעליים לפי ההנחיות של הרופא עד לגיל עמידה 23 שעות (חצי שנה 7 חודשים בערך) ואח"כ מורידים ביום ונועלים בלילה. מהיכן אתם בארץ?

טאניוש

New member
על פי הפרוטוקול המקורי של דר'פונסטי

3 חודשים עם הנעליים 23 שעות, אחר כך מתחילים להוריד שעות הנעליים בהדרגה (אלא אם כן הוא שינה את הפורטוקול לאחרונה). כל רופא עושה שינויים לפרוטוקול המקורי, אף פעם לא הצלחתי להבין את הסיבות לכך. לפי פרופ'פורת, נועלים 24 שעות פחות זמן הדרוש לאמבטיה עד שהתינוק נעמד, אחרי שנעמד נועלים רק בשעות שינה. אגב, לדעתי רק תינוק מהיר מאד נעמד בגיל חצי שנה-7 חודשים. אני אישית מכירה רק אחד כזה. הפשוש הפרטי שלי בגיל הזה רק התחיל להתהפך. אל תצפו להוריד נעליים ביום כל כך מהר.

sigis7

New member
מסכימה עם טניה וג'סיקה

א. באמת כדאי להוריד ציפיות לגבי גיל העמידה, כי השגרה והנורמה היא סביב גיל 9 חודשים, וילד שמתחיל לפני הוא באמת זריז. עדיף להנות ולא לדאוג כשזה לא קורה בגיל חצי שנה. ב. אכן צודקות טניה וג'סיקה בקשר לגישה של פונסטי של שלבי הורדת השעות. גם פונסטי אמר לג'סיקה ולי וגם הרופא שלנו אמר, שברגע שהילד נעמד, הנעילה היא רק לשעות השינה. אולם באמת כל רופא (וכך לדעתי צריך להיות) סוטה קצת לכאן או לכאן מן הפרוטוקול המקורי. אם עד עכשו סמכתם על הרופא שלכם, אולי כדאי שתמשיכו לסמוך עליו? ולא אולי כדאי באמת לשוחח עם עוד רופא, לי זה עזר!

פרלמנים

New member
איזה מצחיק..."טניה וג'סיקה"../images/Emo32.gif

לאחותי הקטנה קוראים טניה, והיה מוזר לראות את הנוסח שלך "טניה וג'סיקה", בכותרת. כי היא לא חיה בארץ ולא ראיתי את השם שלנו יחד באותו משפט כבר שנים...

פרלמנים

New member
הי ורד!../images/Emo13.gif

מנשמע?
אני חושבת שכל רופא עושה אינטרפרטציה משלו לפרוטוקול של פונסטי. לדר' שינדלר יש רזומה מכובד מאחוריו עד כמה שידוע לי. אולם, את צודקת שרוב הרופאים האחרים עושים זאת בצורה הדרגתית, (כך זה אצל פונסטי). בחודשים הראשונים 23 שעות, אח"כ עד גיל עמידה זה יורד ל 18-20 שעות ומגיל עמידה עוברים לשנת הלילה והצהריים... אם את מרגישה צורך להתייעץ עם עוד רופא אז תעשי זאת. בהצלחה! ג'סיקה.

ליבי א

New member
היי ורד אנחנו גם אצל שינדלר

וגם לנו אמר הרופא אותו הדבר הורדנו את הדניס בראון ורק שהיא היתה הולכת לישון צהריים אז היינו שמים לה את הנעליים וגם בערב ומגיל 10 חודשים הרופא הוריד לה את הנעליים משנת הצהריים זאת אומרת שרק בלילה עד 10 שעות עד היום והמצב של הרגליים מעולה. אני אשמח לדבר איתך אם יש לך עוד שאלות. תכתבי לי במסר אם את רוצה ונוכל אפילו לדבר בטלפון. אז שיהיה בהצלחה. יום טוב

vered43

New member
איזה פורום תומך ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

תודה, תודה, תודה.. איזה כיף שישנו הפורום הזה. כל כך כיף לשמוע הורים אחרים, שמתמודדים עם אותן הבעיות כמו שלנו. מעריכים ומוקירים, ורד ואייל

גם אנחנו עבדנו לפי

הפרוטוקול המקורי ולא לפי מה שהרופא המליץ. 3 חודשים ראשונים 23 שעות. אחכ" 14-18 (בכל מקום כתוב משהו אחר). עד העמידה. מרגע שהפעוט נעמד לבד- אצלינו זה קרה בגיל שנה וחודשיים, עברנו לנעילת נעליים רק בזמן שינה- צוהוריים ולילה. עם השנים הזנחנו את הצוהוריים מיתוך עצלות. היינו עם הנעליים עד גיל שלוש וארבעה חודשים, תכננו עד גיל ארבע אבל אושרי פשוט לא יישן והחלטנו להפסיק. הרופא שלנו מורה לנעול את הנעליים 23 שעות עד שהילד עומד, לא הסכמנו לעשות את זה- וגם התייעצנו עם שני רופאים מנוסים שהסכימו שזה לא טוב לילד. בנוסף לא הסכמנו להוריד את הנעליים לחלוטין בגיל שנתיים-שנתיים וחצי. זה בגלל שהסטטיסטיקה מראה שיש סיכוי של 20% שהק"פ יחזור בין גיל שנתיים לארבע,-ללא קשר לחומרת הק"פ!- וממש לא רצינו לקחת את הסיכון הזה.

למעלה