הורדת פטמת סיליקון

הורדת פטמת סיליקון

שלום,

הבן שלי כמעט בן 3 חודשים. בגלל פטמות שקועות, אני מניקה אותו עם פטמת סיליקון (וגם שואבת).
אחיו הגדולים עברו אחרי זמן קצר לינוק רגיל בלי הסיליקון (אבל אני לא זוכרת איך זה קרה
)
בפעמים שניסיתי לתת לו לינוק בלי הסיליקון הוא בכה והתעצבן, חוץ מאשר פעם אחת, אחרי שניסיתי מגע עור לעור וכו' אבל בהנקה שאח"כ הוא לא רצה ולא היה לי זמן לנסות שוב עור בעור כי הילדים הגדולים כבר חזרו הביתה...
אני קצת אובדת עצות: מצד אחד נמאס לי מהסיליקון (נופל וצריך לנקות) אבל מצד שני, רק בבוקר אני יכולה לנסות "עור בעור" וכו' (וגם התחלתי עכשיו התעמלות) אז האם זה בכלל יעיל אם בהנקה שאחריה אני אחזור לסיליקון? (או שלתת לו לבכות עד שהוא "ייכנע"? או שעדיף לתת לו בקבוק עד שיסכים לינוק בלי הסיליקון?)

הסרת פטמת סיליקון

שלום לך,עור לעור הוא אכן פתרון, אך כמו שאת מציינת לא תמיד אפשרי לביצוע. מה שאני מציעה זה שכשאת מנסה להניק ללא פטמת סיליקון נסי זאת כשהתינוק לא מאוד רעב ולא מאוד שבע (כדי שיהיה מספיק סבלני לנסיונות). כדאי שתתחילי בהנקה עם פטמת סיליקון ומעט לאחר תחילת ההנקה תנסי באמצע ההנקה להסיר את הפטמת סיליקון, לאחר שכבר הפטמה בולטת ואז יהיה לו קל יותר לתפוס בקלות ולא יתעצבן. בכל מקרה אני לא חושבת שבקבוק הוא הפתרון מכיוון שזה לא יקל על המעבר להנקה ישירה אלא יקשה. לאחר שיתרגל לפטמה של בקבוק יהיה לו קשה יותר לחזור לשד.שיהיה בהצלחה.

תודה רבה!

בשבוע האחרון היו פעמים שהוא די סרב לינוק גם עם הסיליקון (התעצבן ובכה) ולקח זמן להרגיע אותו.
אז בינתיים אני לא מנסה.
חוץ מחוסר הנוחות שלי יש בעצם חסרון לפטמת סיליקון?
(אני שואבת ממילא אז תפוקת החלב לא יורדת לאורך זמן)

המשך

שוב שלום לך,עיקר ההשפעה של הנקה עם פטמת סיליקון היא אכן ירידה בתפוקת החלב. תינוק שיונק ישירות עושה גירוי טוב יותר ממשאבה כך שגם עם השאיבות עדיין יכולה להיות השפעה.מעבר לזה עניין הנוחיות הוא גורם חשוב בהקשר של הנקה לטווח ארוך. הרבה מהנשים שההנקה מסורבלת להן עם הזמן מפסיקות. אני בטוחה שעם המשך ניסיונותיך תניקי בהמשך ללא פטמת סיליקון.תעשי זאת באיזי, בלי לחץ וזה יקרה!בהצלחה.

שוב תודה!

זאת הבעיה שלי, שאני לא רואה מתי יהיה לי זמן באיזי

ילדתי ומיד התחיל החופש הגדול, עם מלחמה באמצע, עכשיו התחלתי התעמלות בבוקר וחגים וחופשים בפתח ואוטוטו נגמרת חופשת הלידה...

למעלה