הורדת סרטים שרכשתי

wileecoyote

New member
הורדת סרטים שרכשתי

יש לי מספר סדרות טלוויזיה שרכשתי ויש לי את הדיסקים המקוריים שלהם, היות ואני רוצה לראות אותם בחדר הכושר שמאפשר לראות רק מדיה דיגיטלית, האם אני יכול להוריד אותם משרתי שיתוף ולהשתמש בהם לצפייה אישית בחדר הכושר?
רק אני אראה אותם, ואני רק אראה פרקים שרכשתי (במדיה אחרת אמנם).

John the Savage

New member
שאלה פשוטה. תשובה מורכבת

קודם כל, שאלה ראשונה שצריכה להישאל היא האם הורדת קבצים היא הפרה של זכויות יוצרים על פי החוק בישראל. על פי חוק הקלטות הריקות, העתקה על גבי קלטת לשימוש ביתי הינה שימוש מותר. קיימת פרשנות על פיה דין מחשב כל מדיה דיגיטלית אחרת כדין קלטת. עד היום, תאגידי המדיה השכילו להימנע מלדון בפרשנות זו בבית משפט, כך שלא ברור כיצד בית המשפט יפסוק בעניין.

גם במידה והורדת קובץ אינה מותרת כשלעצמה, קיים העניין של שימוש הוגן. קיימות פסיקות ברחבי העולם על פיהן העברת מקום (space shift) והעברת פורמט (format shift) נחשבים לשימוש הוגן כל עוד אתה מעביר יצירה שיש לך רישיון חוקי עבורה למדיה ו/או פורמט אחרים לשימושך האישי. אני מעריך שיש סיכוי טוב שהגנה כזו תתקבל גם בבתי המשפט בארץ, לפחות במצב בו אתה מקודד ישירות ממדיה שברשותך. השאלה היא מה קורה אם במקום לקודד את המדיה שברשותך, אתה מוריד את אותם הקבצים מהאינטרנט. במצב כזה, לא ברור אם ההגנה של שימוש הוגן תתפוס או לא.

ולבסוף, קח בחשבון גם שכשמדובר בהורדת קובץ באמצעות רשת שיתוף קבצים כגון ביטטורנט, השיתוף הוא דו-כיווני, ובזמן שאתה מוריד קובץ, אתה מאפשר גם לאחרים להוריד ממך את החלקים שכבר נמצאים אצלך. מה שאומר שאתה בעצם מעמיד את היצירה לרשות הציבור ובכך מפר את זכויות היוצרים בכל מקרה.

wileecoyote

New member
הורדה ללא שיתוף

תודה, אין ספק ששימוש בביטורנט ואי-מיול גורם לקובץ לעמוד לטובת כולם וכך מפר את הזכויות, זאת סוגיה קרובה אך לא בטוח שרלוונטית.
מה קורה אם אני מוריד את הקובץ מאתרים להורדה ישירה באמצעות הדפדפן (ללא שיתוף הציבור), יש לי את הדיסק המקורי (במקרה שלי הילד שלי שרט לו את ת'צורה והוא לא שמיש), האם שימוש הוגן יתפוס במקרה שברור שכבר שילמתי על הזכות לצפות ביצירה (במדייה שונה)?

בלי לסבך את העניין

העובדה היא שרכשת רשיונות לעותק אחד של היצירות.
בנסיבות אלה, אם אתה מעתיק, אתה יוצר עותק נוסף. לכאורה, זה אבסור, אם לא הותר ברשיון.
לא מדובר בעותק זמני המיועד להעברת היצירה בתקשורת אלקטרונית.
אולם לכארה, חלה ההגנה המוענקת בפקודת זכות יוצרים (1924) שלמרבה הפלא, לא בוטלה, בדבר הגנת הקלטת.
ר' החיפוש מתקדם הפורום הערך הגנת הקלטת.
כל זה בהנחה שאתה מעתיק על מדיום שאינו כונן קשיח, אלא משהו כמו תקלטור, זיכרון נתיק פלאש, וכו' ואתה לא מבצע שידורים או הקרנות פומביות ו/או תמורת תשלום. זאת אומרת אתה מבצע שימוש ביתי לא מסחרי.

למעלה